Dela ut skrivare och mappar i ditt windows nätverk

Lägger här upp några vanliga frågor vi fått från drivrutiners eller it-supports forum angående nätverk.

Vi får ganska ofta frågor när det gäller att dela ut mappar mellan datorer på windows nätverk. Det finns ett par regler att komma ihåg när det gäller nätverk på windows och det är att senaste operativsystemet som bestämmer. Det vill säga har du både windows 98, 2000 och XP på samma nätverk är det windows XP som agerar server. Likadant är det mellan XP home och XP proffessional. Proffessional är det senare och bestämmer därför vem som får åtgång till mappar o.s.v. på nätverket. En annan sak att tänka på är att se till "fil och skrivar avdelning" är aktiverad. Denna hittar du i egenskaper på ditt nätverk hos kontrollpanelen. Kontrollpanelen hittar du om du trycker "Start" och sedan "Kontrollpanel" på den högra sidan. På XP kan du skifta mellan klassisk och kategori seende uppe till vänster.
(OBS!!! Detta är det "klassiska skrivbordet")

Valj lokalt nätverk i kontrollpanelen
sökmotorvänlig hemsida

Vi skall nu kolla att "Fil och skrivar utdelning" är aktiverat

Valj lokalt nätverk i kontrollpanelen och högerklicka
sökmotorvänlig hemsida

Högerklicka på Lokalt Nätverk och välj egenskaper
hogerklicka vaöj egenskaper
Här skall du nu se "Utdelning av filer och skrivare". Om inte är du tvungen att installera denna egenskap på knappen under.

När du sedan har installerat denna är det bara att gå till den mapp eller enhet du vill dela ut, högerklicka och välj "Dela ut"
dela ut mapp eller enhet i windows xp, 2000, 98

support windows
Dela ut skrivare och mappar
Kalibrera skärmen
Kommandot IPCONFIG
Länkar och tips angående windows vista
Så här installerar du ett nytt ljudkort
Trimma windows 7 för spel
enhetshanteraren Windows
Kortkommandon windows xp, vista och 7
Kortkommandon Internet Explorer
Så här återställer du ditt system i windows 7 till ett tidigare.
Att användas vid en misslyckad installation, borttappad fil och liknande
uppdateringar
tips, manualer

Trimma windows xp register för spel
Clean boot
Förkortningar nätverk
Logitech support
Re VID
Trådlöst nätverk
tcp/ip för routern
IT-support på svenska
bokföring
Bygg en speldator för 3600:-
vi visar alla delar du behöver samt hur du skruvar ihop den och får installerat windows
Grafikkort
Skype
Tangentbord
Tillbehör, batteri till din labtop
trådlöst nätverk
bredbandsbloggen.se
Se vad andra tycker om ditt bredband. Skriv vad du tycker om de olika bredbandsoperatörerna.
citrix
Mobilt bredband till fast pris. Surfa obegränsat till ett fast pris.
KVM switchar
Länka hit
Telefon-support
Webcam
IT support på dansk
Laptop från 1800 kronor
D-Link
Felsökning webbkameror
Möss
USB 3
outlook expressWindows live mail
Flytta mail till ny datorStang av bifogade filer

Hälsa
Cykellänkar
Ginseng
Recept
Skagen
Vädret
cykelsemester i Danmark
Kondomer
Här hittar du bästa kondomen och i alla storlekar
pilgrimsvandring el camino
Detta är pilgrimage de compostela
Tai Chi
Lediga arbeten
Ansökan
chefsyrken
vården
hyr din arbetsgivare
bemanningsföretag
eget företag
Gör pengar på din hemsida
IT
sommarjobb
starta en webshop Nu kan du sätta upp din egen e-butik för 560 kronor per år utan att koda. Enkelt,användarvänligt och med full support. Se mer här>>>
Gratis
gratis annonser
bokföringsprogram
Gratis Bingo online
Gratis gambling online
Gratis dating
Gratis karta Göteborg
gratis kondomer
Lägg till din hemsida
Lägg till hemsida om resor
officemallar
Poker
Presenter
språklexikon
Gratis språk kurser
Gratis e-butik
Hyr ut ditt rum -annonsera gratis
Antivirus
Download
Gratis mobilt bredband
Gratis photoshop
Gratis poker bonus
Gratis på internet
Gratis film
Gratis iPhone 4
marknadsföring
Gratis telefoni och chatt
Gratis tidrapporteringssystem
Gratis TV
recept
Gratis översättningar och språk-kurser på nätet
Gratis webbhotell
Gratis webshop
HemsidaBildbehandling
Blog en enkel applikation för dig som bara vill skriva budget
billiga svenska webbhotell för dig som är nybörjare
Cubecart lätthanterlig, snygg liten butik för nybörjaren
Dedikerad serverFlash
Gratis hemsidaGratis länkbyten Head-taggen
HTML-skolan InkomsterLunarpages
Mambo open source WebbhotellWebbhotell med gratis webbshop
vi jämför priser på domäner -köp din domän från 1 krona
översättning av hemsida
Vill du nå ut till fler bör du översätta din hemsida. Vi översätter från och till engelska, danska och flera andra språk.
Marknadsföring, pressrelease för din hemsida Använd nyhetsbrev och media för att få din sida känd