Några länkar och annat nyttigt för windows 2012 server r2.

Det finns många förkortningar och akropnymer när det gäller olika windows verisioner. Jag satt och funderade på ett häromdagen:

NAP= Network Access Protection som är ett verktyg att användas på server för att utesluta datorer utanför domänen och med vissa ip adresser, operativsystem, plattformar, antivirus, vilka program som körs, brandvägg och annat. För att kunna köra denna rollen eller tjänsten på servern behöver du installera en Systems Health Validator Point. Du kör denna tillsammans med en Configuration Manager 2012. Denna kör sedan en SHA, d.v.s, System Health Agent som kan kolla saker som installerade uppdateringar, samt saker som flash player. Du kan sedan se NAP genom Configuration Manager Reporting. Se mer på blogs.technet.microsoft.com

En annan beteckning jag blev nyfiken på var DRS eller Device Registration vilket handlar om de olika Objects du har i en domän som OU, Containrar och liknande. Du läser mer om Device Registration på docs.microsoft.com.