tillbaka till start

Google drivrutiner.net

Tips på grötrim

här hittar du inspiration för din julmiddag, recept, länkar, grötrim och allt annat som hör till

Limerick är ett slags verssnitt eller diktform som skall ha utformandet AA, BB och A. Det vill säga den andra raden rimmar på slutet av första, fjärde raden rimmar på slutet av tredje och femte raden på första igen. Limerick är en stad och landsdel på Irland med 54000 invånare.

Författare: EJA NILSSON 
Fotograf: Bo Ingvar Jönsson 
Förlag: Prisma Bokförlag 
Bandtyp: Kartonnage, Språk: Svenska  
Utgiven: 200110, Antal sidor: 80 
Upplaga: 1, Vikt i gram: 399 
ISBN: 9151839083 
Dikter och rim i juletidEn samling dikter, rim och sånger kring julen, från första advent till trettondagen. Här finns tomtar, julgransglitter, krubba och ljus. Julen betyder så mycket och kan se väldigt olika ut för olika människor. Ändå förknippar nog de flesta den med högtidlighet, värme och omtanke. De dikter och rim vi samlat här är alla små stämningsspridare som förgyller årets största högtid.

Författare Lennart   Nilsson, Fredrik   Hansson, Bandtyp: Inbunden, Språk:   Svenska, Utgiven: 200211, Antal   sidor: 250, Upplaga: 1, Vikt i gram:   470, ISBN10: 9153416449
RimlexikonAtt rimma är roligt! Det ger en lekfull känsla av att behärska språket. Att rimma är också ett trevligt sätt att göra något speciellt av högtider som födelsedagar och bröllop - för att nu inte tala om julklappsutdelningen. En dikt eller en sångtext flyter på ett annat sätt om den är välrimmad, och i äldre tider var det vanligt att replikerna i teaterstycken var rimmade. Därför har vi - så enkelt som möjligt - ordnat drygt 35 000 ord fördelade på över 3200 slutrim, med förhoppningen att det skall underlätta rimmandet.

rimlexikon, bra att ha till grötrimBonniers rimlexikon

Vi är en rimmande nation med ett sjungande språk. Rimförmågan är medfödd men behöver träning för att utvecklas. Då är det bra med hjälpmedel.
Bonniers rimlexikon är ett annorlunda rimlexikon som består av en vanlig alfabetisk ordlista och ett register med slutrim. Den alfabetiska ordlistan omfattar cirka 3 200 uppslagsord inklusive böjningsformer och egennamn. För varje uppslagsord finns rimord i varierande omfattning, totalt 41 000. Registret omfattar cirka 3 100 slutrim med hänvisning till ordlistan. Ett inledande avsnitt, "En liten verslära för rimmare", ger exempel på olika typer av rim, versfötter och versmått för den som vill förkovra sig. En del uppslagsord har kompletterats med ordlekar och dikter för att lätta upp och ge inspiration till egen rimfärd i vår vokabulär.

Andra böcker: Lelleprinters Julklappsrim 29:- , En montör som fick foten i Kläm : nittio idiomatiska limerickar , Mina 149 bästa (och värsta) limerickar : skämt och oförskämt i versform , 100 och en nya limerickar ,

Webbsidor med grötrim
Julrim.nu Välkommen till tomtens rimverkstad! Här finner du högvis med julrim till allt från Amaryllislökar till Örhänge! Jespers julsida Har många julrim på lager Julrim.com Grötrim inskickade av andra.

Du kan ju även använda dig av ordlista för 08:or ute på göteborgshumor.se>>>