Så här ställer du in språk på din iPhone.

Garanti | Index | Ipad | Iphone | Kortkommandon

Det händer ibland att någon, på skämt eller av misstag, ställer in fel språk på din iPhone och du kan inte förstå texten på de olika menyerna eller knapparna. Menyerna ligger dock på samma ställen vilket gör att du kan använda ett litet komihåg för att få tillbaka ett språk du är bekant med.

klicka settings
Börja med att klicka på kugghjulen som skall vara inställningar eller settings på din iPhone.

klicka general
Klicka "General" eller symbolen med kugghjul, 6:e raden uppifrån.

scrolla nedat
Scrolla sedan nedåt till 3:e menyn nedifrån, international....

sprak overst
Här hittar du språk i menyn högst upp. Du ändrar här till svenska, engelska eller vilket språk du förstår.

Macintosh Mountain Lion support
Apples egna manual

Macworlds Total Mountain Lion superguide
Ja, det står inte allt men ett gott komplement.

GCFlearnfree:s manual till Mountain Lion
Både manualer, tips och videor.

99mac.se
Många svenska manualer, tips och forum.

Ett problem många har när det gäller smartphones är detta med att skicka bilder. I iOS har du inte möjlighet att bifoga filer(mestadels) när du använder gmail i telefonen. Du kan dock skicka din bild genom att slå upp bilden och så välja att dela den med andra. Ofta får du antingen marera den och välja fortsätt(och liknande) varefter du sedan kan välja att dela den med andra via, trådlöst, facebook, picasa eller mail.

Du har även möjlighet att dela den på bloggen genom att använda en applikatione för detta och skriva, publicera bilder direkt på din blogg.

atteridriftstid 	Upp till 10 timmar
Cellulär teknik 	3G, 4G
Cellulära protokoll 	GSM, UMTS, EDGE, CDMA 2000 1X EV-DO Rev. A, HSPA, HSPA+, LTE, DC-HSDPA, CDMA 2000 1X EV-DO Rev. B
Dimensioner (BxDxH) 	13.47 cm x 0.72 cm x 20 cm
Display 	7.9" IPS TFT - LED-bakgrundsbelysning - 1024 x 768 ( 163 ppi ) - Multi-Touch
Färg 	Vit och silver
HD-videoinspelning 	1080p
Kamera 	5 Megapixel bakre + 1,2 megapixel fram
Lagring 	32 GB
Operativsystem 	Apple iOS 6
Plats 	A-GPS/GLONASS
Processor 	Apple A5 ( Dubbelkärnig )
Produktbeskrivning 	Apple iPad mini Wi-Fi + Cellular - surfplatta - iOS 6 - 32 GB - 7.9" - 3G, 4G
Stillbildsformat som stöds 	GIF, JPEG, TIFF, PPT, PPTX
Textformat som stöds 	DOCX, PDF, TXT, RTF, DOC, HTML
Tillverkarens garanti 	1 års garanti
Trådlös anslutning 	802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
Typ av produkt 	Surfplatta
Vikt 	312 g 2437:-
Apple iPad mini, 32GB, WiFi, 7,9", vit
handla nu

En liten händig ipad för dig som vill ha något hanterbart med i väskan. Här får du en fanbtastisk bildskärm på 2048x1536 upplösning, en duktig kamera på 5 Mp, möjlighet att spela in film, prata med vänner,kollegor via skype och rapportera, bokföra, eller hålla kontoret nära. Som de andra ipads har du trådlöst nätverk, bluetooth med vilken du styr allt hemma, möjlighet att ansluta till andra enheter med USB samt mycket annat.

Operativsystem 	Microsoft Windows 8 64-bit Edition
                  Systemtyp 	Ultrabook
                  Anslutningar & Utökning
                  Gränssnitt 	Telefon/mikrofonkombinationsjack
                  3 x USB 3.0
                  Mini-VGA
                  HDMI
                  LAN
                  Minneskortsläsare 	Ja ( SD-kort, MultiMediaCard )
                  Batteri
                  Kapacitet 	70 Wh
                  Teknik 	8-cells litiumpolymer
                  Display
                  Bildkvot 	16:9
                  Bredskärm 	Ja
                  Egenskaper 	Bländskydd, 60 % NTSC-färgskala
                  LCD-bakgrundsbelysningsteknik 	LED-bakgrundsbelysning
                  Typ 	15.6" - IPS
                  Upplösning 	1920 x 1080 ( Full HD )
                  Diverse
                  Egenskaper 	Systemlösenord, Intel Anti-Theft Technology (iAT), ASUS Super Hybrid Engine II
                  Färg 	Aluminum with dark brown hairline
                  Inkluderade tillbehör 	Fodral
                  Inmatning
                  Egenskaper 	Inbyggt numeriskt tangentbord, illuminering
                  Typ 	Tangentbord, pekplatta
                  Kommunikation
                  Nätverksgränssnitt 	Gigabit Ethernet
                  Trådlös 	802.11n, Bluetooth 4.0
                  Lagring
                  Gränssnitt 	Serial ATA-600
                  Hårddisk 	128 GB SSD
                  Hårddisk (sekundär) 	128 GB SSD - Serial ATA-600
                  Ljud & Video
                  Grafikprocessor 	NVIDIA GeForce GT 650M - 2 GB GDDR5 SDRAM
                  Kamera 	Inbyggd webbkamera
                  Ljud 	Högtalare , mikrofon
                  Ljudfunktioner 	ASUS SonicMaster, ASUS Bang & Olufsen ICEpower
                  Minne
                  Antal uttag 	1
                  Hastighet 	1600 MHz
                  RAM 	8 GB ( 1 x 4 GB + 4 GB (lödd) )
                  Teknik 	DDR3 SDRAM
                  Tomma kortplatser 	0
                  Mått och vikt
                  Bredd 	38 cm
                  Djup 	25.4 cm
                  Höjd 	1.97 cm
                  Vikt 	2.16 kg
                  Processor / Chipuppsättning
                  64-bitars datorkapacitet 	Ja
                  Antal kärnor 	Fyrkärnig
                  Chipuppsättning 	Mobile Intel HM77 Express
                  CPU 	Intel Core i7 (3:e gen.) 3612QM
                  Växelströmsadapter
                  Inmatning 	AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
                  Utmatning 	90 Watt , 19 V , 4.74 A  9345:-
Apple Mac mini - Core i7 3 GHz - 16 GB - 512 GB
handla nu

Tänk dig en värstingdator som inte är större än en ipad. Denna ger dig allt du behöver för att installera allt från server till mediadator.