Så här hanterar du trådlösa anslutningar i nätverk

Här ser du några tips för dig som skall koppla upp dig trådlöst första gången. Vi har här valt en Belkin wireless N1 USB adapter kallad F5D8051 och en wireless G router kallad F5D7230.

Börja med att hämta drivrutiner för din USB ute på Belkin.com. Det är alltid bäst att ha de senaste, även när det gäller nätverk. Ute på supportsidan skriver du de sista siffrorna i modellnumret på din produkt och klickar sedan på pilen till höger. Kolla sedan även versionen när du klickat dig vidare till drivrutiner eller firmware. Du börjar med att starta exe-filen, startar om datorn och stoppar sedan in USB:n i ledig port. Windows skall nu installera din USB adapter om allt är riktigt.

När du sedan installerat allt ordentligt skall du ha möjlighet att öppna programmet Belkin wireless utility genom att högerklicka ikonen i ditt aktivitetsfält eller dubbelklicka ikonen på skrivbordet.

Du skall nu se Belkin wireless utility på ditt skrivbord.
så här gör du för att koppla upp dig på ditt trådlösa nätverk

Dubbelklicka ikonen på ditt skrivbord och du skall nu se hur det står till med din uppkoppling. Vi väljer här vår Belkin router. Detta är en ganska vanlig G router F5D7230 och har då ett SSID, eller nätverksnamn, i form av Belkin54G. Markerar du denna och klickar på connect skall du få fram denna bilden.

Så här skall det se ut om allting är riktigt
 så här skall det se ut när du är uppkopplad

Linjerna mellan My computer, router och internet blir gröna.

Skulle du få problem här så använd windows inbyggda WZC
så här gör du om du använder olika typer av router och trådlöst nätverkskort
Använder du en annan typ av trådlös router kan det vara på sin plats att byta från Belkin wireless utility till windows inbyggda zero configuration utility istället. Detta gör du under fliken options.

På några av de äldre adapters har du inte denna möjlighet och får då gå in i kontrollpanelen för att komma åt denna funtkion . Se mer här>>>

En sak som supporten kommer att fråga när du ringer dit med trådlösa nätverksproblem är om du stängt av brandväggen i din windows. Vi visar hur du stänger av brandväggen i din windows 7. Se mer här>>>