Detta med att kolla systemet, drivrutiner på windows

Ett ganska enkelt sätt att kolla att windows är installerat som det skall är att via enhetshanteraren se att allt står rätt till. För att komma dit använder du tangenterna windows + pause/break. Du ser bilder på tangenterna under kortkommandon:
anvand windows plus pause/break
När du använder tangenterna windows + pause/break ser du detta fönster och här ser du även enhetshanteraren uppe till vänster.
enhetshanteraren
Ser du några gula markeringar här handlar det oftast om att du behöver drivrutiner eller en uppdatering av ditt system.

klicka start kontrollpanel

Detta är den gamla typen av system. Här är du tvungen att gå via startknappen eller trycka på windowstangenten för att komma till kontrollpanelen. Det fungerar även idag med de nya systemen så om du hellre använder musen kan du gå denna vägen också. Klicka här och sedan:

klicka system

system varefter
klicka pa enhetshanteraren

du väljer fliken hårdvara och här enhetshanteraren. Du skall nu få ett fönster som liknar detta.

olika enheter i datorn

Ser du här gula utropstecken, frågetecken eller liknande symboler är något fel och måste rättas till. Det kan vara en orsak till att ditt windows inte fungerar som det skall. Se till att rätt drivrutiner finns på plats. Du hittar de flesta på denna sidan