För att spara cookies,lösenord och favoriter i Firefox gör du så här

I firefox sparar många väldigt ofta lösenord och favoriter. Det kan spara tid om du lägger dessa på ett annat ställe för att sedan återskapa dem efter en ominstallation, formatering eller byte av dator. Jag skall visa dig hur du gör här.

Kommandot du skall använda för att hitta dina inställningar, favoriter och cookies i Firefox är win+R+"%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\"

Med win menar vi windowstangenten nere till vänster på tangentbordet, du trycker alltså ner denna och medan du håller den nere trycker du på bokstaven R för att sedan skriva in det som står mellan "och".

windowstangenten hittar du nere till vanster

hogerklika och valj egenskaper

När du trycker win+R får du denna ruta, skriv in %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ klicka på o.k och du hamnar i en mapp för firefox cache i windows explorer

dedikerad till readyboost

Du stänger nu ner Firefox, kopierar mappen till en annan hårddisk, USB eller till en dvd/cd. För att nu få tillbaka dessa inställningar i din nya firefox är du tvungen att döpa om profilen till samma namn som på den nya installationen för att få det fungera. Du kopierar då tillbaka hela mappen från din backup. Starta sedan din nya Firefox och det bör fungera.