tillbaka till start
Google drivrutiner.net

IPCONFIG, ett användbart kommando när du skall komma genom router eller ut på internet

På support får man ofta frågan om vad som är fel på nätverket. Många gånger handlar det om att datorn kunden försöker få ordning på inte har fått någon ip-adress på grund av att man bytt sladdar eller liknande. Ett väldigt enkelt sätt att få kontakt med nätverket igen är genom att uppdatera ip-adress mot en dhcp-server med hjälp av kommandot ipconfig. med hjälp av kommandot IPCONFIG /RELEASE kan du även få bort maclåsningen på din ISP. Exempelvis när du kopplar in en router mellan dator och adsl modem.

Så här använder du kommandot ipconfig

1.Börja med att starta kommandotolken genom att trycka "start" och sedan "kör"(eller "run") på högra sidan. Du kan även använda windowstangent +R .
starta i denna andan

 

2.Skriv in bokstäverna "cmd" och tryck "OK":

 

Du skall nu få fram en ruta med svart bakgrund som i figur 3.

3.I denna svarta ruta skriver du in kommandot

IPCONFIG /RELEASE

Tryck sedan "Enter".
Du skall nu se ett helt gäng nollor som IP adress. Fortsätt sedan med kommandot

IPCONFIG /RENEW nedanför.

 

4.Du avslutar hela proceduren med kommandot:

sa har fornyar du din ip adress

IPCONFIG /RENEW


samt "Enter" och nu skall du få en ny ip adress, gateway samt adresser till DNS:er o.s.v. Detta förutsätter förstås att du är kopplad till en server som ger dhcp samt att dina tcp/ip inställningar är konfigurerade för att uppdatera ip adress automatiskt. Voilá, du skall nu ha tillgång till nätverk och internet igen. Skulle det nu vara så att kommandot renew inte vill fungera beror det sannolikt på att dina inställningar för nätverk inte är korrekta. Se mer här hur du ställer in tcp/ip för att erhålla en ip-adress automatiskt>>>
Det finns fler parametrar du kan använda

ipconfig /all : Visar alla adaptrars TCP/IP konfigurering. Med denna parameter ser du bland annat mac adress och adaptrar för fjärranslutningar.

ipconfig /displaydns : Visar alla registrerade dns:er. Här kan du, exempelvis, öppna en massa webbsidor och när du då kör kommandot i en dos prompt får du fram alla dns:er till de öppnade webbsidorna.

 

ipconfig /flushdns : Tar bort sparade dns:er. Användbart om du har dns problem och vid felsökning av dns. Kan användas om DNS:en bytt namn eller ändrat ip

ipconfig /registerdns : Startar en manuell inställning av en dynamisk DNS. Denna kan du använda vid felaktig registrering av DNS namn eller problem mellan klient och dns server utan att behöva starta om datorn.

ipconfig /? : Visar alla parametrar du kan använda med ipconfig

 

Förkortningar nätverk
här hittar du några förkortningar angående nätverk som kan vara bra att ha tillhands.
Konfigurera din IE
en liten lätt handledning för din webbläsare

billigt kraftigt prisvart webbhotell Med windows 7 resourcekit klarar du allt.Djupgående och omfattande, levererar denna Resource Kit den information du behöver för att administrera din Windows 7-system. Du får auktoritativ teknisk vägledning från dem som känner till tekniken bestMicrosoft Most Valuable Professionals (MVP) och Windows 7 produkt team med nödvändiga skript och resurser. Dessutom Direkt från Källa sidofält ger djupa insikter och felsökningstips från Windows 7 teamet.

D-Links interaktiva installationsguide Click’n Connect medföljer DIR-100. Med   hjälp av den kan alla utan några tekniska förkunskaper installera och ansluta   routern till Internet på några få minuter bara genom att köra cd:n. Användaren   guidas genom de få moment som krävs för att upprätta de fysiska anslutningarna   (ström och kablar), konfigurera enhetens grundinställningar samt skapa en   anslutning till Internetleverantören.
D-Link DIR-655 Trådlös router 11n gigabit QoS

Här har du en trådlös router som är riktigt snabb. Kopplar du bara kopparkablar har du en överföring som är värre än alla bredbandsleverantörer idag. Comhem skriver de har startat 500 MB uppe i Stockholm men har inte fått ordning på all infrastruktur ännu så att kunderna verkligen får den hastighet de betalar för. Det kommer dock inte att dröja länge förrän de stora internetleverantörerna går över GB för överföring till ditt hem. Denna skulle annars vara en perfekt router för LAN någonstans. Den trådlösa överföringen på denna router är, även det, bättre. N-protokollet skall ge 300 MB i standardutförande men här ingår även QoS eller Quality of Service vilken ökar prestandan i det trådlösa nätverket genom att prioritera video och speltrafik.

Valid XHTML 1.0 Transitional

support windows
Dela ut skrivare och mappar
Kommandot IPCONFIG
Länkar och tips angående windows vista
Så här installerar du ett nytt ljudkort
Trimma windows 7 för spel
enhetshanteraren Windows
Kortkommandon windows xp, vista och 7
Kortkommandon Internet Explorer
Så här återställer du ditt system i windows 7 till ett tidigare.
Att användas vid en misslyckad installation, borttappad fil och liknande
uppdateringar
tips, manualer

Trimma windows xp register för spel
Clean boot
Förkortningar nätverk
Logitech support
Re VID
Trådlöst nätverk
tcp/ip för routern
IT-support på svenska
bokföring
Bygg en speldator för 4000:-
vi visar alla delar du behöver samt hur du skruvar ihop den och får installerat windows
Grafikkort
Skype
Tangentbord
Tillbehör, batteri till din labtop
trådlöst nätverk
bredbandsbloggen.se
Se vad andra tycker om ditt bredband. Skriv vad du tycker om de olika bredbandsoperatörerna.
citrix
KVM switchar
Länka hit
Telefon-support
Webcam
IT support på dansk
Laptop från 1800 kronor
D-Link
Felsökning webbkameror
Möss
USB 3
Gratis
bokföringsprogram
Gratis Bingo online
Gratis gambling online
Gratis dating
Gratis karta Göteborg officemallar
Poker
Presenter
språklexikon
Gratis språk kurser
Antivirus
Download
Gratis poker bonus
Gratis på internet
Gratis film

Gratis telefoni och chatt
Gratis tidrapporteringssystem
Gratis TV
recept
Gratis översättningar och språk-kurser på nätet / Gratis antivirus / Grafikkort till den gamla speldatorn / Gratis Bokföring / Gratis film och tv / Bärbart från 1700:- / Tillbehör, laddare och batterier till din laptop / Windows 7 / Böcker om PC / Böcker om webbdesign / Böcker om nätverk