Så här konfigurerar du mail på windows vista och 7

Mestadels brukar det inte vara några problem att installera ett epost konto på windows mail men om du använder en annan pop3 server än internet leverantörens är det möjligt du får konfigurera lite annorlunda. Framförallt med utgående mail, smtp server. Vi försöker här visa hur du bär dig åt.

På windows 7 är du idag tvungen att hämta programvaran ute på internet för den följer inte med i installationen. Windows livemail 2011 hämtar du här>>>

Börja med att öppna klicka på tabben konton uppe till höger

klicka nere till vanster
Till vänster här har du även en ikon som visar ett @-tecken med plus-tecken ovanför.

lagg till din email adress och vad du skall kalla den
Du får då fram rutan "lägg till e-postkonto". Väldigt ofta är du tvungen att själv konfigurera utgående mail och klickar därför i "konfigurera serverinställningar manuellt". Du får då följande rutor efter att du skrivit in din mailadress. Under fliken servrar anger du ingående(pop3) server och vid utgående blir du tfvungen att läsa manualen eller ringa din support för utgående server. Utgående server brukar betcknas SMTP. Comhem brukar använda "mailout.comhem.se" se mer på comhem.se/kundservice, telia brukar använda "mailout.telia.com" du kan läsa mer på www.telia.se/privat/support/epost/konfigureraepostkonto , telenor "smtp.telenor.se" o.s.v. Du ser några fler tips här>>>

inkommande och utgaende server
Om servrarna ser riktigt ut är det möjligt du får prova olika portar för utgående mail, markera "Den här servern kräver en säker anslutning" eller annars har du, helt enkelt, valt fel inställningar för mottagande och skickande av e-post.

När det gäller servrar.
Har har du olika inställningar för olika internet leverantörer och webbservrar. Du är tvungen att ta reda på vad inkommande mail server heter. I detta fallet heter den pop3.minserver.se. När det sedan gäller utgående server brukar det vara enklast att använda internetleverantörens smtp server. I detta fallet har vi valt comhems smtp server. När det gäller Telia kan det vara smtprelay1.telia.com, Bredbandsbolaget smtp.bredband.net, Tele2 smtp.tele2.se, Bostream mailrelay.bostream.com, Glocalnet smtp.glocalnet.net och Tiscali smtp.tiscali.se . Har du en annan internet leverantör ringer du antingen supporten eller ser deras supportsidor. Prova nu att ta emot och skicka alla. Blir det problem går du in i dina konton igen så här>>>

Ibland händer det att en dator kraschar och du måste placera hårddisken i en annan dator för att hitta dina gamla mail utan att kunna exportera dem först. Se mer här>>>

Idag har många problem med spam och trojaner via mailen. Det finns några sätt att radera dessa mail direkt på servern. Detta gör du genom att kopiera mailadressen alternativt ärendefältet. Du kan se en beskrivning på hur du bär dig åt ute på bredbandsbloggen.se>>>