tillbaka till start
Google drivrutiner.net

Alla gratis program samlar vi här

Vår samling på gratis program. Användbara när det gäller att lära sig någonting nytt eller prova. Dessa program är mest för din bokföring, ordbehandlare, planering, operativsystem och media. Du hittar onlinespel du kan spela direkt i webbläsaren här>>> , combat flight simulator kan du ladda ner här,och red baron här, vi har även en sida med nyttiga länkar angående favoritspelet colinmcRae . Har du en sida du tycker skulle passa in på gratis program? Skicka oss ett mail och vi tittar på ditt bidrag.

Nyheter

sharemouse är ett slags remoteprogram där du kan använda samma mus/tangentbord till flera datorer. Precis som du gör med en kvm-switch. Skillnaden är att du kan dela filer och administration mellan datorerna. Du kan till och med koppla upp dig mellan windows och macintosh. Praktiskt om du har flera datorer på skrivbordet eller i huset. Programmet är gratis för privatanvändaren.
Giveaway.com är en sida som ger bort betalda program. Håll öga på bannern, det dyker upp ett nytt program varje dag.

Gratisprogram till kontoret

Bokföringen Office


Gratis program för din budget
Det finns flera program att använda för dig som är ensam och kan grunderna i bokföring.
Gratis mallar till budget
Kundreskontra, Leverantörsreskontra Inventariehantering, Lönehantering, lagerhantering, kassa och flera andra.
Gratis marknadsföring
marknadsför dig själv med en hemsida. Ger mycket mer för pengarna än en annons i tidningen. Har även lagt upp länkar till annonssiter där du har möjlighet att lägga in både länk och bild till dina produkter eller service.
jGnash är ett gratis program för dig som vill hålla reda på utgifterna. Du behöver Java 7 för att den skall kunna köras på windows. Kan skriva budget, rapportera, köra betalningspåminnelser, flera valutor, börsen, räkna vinst och mycket mer. Är dock på engelska så vill du ha något på svenska skall du hellre titta på smartbudget
Personal finances free håll öga på och räkna ut din personliga eller familjens ekonomi. På denna kan du sätta upp obegränsat med konton så att du har möjlighet att hålla ett konto för dig själv. Du kan även köra programmet över nätverk eller installera den på en USB sticka för att ta med dig.
Research
Du måste hålla reda på hur tidningar skriver, vad andra tycker om tjänster, varor och hur arbetsmarknaden ser ut idag när du undersöker en affärsidé.
gratis mallar till excel
massor med tips till MS excel. Bland annat förklaringar på macron, funktionerna i excel och mallar till din bokföring.
gratis mallar till word
plus tips och skolor. Både till "vanligt" användande och för dig som vill snabba upp arbetet med makron.
Tips och länkar till din spcs
var tvungen att samla lite länkar och lägga till information om man skulle sitta vid programmet då supporten har stängt.
Dofree
Programguiden
spcs
Ännu fler gratis bokföringsprogram

"Excel 2007 : registerhantering" 354:-
I detta material lär du dig att skapa olika register, budget, försäljningsresultat och mycket mera. Arbetar du med omfattande listor kan du välja att arbeta med formulär, elektroniska blanketter med färdiga fält som du fyller i, dessa skapas automatiskt av programmet på uppdrag av dig.

 


Ability office
i försöksvarianten kan du välja på fyra applikationer. Räcker gott om man bara skall skriva brev. Har nu även svensk rättstavning.
abiword
komplett office-paket med svensk rättstavning. Med denna har du även möjlighet att "prata" in dina brev.
gratis office
contactoffice

Office online med hela kitet du behöver för word, excel, powerpoint, mail och allt annat. Gratis.
google drive
Har du ett utskrivet dokument du behöver redigera? Då kan du scanna in det till jpg. png eller tiff och ladda upp det till googledocs för att sedan redigera det. Klarar word, excel, powerpoint och många andra format.
Libre office
Ett helt gratis office där rättstavningen fungerar även på svenska. I paketet hittar du även ett excel, powerpoint och ett cadprogram som faktiskt slår det mesta.
Jarte är en omvandlad programvara från wordpress >>>
Den tar nästan ingen plats och kan köras från ett USB/SDHC minne eller uppe i molnet. Fullt kompatibel med windows xp, 7 och 8. Du har även touch-funktionerna med så att du kan använda den för fullt i windows 8. Du öppnar filer som rtf, doc och docx. Du kan även få den att fungera med andra format via dot-funktionen. Framgår dock inte om den har rättstavning på svenska.
stable 2.0 RC
OpenOffice 4.1.1 är ute. Man påstår denna fria version skall vara bättre än Microsofts. Man har nu förbättrat uppstartstiden. Ladda ner ett helt gratis Officepaket.
Project för excel, med denna gratisvara omvandlar du din excel 2010, 2007 eller xp till project. Verktyget du använder för projektplaner.
PST Viewer Pro omvandlar dina mail-filer till pdf eller word-format. Utmärkt verktyg när du sitter med en disk som innehåller ej exporterade mail filer.
Rj Texted
en liten textediterare med rättstavning. Har rättstavning i engelska, tyska, svenska, danska och de flesta andra språk. Har även ftp klient och kodare.
en helt gratis online-office du kan använda var som helst
Thinkfree online

Nu har den kommit. Officeprogrammet du kan köra helt gratis via webbläsaren. Klarar word, excel, onlinepresentationer och spara i pdf. Det finns även en gratis version att ladda ner.
TED notepad
Är en utökad notepad med fler funktioner vilket gör att den även kan användas som ordbehandlare. Praktiskt för dig som kodar allt emellanåt och behöver en snabb ordbehandlare för att göra anteckningar eller dokumentera.
Notepad2
Har även den fler funktioner än vanliga notepad.
Primopdf
Gör dina egna pdf filer
wordgraph, ännu ett program du kan använda för att framställa pdf-filer. Fungerar med MS doc, rtf och txt plus andra format. Här finns rättstavning för Engelska(US), Engelska(UK), Holländska, Franska, Tyska, Italienska och Spanska.
Författare: Klaus Goelker, Förlag: Rocky Nook, Bandtyp: Häftad, Språk: Engelska, Utgiven: 201101, Antal sidor: 367, Vikt i gram: 1084,       ISBN10:	1933952490, ISBN13:	9781933952499 
Gimp 2.6 for Photographers

Praktisk handbok för dig som vill använda ett duktigt gratis Photoshop

Gimp betraktas av många som mycket bättre än adobes Photoshop och man utvecklar det fortfarande. Du laddar ner det gratis från gimp.org eller använder den CD som följer med boken.

 

 

 bredband for 199 kronor per manad
Mobilt bredband och 8 favoritkanaler till fast pris.
Fler sidor med gratis program
Gratis på internet
Gratissaker på nätet, tävlingar, erbjudanden, varuprover m.m.
Antivirus
Avast antivirus
helt gratis för
hemanvändaren
Backup
dfincbackup
freebyte backup
GK backup
ett program som kör med inkrementel backup. Det vill säga den sparar bara förändringen av filer på din hårddisk. Detta gör att processen går mycket snabbare och tar mindre plats.
syncback
prisbelönt gratisprogram som klarar mer än windows egna backupprogram.
Bildbehandling
EVE
freeserifsoftware
Paintnet är ett gratis photoshop du kan ladda ner för bildbehandling. Klarar det mesta av photoshops funtioner.
Likadant Photoplus Skillnaden är att när du skall spara bilden för webb väljer du export optimizer och drar ner kvalitet lite så att bilden inte blir för tung.
Du hittar många fler gratis bildbehandlingsprogram på html-skolan
Cad-program
3D plus
Deco tech design editor
Photomodeler lite
CD/DVD-brännare
ace cdburner
Burn4free är en dvd-brännare du använder när windows krånglar. Kanske inte den snabbaste men den klarar alla typer av dvd och cd. Rekommenderas.
CDburnerXP pro
Deepburner
Imageburn
DVDspelare
mediaplayer12

Film
Cinemanow
Movieflix
ourmedia.org
stupidvideos.com
Inredning
3D canvas
3D plus
Photomodeler lite
Gratis program till din Macintosh
freemacware.com är program för dig som vill köra på din macintosh eller iPhone
Partitionering
Gnome Partition Editor
en duktig ersättare till partition magic. Skillnaden är att denna är gratis.

Portabla program
portableapps.com
ett tusental program du inte behöver installera. Du klickar på en exe-fil och kör programmet. Här har du allting från bokföring, spel, fotoredigering till zip-program.
Spela in video
yawcam.org
Är en mjukvara för webcam. Denna kan också spela in det som webbkameran visar och även användas till chat som skype, msn o.s.v.
Zip eller komprimeringsprogram
7 zip ett praktiskt program du inte behöver installera, du kan ha det med på en usb och startar sedan en exe-fil som startar ditt program.
Izarc
ett gratis komprimeringsverktyg som klarar de flesta format.
zipgenius ett annat gratis komprimeringsprogram du installerar på datorn.
Videoredigering
avid free
camstudio ett gratis program du kan använda för att spela in det som sker på skärmen. Exempelvis om du vill visa filmer från ett spel med mycket fart i.
mediaplayer12
SqirlzMorph
Med SqirlzMorph gör du animationer och sparar sedan i flash, avi, bitmap och jpeg
Program du kan använda för att göra egna flashanimationer
Webbredigering
Amaya
Arachnophilia
intellyweb

System
AMD Radeonmemory
laddar en disk i ditt ramminne som snabbar upp applikationer, surfning spel och liknande. Du får gratis en extra disk på 4 Gb. Skall du ha större får du alltså betala en slant. Den lilla är dock användbar för spel och om du använder en liten laptop.
Advanced system care
Ett slags gratis register, spyware och trimprogram för din windows. Klarar även windows 7 64 bit. Smart defrag 2 är en duktig defragmenterare som även klarar att optimera ditt system helt gratis.
Ccleaner
klarar att rensa det mesta på datorn och även att trimma registret.
auslogics defrag är ett duktigt program som defragmenterar bättre och snabbare än windows defrag.
everest
Har du problem med hårdvaran eller vill slippa plocka isär burken kan detta vara ett alldeles utmärkt alternativ.

Parallels Desktop 8 for Mac is lets you seamlessly run Windows and Mac applications side-by-sidewindows på en intelbaserad MAC kör windows på alla datorer. Även Macintosh.
PerfectDisk Defrag - Download Free Trial
Total uninstall
Program som avinstallerar allt från en installation. Det bästa är om du under installation av ett nytt program låter det logga vad som händer under tiden du installerar.
winaudit är nästan lika bra som everest fast mindre.
wisecleaner har många gratis program för att reparera register, system, filer, defragmentera och mycket annat. Register-rensaren tar iinte allt men brukar ge en duktig skjuts i prestandan efteråt.
Easy Cleaner
praktiskt program som rensar registret, kollar vad som händer när windows startar, rensar gamla filer och en hel del annat.
Froggie.sk byt språk på din windows 7 starter upp till proffessional med detta program.

memtest
Väldigt många upplever problem efter att ha uppgraderat med servicepack 3 på windows XP. Kan ha att göra med ditt ramminne. Ladda ner en iso-fil du bränner på en boot cd så du kan testa ditt ramminne. Du bootar alltså på CD eller DVD:n som sedan upptäcker ett defekt ramminne.
Ultimate Boot CD en isofil du bränner ner på dvd eller cd för att boota med och sedan felsöka datorn. Innehåller de flesta verktyg du kan tänkas behöva för att få din dator iordning igen.
Operativsystem
unetbootin, ett verktyg du kan använda för att göra det lättare installera ett 20 tal linuxsystem via usb eller cd/dvd. Dåligt uppdaterad dock.
pendrivelinux har ett script du kan använda för att lägga många olika linuxsystem på samma USB sticka. Du packar upp programmet, kör det och väljer sedan de iso-filer du vill boota från på din USB. Du har sedan flera olika linux-versioner du kan starta upp med. Kan vara ett bra alternativ för dig som inte vet vilken du skall välja. Här har du även många andra varianter färdiga att ladda ner till USB.
Mint Linux 32 bitar är en mycket populär och snygg variant av linux. Här hämtar du en gratis iso för att bränna direkt på en dvd. 64 bits hämtar du här>>>.
Ute på sunet>>> hittar du de flesta linuxvarianter. Både live-versioner du inte behöver installera utan kan köra direkt från en dvd, cd eller USB samt hela versioner. För att lära dig lite om Linux kunde det vara nyttigt att köra den från en USB. Du laddar ner Ubuntu till USB eller cd-rom här>>>
Ute på gnu.org>>> hittar du massor av gratis programvara du kan använda till din windows eller linux. Bland annat Pidgin>>> som är en gratis chatklient för msn, skype, yahoo och mycket annat. Här kan du även använda en webkamera.

linux som liknar windows
Robolinux
ett Linux som liknar windows. Du kan köra det parallelt med windows via ett virtuellt gränssnitt.

Ubuntu desktop ett linuxsystem för dig som vill ha ett enkelt lättskött linux.

linux mint
Mint Linux
är ett väldigt populärt operativsystem hos användarna.

Linux.com har väl de flesta utgivningar av linux på sin sida.

Check Page Rank
support windows
Dela ut skrivare och mappar
Kommandot IPCONFIG
Länkar och tips angående windows vista
Så här installerar du ett nytt ljudkort
Trimma windows 7 för spel
enhetshanteraren Windows
Kortkommandon windows xp, vista och 7
Kortkommandon Internet Explorer
Så här återställer du ditt system i windows 7 till ett tidigare.
Att användas vid en misslyckad installation, borttappad fil och liknande
uppdateringar
tips, manualer

Trimma windows xp register för spel
Clean boot
Förkortningar nätverk
Logitech support
Re VID
Trådlöst nätverk
tcp/ip för routern
IT-support på svenska
bokföring
Bygg en speldator för 4000:-
vi visar alla delar du behöver samt hur du skruvar ihop den och får installerat windows
Grafikkort
Skype
Tangentbord
Tillbehör, batteri till din labtop
trådlöst nätverk
bredbandsbloggen.se
Se vad andra tycker om ditt bredband. Skriv vad du tycker om de olika bredbandsoperatörerna.
citrix
KVM switchar
Länka hit
Telefon-support
Webcam
IT support på dansk
Laptop från 1800 kronor
D-Link
Felsökning webbkameror
Möss
USB 3
Gratis
bokföringsprogram
Gratis Bingo online
Gratis gambling online
Gratis dating
Gratis karta Göteborg officemallar
Poker
Presenter
språklexikon
Gratis språk kurser
Antivirus
Download
Gratis poker bonus
Gratis på internet
Gratis film

Gratis telefoni och chatt
Gratis tidrapporteringssystem
Gratis TV
recept
Gratis översättningar och språk-kurser på nätet / Gratis antivirus / Grafikkort till den gamla speldatorn / Gratis Bokföring / Gratis film och tv / Bärbart från 1700:- / Tillbehör, laddare och batterier till din laptop / Windows 7 / Böcker om PC / Böcker om webbdesign / Böcker om nätverk