Så här konfigurerar du mail på windows vista och 7

Mestadels brukar det inte vara några problem att installera ett epost konto på windows mail men om du använder en annan pop3 server än internet leverantörens är det möjligt du får konfigurera lite annorlunda. Framförallt med utgående mail, smtp server. Vi försöker här visa hur du bär dig åt. Idag ser windows live mail lite annorlunda ut på flera versioner av windows. Se mer här hur du bär dig åt för att lägga in ett mailkonto i wndows live mail>>>

Du har inställningar för ditt mailkonto på tele2 här>>>

Börja med att klicka på "lägg till ett e-post konto"

klicka nere till vanster
Du hittar denna nere till vänster när du öppnar din mail live mail. Du kan även lägga till ett konto om du öppnar menyn verktyg->konton->lägg till->e-post konto

lagg till din email adress och vad du skall kalla den
Fyll i din email adress, lösenord, det du vill kalla detta email kontot och markera "Konfigurera serverinställningarna för e-postkontot manuellt", klicka på next (eller nästa)

inkommande och utgaende server
Har har du olika inställningar för olika internet leverantörer och webbservrar. Du är tvungen att ta reda på vad inkommande mail server heter. I detta fallet heter den pop3.minserver.se. När det sedan gäller utgående server brukar det vara enklast att använda internetleverantörens smtp server. I detta fallet har vi valt comhems smtp server. När det gäller Telia kan det vara smtprelay1.telia.com, Bredbandsbolaget ingående pop.bredband.net och utgående smtp.bredband.net, Tele2 mail.tele2.se både in och utgående, Bostream mailrelay.bostream.com, Glocalnet smtp.glocalnet.net och Tiscali smtp.tiscali.se . Har du en annan internet leverantör ringer du antingen supporten eller ser deras supportsidor.

portar mail
Portar är olika för olika bredbandsleverantörer. Det händer även att din internetleverantör eller arbetsgivare begär SSL alternativt kryptering. Tele2 använder port 587 för ingående samt port 110 för utgående e-post. Bredbandsbolaget port 110 för ingående(port995 om du använder SSL) och port 25 för utgående(port 465 om du använder SSL). Du ringer din support om du inte har manualen eller om du behöver hjälp med portarna här. Du kan även se mer om de olika bredbandsleverantörerna ute på bredbandsbloggen.se. Prova nu att ta emot och skicka alla. Blir det problem går du in i dina konton igen så här>>>

Ibland händer det att en dator kraschar och du måste placera hårddisken i en annan dator för att hitta dina gamla mail utan att kunna exportera dem först. Se mer här>>> Du skulle även kunna prova pstviewerpro som är ett program vilket läser mailfiler med ändelsen .pst och omvandlar dem till ett word-dokument.

Idag har många problem med spam och trojaner via mailen. Det finns några sätt att radera dessa mail direkt på servern. Detta gör du genom att kopiera mailadressen alternativt ärendefältet. Du kan se en beskrivning på hur du bär dig åt ute på bredbandsbloggen.se>>>

Du har även en beskrivning eller manual på junkmail