Flytta inställningar och epost till nya datorn

Skriver om ett ämne som är lätt att glömma av. Du har en massa adresser och email i en gammal dator som du vill ha med till den nya.
Det enklaste är nästan om du sitter i ett nätverk och kan kopiera mellan datorerna. Du använder då kommandot filöverföring vilket fungerar så länge du överför filer från en tidigare version till en nyare. Fungerar även, för det mesta, om du överför filer från ett 32 bitars system till ett 64 bitars men inte tvärtom. För att starta filöverföring behöver du koppla ihop datorerna du skall föra filer mellan och sedan starta som administratör av datorn. Du klickar sedan startknappen nere till vänster startknappen
och sedan skriver du in filöverföring i sökfönstret. Har du inte någon annan dator kopplad får du en rapport om att detta inte går i rutan över. Du skulle då kunna använda ett hårddisk-kabinett och koppla denna till en USB på den nya datorn. Kom ihåg att idag, på windows 7 och 8, får du själv hämta programmet Live mail på microsoft och installera innan du kan maila från datorn. Du ser några tips på hur du ställer in mail på windows 7 här>>>

sökmotorvänlig hemsida

Börja med att säkerhetskopiera konton och adressbok.
Det gör du genom att klicka arkiv->Exportera->adressbok.

verktyg aöternativ outlook express

För att välja mapp att lägga dina adresser och mail väljer du Verktyg->Alternativ

välj alternativ outlook express underhall

och sedan fliken underhåll.

välj alternativ outlook express mapp

i fliken underhåll klickar du på mapp
.

importera outlook express mapp

och kan då se var dessa filer ligger.
För att sedan få dem till den nya datorn kan du antingen bränna ner dem på en cd eller importera via nätverket. Importera gör du genom arkivmenyn och väljer varifrån du skall importera filerna. Svårare än så blir det inte.

Skulle du nu ha en kraschad dator med en massa adresser på blir det genast lite jobbigare. Du kan dock försöka flytta över hårddisken(om den fortfarande fungerar) till den nya datorn och härifrån leta efter filer med filändelser .eml och .wab. För att hitta dessa filer är det enklaste att du markerar den gamla hårddisken och sedan trycker Ctrl+F. Se mer om kortkommandon här>>>. Du skriver sedan i det sökfönstret du får uppe till höger *.eml och trycker enter. Kontaktfilerna hittar du genom att använda söktermen *.wab istället. Med stjärnan menas alla tecken framför punkten och att den då har ändelsen du skriver efter punkten. Hur du monterar en hårddisk ser du mer om på datordelar samt datorbyggarskolan>>>