Kontakter | Index eller installningar for din skype | Smileys | Ljud och video | Andra gratis chat program

Jag beskriver några inställningar för din skype

Jag har fått väldigt många samtal som handlar om webbkamera där man inte lyckas få mikrofonen eller webbkameran att överföra röst och video. Lägger därför ut några enkla anvisningar.

När det gäller överföringen av din röst är det viktigt du har valt rätt mikrofon. På de flesta webbkameror från Logitech sitter det en mikrofon i själva kameran och det kan ställa till problem om windows valt en annan. Om du väljer ett headset vilket är kopplat till datorns ljudkort skall du välja denna.

så här gör du för att koppla upp dig på ditt trådlösa nätverk

För att komma åt dessa inställningar öppnar du menyn verktyg i skype och sedan alternativ.

så här skall det se ut när du är uppkopplad

På fliken ljudinställningar kan du välja den mikrofon du skall använda. Om det är webbkameran som används får du välja din logitech här. Om det är ditt headset som skall användas väljer du ditt ljudkort.

så här gör du om du använder olika typer av router och trådlöst nätverkskort

För att välja rätt webbkamera klickar du på videoinställningar till vänster och väljer sedan den webbkameran du vill använda vid pilen på denna bilden. Nu har jag ingen videokamera installerad på denna datorn men det skall dyka upp alternativ för kamera här efter att du stoppat in kabeln.

Det händer även väldigt ofta att antingen mikrofonen eller videokameran är avstängd när du börjar din konversation. Detta gäller alla enheter som laptop, smartphone, ipad o.s.v. Detta brukar gå att avhjälpa genom att klicka på en ikon som liknar en kamera och har ett streck över sig. Likadant med mikrofon.

Tips. Get the most out of Skype with these handy hints and tips., downdetector skype