Dela ut skrivare och mappar i ditt windows nätverk

Lägger här upp några vanliga frågor vi fått från drivrutiners eller it-supports forum angående nätverk.

Vi får ganska ofta frågor när det gäller att dela ut mappar mellan datorer på windows nätverk. Det finns ett par regler att komma ihåg när det gäller nätverk på windows och det är att senaste operativsystemet som bestämmer. Det vill säga har du både windows 98, 2000 och XP på samma nätverk är det windows XP som agerar server. Likadant är det mellan XP home och XP proffessional. Proffessional är det senare och bestämmer därför vem som får åtgång till mappar o.s.v. på nätverket. En annan sak att tänka på är att se till "fil och skrivar avdelning" är aktiverad. Denna hittar du i egenskaper på ditt nätverk hos kontrollpanelen. Kontrollpanelen hittar du om du trycker "Start" och sedan "Kontrollpanel" på den högra sidan. På XP kan du skifta mellan klassisk och kategori seende uppe till vänster.
(OBS!!! Detta är det "klassiska skrivbordet")

Valj lokalt nätverk i kontrollpanelen
sökmotorvänlig hemsida

Vi skall nu kolla att "Fil och skrivar utdelning" är aktiverat

Valj lokalt nätverk i kontrollpanelen och högerklicka
sökmotorvänlig hemsida

Högerklicka på Lokalt Nätverk och välj egenskaper
hogerklicka vaöj egenskaper
Här skall du nu se "Utdelning av filer och skrivare". Om inte är du tvungen att installera denna egenskap på knappen under.

När du sedan har installerat denna är det bara att gå till den mapp eller enhet du vill dela ut, högerklicka och välj "Dela ut"
dela ut mapp eller enhet i windows xp, 2000, 98

support windows
Dela ut skrivare och mappar
Kalibrera skärmen
Kommandot IPCONFIG
Länkar och tips angående windows vista
Så här installerar du ett nytt ljudkort
Trimma windows 7 för spel
enhetshanteraren Windows
Kortkommandon windows xp, vista och 7
Kortkommandon Internet Explorer
Så här återställer du ditt system i windows 7 till ett tidigare.
Att användas vid en misslyckad installation, borttappad fil och liknande
uppdateringar
tips, manualer

Trimma windows xp register för spel
Clean boot
Förkortningar nätverk
Logitech support
Re VID
Trådlöst nätverk
tcp/ip för routern
IT-support på svenska
bokföring
Bygg en speldator för 4000:-
vi visar alla delar du behöver samt hur du skruvar ihop den och får installerat windows
Grafikkort
Skype
Tangentbord
Tillbehör, batteri till din labtop
trådlöst nätverk
bredbandsbloggen.se
Se vad andra tycker om ditt bredband. Skriv vad du tycker om de olika bredbandsoperatörerna.
citrix
KVM switchar
Länka hit
Telefon-support
Webcam
IT support på dansk
Laptop från 1800 kronor
D-Link
Felsökning webbkameror
Möss
USB 3
Gratis
bokföringsprogram
Gratis Bingo online
Gratis gambling online
Gratis dating
Gratis karta Göteborg
gratis kondomer officemallar
Poker
Presenter
språklexikon
Gratis språk kurser
Antivirus
Download
Gratis poker bonus
Gratis på internet
Gratis film

Gratis telefoni och chatt
Gratis tidrapporteringssystem
Gratis TV
recept
Gratis översättningar och språk-kurser på nätet