IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Tips på grötrim

här hittar du inspiration för din julmiddag, recept, länkar, grötrim och allt annat som hör till

Limerick är ett slags verssnitt eller diktform som skall ha utformandet AA, BB och A. Det vill säga den andra raden rimmar på slutet av första, fjärde raden rimmar på slutet av tredje och femte raden på första igen. Limerick är en stad och landsdel på Irland med 54000 invånare.

massor med tips julklappar
Grötrim hittar du här

Författare:
Carl Magnus Ekbohrn
Redaktör:
Mikael Jägerbrand
Språk: Svenska Utgiven: 2015-1258 grötrim från 1850-talet – minibok om bortglömda julseden. av Carl Magnus EkbohrnMånga av de julseder som var ett måste för bara 200 år sedan är på väg att försvinna helt. Med hjälp av den här e-boken kan du återuppliva en av 1800-talets mest populära sysselsättningar under julen; grötrimmet. Här får du 58 klassiska rim som användes på julaftonen här i Sverige på 1850-talet. Vid den traditionella julgröten framförde alla vid bordet i tur och ordning ett enkelt och ofta humoristiskt rim – om gröten. De grötrim som vi publicerar i den här e-boken samlades in av den svenske författaren Carl Magnus Ekbohrn (1807–1881) och publicerades i en julbok år 1854. Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Författare:
Hans Olov Ohlson
Språk: Svenska Utgiven: 2013-11
ISBN: 9789186115586 Förlag:
Black Island Books
Antal sidor: 176 Vikt: 300 gram
Limerickar att läsas per vers Detta är Hans Olov Ohlssons samling av sina bästa limerickar. Hans Olov Ohlson vann klassen globala ortsnamn vid Lunds humorfestival 2013 med limericken "En pinknödig kock ifrån fyn..." . I denna bok hittar du mycket om dagens politiker, kungen och Silvia plus massor av andra påhittigheter om dagens Sverige.

Författare:
Carl Magnus Ekbohrn
Mikael Jägerbrand
Språk: Svenska Utgiven: 2015-12
ISBN: 9789176770849 Förlag:
Virvelvind Förlag
Tillgängliga elektroniska format: PDF - Adobe DRM
Epub - Adobe DRM
1850-talets bästa julklappsrim av Carl Magnus Ekbohrn

Om du är en äkta julfantast så älskar du inte bara att köpa och slå in julklappar utan skriver också passande julklappsrim. Traditionen med julklappsrim och julklappsverser är lika gammal som seden med klappar. I den här e-boken får du mer än 150 riktigt gamla goda julklappsrim från 1850-talet. Här får du rim om du vill ge bort praktiska saker som hängslen, strumpor, deodorant, tandborstar, tyg, skjortor, örhängen eller almanackor. Men du får även några rim som inte längre är så användbara – om du inte ska ge bort gåspennor, bordsstycken, löständer, resskärp eller en rökmössa. De här texterna skrevs av den svenske ordboksförfattaren Carl Magnus Ekbohrn (1807–1881) och publicerades år 1854.

Andra böcker: En montör som fick foten i Kläm : nittio idiomatiska limerickar , 202 limerickar som sammanfattar 2013, Lasses bästa limerickar , I huvudet på en gammal gubbe : limerickar ,


Webbsidor med grötrim
Julrim.nu Välkommen till tomtens rimverkstad! Här finner du högvis med julrim till allt från Amaryllislökar till Örhänge! Radioberg innehåller många bra limerickar likadant rimstugan Julrim.com Grötrim inskickade av andra.


Kontakt Sitemap eller sidkarta