IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Böcker om html, css och webbdesign

Ger här några rekommendationer på böcker som kan vara en god investering när du ger dig på webbdesign.

Tips på böcker vi använt för att göra hemsidor. Det finns många fler men de blir fort gamla. Inom datorvärlden går utvecklingen snabbt så det gäller att försöka hänga med. Mycket information hittar du på internet men det kan vara en god idé någon gång emellanåt att läsa en bok om ämnet.
HTML

mycket om tekniker som xhtml, sokmotoroptimering och guider
HTML och CSS-boken

Det har hänt väldigt mycket med standarden html de senaste åren. Idag vill webbläsarna samt google att du använder mer stylesheets eller css i headern istället för gamla kommandon som border och align. Denna boken går igenom de flesta tekniker på nybörjarnivå så du får något att bygga på när du går vidare.

* Författare:
   Pär Hagberg
  * Författare:
   Alexander Hellström
  * Förlag:
   Studentlitteratur AB

  * Bandtyp: e-bok
  * Språk: Svenska
  * Utgiven: 200901
  *
   ISBN10:	9144052987
  *
   ISBN13:	9789144052984
Kom igång med HTML - Lär dig lätt och snabbt att göra snygga webbsidor

Denna bok ger dig de mest grundläggande byggstenarna som behövs för att du själv skall kunna skapa webbsidor med HTML och CSS. Förhoppningen är att boken både skall kunna användas för att lära sig grunderna i att skapa webbsidor och vara ett uppslagsverk som finns nära till hands när du behöver hjälp med t.ex. syntaxen för en viss tagg. Boken går igenom hur länkar, tabeller, formulär, ramar samt bilder används. Vidare avhandlar boken grundligt HTML 4.01 och hur man skiljer presentation från information med hjälp av CSS, så kallade formatmallar.

 • Designa och skapa intresseväckande webbsidor
 • Anpassa sidorna med Cascading Style Sheets
 • Lägg till bilder, fotografier, bakgrunder och färg
 • Organisera sidorna med tabeller och listor
 • Bädda in film, ljud och animeringar
 • Lägga upp sidorna på en webbserver
 • Bedöma vilket författarverktyg som passar dig bäst
 • Skicka dina sidor till den vanligaste sökmotorerna
 • Skapa formulär på webbsidor
 • Förbättra din webbplats med dynamiskt innehåll

* Författare:
   Rolf Staflin
  * Förlag:
   Pagina förlags AB

  * Bandtyp: e-bok
  * Språk: Svenska
  * Utgiven: 200501
  *
   ISBN10:	9163608588
  *
   ISBN13:	9789163608582
HTML-boken: XHTML, XML och andra webbtekniker, 5e upplagan (e-bok) av Rolf Staflin

Webbteknik för webbansavriga

Den här boken innehåller allt du behöver veta för att skriva webbsidor. Den är skriven både för Mac- och pc-användare. Boken börjar från grunden med information om hur man får tillgång till Internet och vilken utrustning man behöver. Betoningen ligger på att lära ut hur man skriver dokument som kan visas på alla datorer och med alla webbläsare.

Författaren beskriver systematiskt hur du lägger in rätt "taggar", så att dina webbsidor fungerar praktiskt och funktionellt. Du kan ha stor glädje av att kunna XHTML och HTML även om du använder andra program som skapar HTML-kod eller översätter färdiga dokument till HTML. Dels kanske du vill finjustera resultatet så att det ser bra ut och dels kan du anpassa dokumenten så att de utnyttjar de nya möjligheter som World Wide Web ger.

Skillnaderna mellan XHTML och HTML tas upp efter hand, och dessutom har författaren sammanfattat dem i ett kapitel mot slutet av boken.

Internet och www . Kontakt med Internet . Webbläsaren . Grunderna i HTML . Din första webbsida . Hyperlänkar . Bilder . Bra och dåliga webbsidor . Listor och tabeller . Ljud . Video . CGI-manus . Aktiva områden i bilder . Formulär . Frames . Formatmallar.

Java, JavaScript och andra språk . XHTML på djupet . Webbtjänster, RDF och VRML . Netscapes och Microsofts utökningar av HTML . Lathund . Teckenkoder

Design

Häftad (paperback)
Språk: Engelska
Antal sidor: 650
Utg.datum: 2013-01-24
Upplaga: 3 Rev ed
Förlag: O'REILLY & ASSOCIATES
Illustratör/Fotograf: Illustrations
Illustrationer: Illustrations
Dimensioner: 231 x 177 x 30 mm
Vikt: 1120 g
Antal komponenter: 1
ISBN: 9781449325947
CSS3: The Missing Manual

Starta från början och lär dig css3 och html5. Internet förändras och det gör även webbläsarna. Dags att komma till nästa steg i utvecklingen av hemsidor. De nya möjligheterna gör det mycket enklare att utföra animationer, skuggor, former och massor av andra designer på din webbplats. Denna bok utgår från att du antingen är en erfaren programmerare eller helt nybörjare på webdesign.

 

 

Förstå CSS . Regler i CSS . Selektorer . Stilmallar . Boxmodellen i CSS . Lägg in bakgrundsbilder . Formatera text . Formatera en flexibel rubrik . Formatera en rubrik med runda hörn . Formatera länkar . Montera en bild med bildtext . Skapa ett fotogalleri . Formatera ett citatblock . Formatera en datatabell . Vertikala menyer . Horisontella menyer . Skapa en ruta med runda hörn . En rubrik på webbplatsen . Två spalter med rubrik och fot . Formatera en sida för utskrift . Tre spalter med rubrik och fot . Felsökning i CSS
Max räckvidd med HTML & CSS : webbguruns smartaste stilknep av Tommy Olsson

Med bara lite extra kunskap går det att både jobba mindre och nå fler. Tommy Olsson kan knepen, och delar gärna med sig av dem. Med kunskap om smarta knep och praktisk erfarenhet av mängder av exempel kommer läsaren av den här boken att kunna skapa 100% moderna webbsidor, som funkar bra oavsett val av webbläsare och operativsystem, eller eventuellt funktionshinder. Resultatet blir webbsidor som rankar högre i sökmotorerna och som får den maximala publik de förtjänar.Dreamweaver

* Författare:
   Jesper Ek
  * Förlag:
   Pagina Förlags
  * Serie: Pagina Classic

  * Bandtyp: Häftad
  * Språk: Svenska
  * Utgiven: 200603
  * Antal sidor: 325
  *
   Upplaga: 1, 
   Vikt i gram: 531
  *
   ISBN10:	9163608820
  *
   ISBN13:	9789163608827
The Web Collection Revealed: Premium Edition Adobe Dreamweaver CS5, Flash CS5 and Photoshop CS5 Book/CD Package

Detta är en lärobok om adobes senaste creative suite. Här går du igenom alla teknikerna för att skapa snygga hemsidor med både dreamweaver, flash och photoshop. Med följer även övningsfilerna och adobes creative på dvd. Detta är en bok och media du skall använda för att få en god bakgrund och kunna använda programvarorna på det sättet de var tänkta att användas. Bli en webmaster på kortare tid och börja din karriär som designer med dessa utmärkta verktyg.

* Författare:
   Irene Friberg
  * Förlag:
   Docendo
  * Serie: På rätt kurs

  * Bandtyp: Spiral
  * Språk: Svenska
  * Utgiven: 201011
  *
   ISBN10:	9172079223
  *
   ISBN13:	9789172079229Dreamweaver CS5 Grunder (Spiral) av Irene Friberg
Adobe Dreamweaver CS5 används för att skapa webbsidor och bygga upp webbplatser. Med den här boken lär du dig grunderna i programmet. Du lär dig om hur du kan sätta färg på olika delar av webbsidorna, samt skapa mallar, ramar och länkar. Boken tar också upp grunderna i CSS så att du lättare ska förstå dess potential. När webbsidorna är klara ska de föras över till en server och du får kunskap om hur detta går till med programmets verktyg för filöverföring. Med dialogrutan Platskonfiguration skapar du enkelt en lokal webbplats-mapp som förenklar filöverföringen till webbservern. Boken kan användas för både pc och Mac. I boken varvas teoridelar med steg för steg-beskrivningar som är lätta att följa. I tillämpningsuppgifterna får du arbeta självständigt och pröva dina nyvunna kunskaper. Övningsfilerna till boken laddar du ner utan kostnad från vår webbplats www.docendo.se.. Vår serie På rätt kurs är grund- och fördjupningsböcker där du genom att följa instruktioner lär dig viktiga funktioner i programmen. Teoridelar och övningar är sammanvävda och böckerna fungerar både för lärarledd undervisning och självstudier.

* Författare:
   Irene Friberg
  * Förlag:
   Docendo
  * Serie: På rätt kurs

  * Bandtyp: Spiral
  * Språk: Svenska
  * Utgiven: 2012-10-10
  *
   ISBN:	9789172079861
  Dreamweaver CS6 Grunder (Spiral) av Irene Friberg
Dreamweaver erbjuder ett visuellt gränssnitt för att skapa och redigera webbsidor och andra webbapplikationer. Med den här boken lär du dig grunderna i programmet. Du får bland annat kunskap om hur du skapar webbsidor för olika ändamål och hur du bygger upp mallar. Du lär dig att formatera text, infoga och optimera bilder, bygga sidor med ramar och länkar samt färgsätta dessa. Boken ger dig också grundkunskaper i CSS. CSS betyder stilmall och är ett språk som beskriver formatet på en eller en grupp av webbsidor, till exempel teckensnitt, textstorlek och färg. Du får även lära dig att använda det inbyggda FTP-verktyget för att föra över filer från den lokala datorn till en webbserver. Vi visar också hur du därefter uppdaterar så att de senaste filerna används på webbplatsen. Boken kan användas för både pc och Mac. I boken varvas teoridelar med steg för steg-beskrivningar som är lätta att följa. I tillämpningsuppgifterna får du arbeta självständigt och pröva dina nyvunna kunskaper. Övningsfilerna till boken laddar du ner utan kostnad från vår webbplats docendo.se.

* Författare:
   James J. Maivald
  * Författare:
   Adobe Creative Team
  * Förlag:
   Adobe Press
  * Serie: Classroom in a Book

  * Bandtyp: Häftad
  * Språk: Engelska
  * Utgiven: 201005
  * Antal sidor: 427
  *
   Vikt i gram: 898
  *
   ISBN10:	0321701771
  *
   ISBN13:	9780321701770Adobe Dreamweaver CS5 Classroom in a Book: The Official Training Workbook from Adobe Systems [With DVD ROM] (Häftad) av James J. Maivald , Adobe Creative Team

Kreatörer som söker det snabbaste, enklaste och mest heltäckande sättet att lära sig Adobe Dreamweaver CS5 skall välja Adobe Dreamweaver CS5 Allt i en bok från Adobe Creative Team på Adobe Press. De 18 projektbaserade lektionerna i den här boken visar läsarna steg-för-steg de viktigaste teknikerna för att arbeta i Dreamweaver CS5. Läsarna lär sig det de behöver veta för att skapa en professionell hemsida utan att behöva gräva i koden. Detta är en helt reviderad utgåva CS5 omfattar Adobes Spry Framework for Ajax för att skapa dynamiska gränssnitt till Spry-widgets (färdiga användargränssnitt komponenter) snabbt lägga till vanliga komponenter till webbsidor, och Live View, en fungerande webbläsare som gör rätt i programmet. Boken visar också hur du skriver in text i rubriker, stycken, listor och tabeller, grafik infoga och Photoshop smarta objekt, lägga till länkar till text och bilder, tillämpa formatmallar, och anpassa Dreamweaver arbetsytan. Läsarna kommer också att lära sig att lägga till interaktiva element på sina webbplatser, till exempel Flash video och animation, få vägledning för att arbeta med kod och slutligen publicera en färdig sajt på webben. Medföljande DVD innehåller lektions filer så att läsarna kan arbeta tillsammans med boken, liksom 2 timmars gratis video tutorials från "Lär dig Adobe Dreamweaver CS5 av Video" genom video2brain och Adobe Press. "

De Allt i en bok-serien är den absolut bästa utbildningsmaterial på marknaden. Allt du behöver för att behärska programvaran ingår: tydliga förklaringar av varje lektion, steg-för-steg-instruktioner, och de filer projektet för eleverna "-Barbara Binder, Adobe Certified Instructor, Rocky Mountain Training. Allt i en bok ®, den bästsäljande serien praktisk arbetsböcker programvara utbildning, hjälper dig att lära dig funktionerna i Adobe-programmen snabbt och enkelt. Allt i en bok erbjuder vad ingen annan bok eller utbildningsprogram gör-en officiell träning serie från Adobe Systems Incorporated, utvecklat med stöd av Adobe-produkt experter.

Kontakt Sitemap eller sidkarta