Så här hanterar du trådlösa anslutningar i nätverk med bara windows xp

I windows XP har du en funktion kallad windows xp zero configuration utility. Med denna kan du hantera trådlösa nätverk. Vi skall här visa hur du ställer in trådlös anslutning på din windows för att använda windows egen funktion, windows xp zero configuration utility.

För att komma åt denna funktion får du gå in i kontrollpanelen, dubbelklicka på nätverksanslutningar och sedan högerklicka på trådlösa anslutningar. För att få fram ikonen nätverksanslutningar växlar du till klassiskt läge i kontrollpanelen uppe till vänster.

När du högerklickar på trådlösa nätverk väljer du egenskaper .
kontrollpanelen

Och du skall få fram en bild med tre olika flikar.

Här klickar du på fliken trådlösa nätverk
så här får du igång windows zero configuration utility
Och kan då kryssa i en ruta med "Använd windows för att konfigurera detta trådlösa nätverk".

Använder du en annan typ av trådlös router och du får problem kan det vara på sin plats att byta från routerns inbyggda wireless utility till windows zero configuration utility istället. Detta gör du under fliken options i de flesta trådlösa routrars webinterface eller via kontrollpanelen i windows.

Skulle nu inte fliken trådlösa nätverk synas på denna sidan får du använda kommandotolken för att få igång det. Se mer här>>>

En sak som supporten kommer att fråga när du ringer dit med trådlösa nätverksproblem är om du stängt av brandväggen i din windows. Vi visar hur du stänger av brandväggen i din windows 7. Se mer här>>>