Garantin på Apples produkter

Garantin på apples produkter följer konsumentköpmannalagen vilken, i sin tur, följer EU:s lagar. Det vill säga du har tre års garanti från leverans. Om du kan bevisa att produkten var defekt redan vid köptillfället eller om du tvingas lämna in produkten för tredje gången skall du ha en ny utan extra kostnader. detta förutsätter att du har följt de anvisningar du har fått från supporten innan du lämnar in varan för felsökning. Du skall även gå tillbaka till butiken du köpte varan. Såvida de inte lagt ned. Då får du använda denna kedjans support istället. Det kan även hända att butiken ber dig skicka den till apple men egentligen är detta butikens ansvar. Du kan även välja att teckna extra försäkringar som apple care och liknande.

Garanti | Index | Ipad | Iphone | Kortkommandon

APP AppleCare Protection Plan för macbook. Förlänger skyddet till 3 år istället för det normala 1 årsavtalet med begränsad garanti plus 90 dagars gratis telefonsupport. Med APP har du både teknisk support per telefon och reklamationsgaranti i 3 år från inköpsdatum. Det är annorlunda regler för Apple TV, iPad, iPhone och iPod. Där gäller denna garantin endast 2 år.

AppleCare Protection Plan för iMac - utökat serviceavtal - 3 år Förlänger skyddet till 3 år istället för det normala 1 årsavtalet med begränsad garanti plus 90 dagars gratis telefonsupport. Med APP har du både teknisk support per telefon och reklamationsgaranti i 3 år från inköpsdatum. AppleCare Protection Plan omfattar förutom Mac-datorn även ett AirPort- eller AirPort Extreme-kort, en AirPort- eller AirPort Extreme-basstation och Time Capsule som används med din Mac. Om reparation blir nödvändig garanterar AppleCare Protection Plan att den utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder riktiga originaldelar från Apple. Avtalet täcker kostnader för reservdelar och arbete i tre år från den dag du köpte datorn, det vill säga två år utöver Apples maskinvarugaranti. Avtalet inkluderar service för stationära datorer och global reparationsservice för bärbara datorer och Mac mini, vilket kan vara mycket viktigt om du reser utomlands ofta.

AppleCare Protection Plan - utökat serviceavtal - 3 år - retur Ett nummer att ringa om du behöver hjälp Eftersom Apple tillverkar både iPod och iTunes utgör de en mycket välintegrerad digital musiklösning. Har du en fråga om hur de används? Då kan du ringa till de verkliga iPod- och iTunes-experterna ? Apples egen tekniska assistansgrupp. AppleCare-representanterna kan hjälpa dig att felsöka din iPod och dess iTunes-anslutning. Apple erbjuder samma fullständiga service till både Mac- och Windows-användare. Investeringsskydd Med varje iPod får du gratis telefonassistans för ett tillfälle inom 90 dagar från inköpsdatum samt ett års maskinvaruservice. Med AppleCare Protection Plan förlänger du rätten till service och assistans för din iPod, de tillbehör som ingår och iTunes till två år från datumet för det ursprungliga inköpet. Planen ger dig förtur när du ringer till Apples experter och ständig tillgång till webbaserade resurser. Om din iPod eller något av tillbehören som ingår behöver service, repareras enheten av auktoriserade Apple-tekniker, som använder originaldelar från Apple, eller så får du en utbytesenhet. Apple rekommenderar att du skaffar AppleCare Protection Plan samtidigt som du köper din iPod. Då kan du utnyttja tjänsten maximalt. Det omfattande skyddet är öppet för alla iPod-modeller som fortfarande omfattas av den ettåriga garantin och som ansluts till Macintosh- eller Windows-datorer. Tryggt hemma och på resan Med iPod kan du ta med dig hela din musiksamling vart du än går. Skulle din iPod behöva service kan du lugnt lita på att AppleCare Protection Plan ger dig global reparations- eller utbytesservice.

EMEA Du ordnar själv frakten till verkstad eller återsförsäljare, har du APP har du möjlighet till Express Replacement Service.

Macintosh El Capitan support
Apples egna manual

Macworlds Total Mountain Lion superguide
Ja, det står inte allt men ett gott komplement.

GCFlearnfree:s manual till Mountain Lion
Både manualer, tips och videor.

99mac.se
Många svenska manualer, tips och forum.

Datavetenskaps beskrivning på hur du använder tangentbordet
Det är annorlunda och kan ge lite huvudbry till att börja med

macworlds hints
Mycket bra tips. Du som kört Linux förr skall helt klart titta här.

Switch 101, moving from windows to Macintosh
Mycket om  basic för macintosh. Finder, olika ikoner och så vidare

Switch 101. on windows I used to...
Skillnaden eller likheterna mellan macintosh och windows

använda specialtecken
Liknar mycket windows

Att använda chat i macintosh
apple skriver man bara kan använda iChat, AOL messenger, yahoo messenger och me.com. Ser dock ut som om du kan hämta skype för macintosh här>>>

Mac Integrations Basic
en pdf på 72 sidor med grundläggande fakta om macintosh, nätverk o.s.v.

Olika protokoll hos macintosh

AFP Apple filing protocol
är högsta protokollet enligt apples OSI modell. Kompatiblet med TCP/IP

SMB protocol
Server Message Block, protokoll som används för bakåtkompalabilitet, fil/skrivardelning, NetBios över tcp/ip, CIFS(Common Internet File System). Används som kommando för att komma åt saker på windows filservrar. Kommandot kan se ut som :
smb://DNSname/sharename
smb://IPaddress/sharename

NFS protocol
Network File System, tillåter en dator att komma åt hårddiskar på en annan dator över nätverket som om de vore hans egna.

WebDav protocol
för att komma åt webservrar och används av macintosh från och med 10.0 för att illustrera fildelning eller åtkomst på servern som hårddisk på lokala datorn.

Annars kommandon för fildelning och liknande är ganska simpla i macintosh. För att dela ut en hårddisk eller något annat i macintosh använder du fildelning eller filesharing i system preferences. Du klickar sedan på den enhet du vill dela ut och väljer dela ut eller sharing.

atteridriftstid 	Upp till 10 timmar
Cellulär teknik 	3G, 4G
Cellulära protokoll 	GSM, UMTS, EDGE, CDMA 2000 1X EV-DO Rev. A, HSPA, HSPA+, LTE, DC-HSDPA, CDMA 2000 1X EV-DO Rev. B
Dimensioner (BxDxH) 	13.47 cm x 0.72 cm x 20 cm
Display 	7.9" IPS TFT - LED-bakgrundsbelysning - 1024 x 768 ( 163 ppi ) - Multi-Touch
Färg 	Vit och silver
HD-videoinspelning 	1080p
Kamera 	5 Megapixel bakre + 1,2 megapixel fram
Lagring 	32 GB
Operativsystem 	Apple iOS 6
Plats 	A-GPS/GLONASS
Processor 	Apple A5 ( Dubbelkärnig )
Produktbeskrivning 	Apple iPad mini Wi-Fi + Cellular - surfplatta - iOS 6 - 32 GB - 7.9" - 3G, 4G
Stillbildsformat som stöds 	GIF, JPEG, TIFF, PPT, PPTX
Textformat som stöds 	DOCX, PDF, TXT, RTF, DOC, HTML
Tillverkarens garanti 	1 års garanti
Trådlös anslutning 	802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
Typ av produkt 	Surfplatta
Vikt 	312 g
2437:-
Apple iPad mini, 32GB, WiFi, 7,9", vit
handla nu

En liten händig ipad för dig som vill ha något hanterbart med i väskan. Här får du en fantastisk bildskärm på 2048x1536 upplösning, en duktig kamera på 5 Mp, möjlighet att spela in film, prata med vänner,kollegor via skype och rapportera, bokföra, eller hålla kontoret nära. Som de andra ipads har du trådlöst nätverk, bluetooth med vilken du styr allt hemma, möjlighet att ansluta till andra enheter med USB samt mycket annat.

Operativsystem 	Microsoft Windows 8 64-bit Edition
                  Systemtyp 	Ultrabook
                  Anslutningar & Utökning
                  Gränssnitt 	Telefon/mikrofonkombinationsjack
                  3 x USB 3.0
                  Mini-VGA
                  HDMI
                  LAN
                  Minneskortsläsare 	Ja ( SD-kort, MultiMediaCard )
                  Batteri
                  Kapacitet 	70 Wh
                  Teknik 	8-cells litiumpolymer
                  Display
                  Bildkvot 	16:9
                  Bredskärm 	Ja
                  Egenskaper 	Bländskydd, 60 % NTSC-färgskala
                  LCD-bakgrundsbelysningsteknik 	LED-bakgrundsbelysning
                  Typ 	15.6" - IPS
                  Upplösning 	1920 x 1080 ( Full HD )
                  Diverse
                  Egenskaper 	Systemlösenord, Intel Anti-Theft Technology (iAT), ASUS Super Hybrid Engine II
                  Färg 	Aluminum with dark brown hairline
                  Inkluderade tillbehör 	Fodral
                  Inmatning
                  Egenskaper 	Inbyggt numeriskt tangentbord, illuminering
                  Typ 	Tangentbord, pekplatta
                  Kommunikation
                  Nätverksgränssnitt 	Gigabit Ethernet
                  Trådlös 	802.11n, Bluetooth 4.0
                  Lagring
                  Gränssnitt 	Serial ATA-600
                  Hårddisk 	128 GB SSD
                  Hårddisk (sekundär) 	128 GB SSD - Serial ATA-600
                  Ljud & Video
                  Grafikprocessor 	NVIDIA GeForce GT 650M - 2 GB GDDR5 SDRAM
                  Kamera 	Inbyggd webbkamera
                  Ljud 	Högtalare , mikrofon
                  Ljudfunktioner 	ASUS SonicMaster, ASUS Bang & Olufsen ICEpower
                  Minne
                  Antal uttag 	1
                  Hastighet 	1600 MHz
                  RAM 	8 GB ( 1 x 4 GB + 4 GB (lödd) )
                  Teknik 	DDR3 SDRAM
                  Tomma kortplatser 	0
                  Mått och vikt
                  Bredd 	38 cm
                  Djup 	25.4 cm
                  Höjd 	1.97 cm
                  Vikt 	2.16 kg
                  Processor / Chipuppsättning
                  64-bitars datorkapacitet 	Ja
                  Antal kärnor 	Fyrkärnig
                  Chipuppsättning 	Mobile Intel HM77 Express
                  CPU 	Intel Core i7 (3:e gen.) 3612QM
                  Växelströmsadapter
                  Inmatning 	AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
                  Utmatning 	90 Watt , 19 V , 4.74 A  9345:-
Apple Mac mini - Core i5 2,8 GHz - 8 GB - 1 Tb
handla nu

Tänk dig en värstingdator som inte är större än en ipad. Denna ger dig det du behöver för att installera allt från server till mediadator.