Så här konfigurerar du mail på windows vista och 7 med tele2

Mestadels brukar det inte vara några problem att installera ett epost konto på windows mail men om du använder en annan pop3 server än internet leverantörens är det möjligt du får konfigurera lite annorlunda. Framförallt med utgående mail, smtp server. Vi försöker här visa hur du bär dig åt.

På windows 7 är du idag tvungen att hämta programvaran ute på internet för den följer inte med i installationen. Windows livemail 2012 hämtar du här>>>

Börja med att högerklicka för det kontot du vill kunna skicka mail på

klicka nere till vanster
Här kommer du nu in i egenskaper för detta kontot.

lagg till din email adress och vad du skall kalla den
Klickar du på fliken servrar kan du ange typ av server för inkommande(i detta fall pop3 som är det vanligaste) och utgående(smtp). Dessa skall vara de samma m din email-adress är registrerad hos tele2. OBS!!! Om din emailadress kommer från en annan leverantör som din egen eller nåon annans hemsida är du tvungen att ange dessa inställningar för ingående mail(pop3). När det gäller tele2 skall du även använda "Servern kräver autentisering" nedanför som på denna bild. Du provar nu att ta emot email, krånglar det här ber du supporten på tele2 att hjälpa dig med inställningarna för pop3. Prova även att skicka. Om detta krånglar och du har en mailadress från tele2 ringer du supporten och ber dem kolla dina smtp inställningar. Kan vara en fördel om du öppnat mailprogrammet innan du ringer.

inkommande och utgaende server
När det gäller Tele2 skall utgående(smtp) använda port 587 som du ser här ovanför.

När det gäller servrar.
Har har du olika inställningar för olika internet leverantörer och webbservrar. Du är tvungen att ta reda på vad inkommande mail server heter. I detta fallet heter den pop3.minserver.se. När det sedan gäller utgående server brukar det vara enklast att använda internetleverantörens smtp server. I detta fallet har vi valt comhems smtp server. När det gäller Telia kan det vara smtprelay1.telia.com, Bredbandsbolaget ingående pop.bredband.net och utgående smtp.bredband.net, Tele2 mail.tele2.se ingående samt utgående, Bostream mailrelay.bostream.com, Glocalnet smtp.glocalnet.net och Tiscali smtp.tiscali.se . Telenor ingående är pop3.pro.euromail.se och utgående(skicka mail) smtp.euromail.se Har du en annan internet leverantör ringer du antingen supporten eller ser deras supportsidor. Prova nu att ta emot och skicka alla. Blir det problem går du in i dina konton igen så här>>>

Ibland händer det att en dator kraschar och du måste placera hårddisken i en annan dator för att hitta dina gamla mail utan att kunna exportera dem först. Se mer här>>>