IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net
Gratis Antivirus, antispyware, VPN för att hålla trojaner, virus och hijackers borta


Leaked source
var en sida som påstod sig ha 2,418,493,950 hackade konton i sin databas. Du kunde kolla om du själv var med, journalister hade en guldgruva för att hitta scoop. problemet var bara att de sålde åtgång till databaserna från 2$ om dagen till 265$ om året. Detta utnyttjades av brottslingar på nätet och är nu stoppad. Du kan se en rapport ute på Thenextweb.com>>>

passa dig for ransomware
Attackerna ökar
av ransomware, trojaner och id kapningar. Både fysiskt och ute på nätet. Idag kan du beställa en DDos attack för ett par hundra kronor. Likadant med ID kapningar, bankkonton och mycket annat på nätet. Mitt tips är att ge ditt operativsystem en extra uppdatering, hålla koll på attt ditt antivirusprogram är uppdaterat och sedan använda något program för att få bort spyware på din dator. Jag har lagt några bloggar om vad de olika antivirus sällskapen skriver om säkerheten på nätet just nu hos bredbandsbloggen.se. Botfrei.de tipsar om flera antivirus-sidor med eucleaner du kan ladda ner och rensa ut allt oönskat på datorn.

Problemet med windows är att en halv miljard människor använder det världen över och därför är det många bland användarna som vet hur man gör för att komma åt ditt bankkonto, email eller helt enkelt kidnappa din webbläsare. Nedanför följer ett antal sätt att skydda datorn. Både gratis och med de mest kända antivirusprogrammen. Tänk på att man får det man betalar för och ibland kan det vara värt att lägga några hundralappar på ett antivirus-system som fungerar. Är du trött på ett system som ofta blir hackat och kidnappat skall du prova några av de gratis operativsystem som finns att ladda ner. Titta på downloadsidan>>> där du hittar ett hundratal olika varianter på Linux och Unix. En stor nyhet när det gäller gratis antivirus är även Avast antivirus for Linux workstation
Idag får du massor av spam där olika bedragare försöker få dig att klicka på en länka i mailet. De använder även de mailadresser du har i din kontaktlista vilket gör att du tror mailet är från en bekant. Det är faktiskt väldigt enkelt idag att fejka mailadresser. Kallas för spoofing. Du har, till och med, servrar som gör det för dig gratis. Jag skriver lite om detta på spåra ip.

Ute på nätet finns flera gratis tjänster du kan använda för att kolla om den internet adressen du blir bedd om att klicka på innehåller skadlig kod. det du kan göra är att högerklicka på länken i mailet och välja "kopiera genväg". Du klickar sedan i sökrutan nedanför och väljer "klistra in".

scanna webplatsenscan my server en annan. sucuri.net visar hur mycket malware och annat som finns p? sidan.

scana sidan
Virustotal.com
är en sida nu uppköpt av google som utför ungefär samma sak. Kan vara ett bra ställe att använda om du fått en länk i ett mail eller hittat en sida du tycker ser lite skum ut.

Dell har en ganska bra genomgån angående malware och virus. Se mer på dell.com/support/

Program för att undvika

Virus

är något som ger många samtal och mail till supporten. Har du arbete på PC:n du vill spara se till att du är uppdaterad. Nedanför hittar du några av de största antivirusprogrammen idag.

När ingenting annat fungerar eller du upptäcker det finns inget antivirus på datorn kan det vara en idé att använda, exempelvis onlinescanning på sophos och eset.se.

OBS!!! Stäng av för ditt vanliga antivirus program nar du kör scanningen

BullGuard Internet Security for Windows 10, 7, Vista, XP och dina mobila enheter är ett antivirus som varit populärt länge i Danmark. Man försöker sig nu på den europeiska marknaden. Bullguard är populärt bland dem som inte har så stor datorvana. Mycket användaranpassat. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Hos Bullguard har du fyra olika programsviter att välja mellan. Det ordinära antivirus-skyddet som skyddar mot trojaner, virus och maskar, Internet security som skyddar din surfning och har en tune-up modul vilken trimmar ditt windows, Mobile security skyddar ditt mobila surfande och ger dig även tillgån till backup på mobilen om olyckan skulle vara framme samt spamfilter vilken håller mailboxen iordning mot alla dessa miljontals spam som bombar din mailbox varje dag.

Bank online, email, chat - safely
Avast antivirus

är ett antivirus du kan använda helt gratis på hemmadatorn. Tillsammans med Ad Aware klarar du dig hyggligt.
Du har även Avast antivirus for Linux workstation
denna finns även i gratis version för Linux. Detta antivirus är omtyckt bland nya eller ovana användare. Tycker du om denna variant av antivirus och vill använda den på firman så har man nu även infört en
gratis antivirus
AVG Anti-Virus free

Ute på PC flank har du flera verktyg som skall hitta trojaner och öppna portar på datorn. Kan vara en bra test om du tycker webbläsaren eller något annat uppför sig underligt.

sandboxie är ett program som skyddar ditt windows och håller elakartad kod ifrån din windowskärna. Användbart om du skall prova program, surfa på obekanta sidor och liknande.
Matriux är ett linux som kan testa alla dina portar och även användas som operativsystem. Används mycket av säkerhetspersonal för att kolla portarna på routern eller brandväggen.

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

Spionprogram

amtso Anti Malware Testing Standard Organisation är en organisation som sätter standarder för att testa antimalware och används av flera stora antivirus-företag. Du kan själv göra en testför att se hur bra din anti-malware är här>>>.


Kaspersky Internet Security 2011Kaspersky internet security är nog det mest kompletta skyddet mot malware(spionprogram som kommer med gratisprogram, mail och så vidare) men den kan vara lite krångligare att använda.

Du kan ladda ner en demo för att själv bilda dig en uppfattning. Demot har du i 30 dagar och har då även möjlighet att prova supporten.

 

gmer är ett litet speciellt verktyg som inte gör någonting annat än att scanna din dator för rootkit. Den hittar dolda processer, dolda trådar, dolda moduler, dolda tjänster, filer och mycket annat under scanningen. I paketet ingår även en version av avast antivirus vilken tar hand om resten. Som virus, spionprogram och de bitarna. Det kan dock vara svårt att komma åt datorn när du väl blivit drabbad och det enda är då att starta datorn från ett annat media som dvd eller usb. Du hittar flera möjligheter på diagnostik och gratis program>>>

Windows Defender Offline är en startdisk du laddar med ett USB-minne, dvd-skiva eller extern hårddisk och sedan bootar från denna. Detta verktyg scannar datorn innan något spionprogram får åtgång till ditt system. Kom ihåg, ladda ner denna på en ren dator så du inte får ett korrumperat program. Du hittar ännu fler gratis verktyg på infoworld.com

sandboxie är ett program som skyddar ditt windows och håller elakartad kod ifrån din windowskärna. Användbart om du skall prova program, surfa på obekanta sidor och liknande.
Matriuxär ett linux som kan testa alla dina portar och även användas som operativsystem. Används mycket av säkerhetspersonal för att kolla portarna på routern eller brandväggen.


ta bort alla spionprogram pa datorn
Ad Aware

Med ad aware tar du bort dessa spionprogram som kommer med nedladdningar. Har fått bra kritik. Detta program har laddats ner av 400 miljoner användare. Ad Awares säkerhets-skal skyddar dina bankuppgifter, facebook konton, Pay-pal och alla de phishingförsök du råkar ut för just nu. Du kan ladda ner en gratis demo alternativt köpa den personliga för endast 12$ eller 75 :-. En billig försäkring.
STOPzilla is proudly donating 5% of all new purchases to the National Breast Cancer Foundation
H
är hittar du både antivirus, antimalware, mobilt skydd samt pc optimiser. Samtidigt stödjer du bröstcancerfonden hela året ut.
Network Security Toolkit eller NST är ett paket av verktyg du kan använda för att scanna nätverket, se var hosten som skickar scam ligger och mycket annat. Bygger på Fedora och ger dig en iso fil du bränner på en dvd.
Du hittar många fler gratis verktyg ute pa networkworld.com


hackings gamebook
The Hacker Playbook 2: Practical Guide To Penetration Testing

Kontakt Sitemap eller sidkarta