Så här trimmar du och får bättre prestanda i windows 7

Vi har märkt att vissa spel som Microsofts flight simulator kan frysa eller inte starta ordentligt. Framförallt om du kör combat flight simulator 3. Det ger en bra skillnad att stänga av brandväggen både i Vista och 7. Det finns även flera andra saker att göra. Vi skall ge några exempel nedanför. Vista och 7 liknar varandra i mycket. Det är dock ett ställe i kontrollpanelen som ser lite annorlunda ut och det är att klassiskt läge inte finns i windows 7. Här kan du istället välja stora eller små ikoner för att komma ifrån kategorivisning.

Sökfunktionen i windows startar redan efter att du loggat in och är ganska onödig då den startar av sig själv när du trycker windows + F. Sökfunlktionen drar onödig prestanda och vi skall därför inaktivera den.

För att inaktivera denna högerklickar du på Den här datorn i explorer och sedan hantera.

hogerklicka pa den har datorn

Explorer får du fram genom windows + E. Du klickar sedan sedan på plustecknet i tjänster och program, välj sedan tjänster. Här högerklickar du på windows search och väljer egenskaper.

service och tjanster

inaktiverad

Du väljer startmetod "Inaktiverad" och direkt får du en snabbare start och smidigare windows.