Så här ändrar du inställningarna för språk windows 7

Det händer du behöver skriva på ett annat språk än svenska och du har faktiskt möjligheten att ändra de tecken tangentbordet ger. Får även in frågor från människor som glömt eller inte visste de hade fler språk installerade på sitt windows. Du kan se om du har flera språk installerade nere till höger i aktivitetsfältet. Ser du något som liknar de två första bokstäverna på ett språk som EN, DA, NO eller liknande är du tvungen att ändra tillbaka igen. Enklast gör du detta genom att pressa vänster alt-tangent och medan du håller den nertryckt trycka på shift-tangenten tills SV kommer fram igen(om det var svenska du ville ha). Du ser en manual nedanför på hur man installerar fler språk eller ändrar språket via kontrollpanelen. För att din kontrollpanel skall se likadan ut som nedanför behöver du ändra till stora ikoner uppe i högra hörnet. Du ser hur du ändrar till stora ikoner på manualen om hur du stänger av brandväggen i windows 7. Se mer här>>>

Vissa tecken finns ju inte i svenska språket och då är du tvungen att tala om för windows du behöver fler. För att komma åt inställningar för språk på windows behöver du öppna Regionala och språkliga inställningar som du gör antingen i kontrollpanelen eller med kommandot "intl.cpl" . Detta kommando kan du köra genom att trycka windowstangenten+R, skriva in kommandot och pressa enter. Du kan även gå in i kontrollpanelen.

hogerklicka datorn

Välj stora ikoner uppe till höger, dubbelklicka sedan på nationella inställningar och språkinställningar.

prestanda installningar

Du får då fram denna rutan var du klickar på tangentbord och språk .

sa har byter du sprak pa tangentbordet
Högst upp har du nu standardinmatningsspråk. I vanliga fall finns det bara svenska här. Vill du ha möjlighet att använda flera teckenuppsättningar för språk klickar du på knappen "Lägg till..." längre ner. Som du ser på denna bilden har vi här Danska, Engelska och svenska att välja på. Jag kan nu byta standardinmatningsspråk på knappen ovanför.

När du nu har lagt till språk kan du snabbt växla mellan dem genom att hålla ner vänstra alt-tangenten och trycka shift-tangenten för att växla mellan språk.