Några tips och trix för di-604

Lägger här upp några vanliga frågor vi fått från drivrutiners eller it-supports forum på di-604.

Med den enkla routern di-604 har du möjlighet att stänga av för ip-adresser som gör livet surt för ditt arbete vid datorn. De IP-adresser vi skall spärra här är ett par kända spammare och kidnappar din webbläsare så fort du kommer i kontakt med dessa servrar. Problemet är att det script som planteras på datorn håller kontakt utåt med denna server och det är därför vi spärrar åt båda hållen. Denna hantering fungerar nästan likadant på de flesta routrar för hemmet idag. Skillnaden kan vara den ip adress du öppnar för administrationen på din router.

Så här spärrar du IP-adresser på en DI-604
logga in

Börja med att öppna din administration genom att trycka Start->Kör och skriva in IP-adressen för din brandvägg. Brukar vara "http://192.168.0.1" om du inte ändrat på den. Den adress du ser här kan du även skriva in i adressraden på din webbläsare eller klicka på länken http://192.168.0.1

Efter att du loggat in klicka på "advanced" ovanför panelen, klicka på "firewall" till vänster och skriv in IP-adressen 69.50.160.0 t.o.m 69.50.191.255 i både WAN och LAN rutorna, markera "enabled", döp denna regel till, exempelvis, "deny1" och klicka "apply", fortsätt med IP-adrressen 85.255.112.0 till 85-255.127.255 och gör likadant här. Ser ut så här :
s?kmotorv?nlig hemsida

Såhär kan du spärra för alla de ip-adresser du inte vill skall komma åt din dator.