Så här trimmar du och får bättre prestanda i windows 7

Vi har märkt att vissa spel som Microsofts flight simulator kan frysa eller inte starta ordentligt. Framförallt om du kör combat flight simulator 3. Det ger en bra skillnad att stänga av brandväggen både i Vista och 7. Det finns även flera andra saker att göra. Vi skall ge några exempel nedanför. Vista och 7 liknar varandra i mycket. Det är dock ett ställe i kontrollpanelen som ser lite annorlunda ut och det är att klassiskt läge inte finns i windows 7. Här kan du istället välja stora eller små ikoner för att komma ifrån kategorivisning. Du hittar denna meny uppe till höger i kontrollpanelen.

Ett enkelt och väldigt billigt sätt att öka prestandan på en dator med lite ramminne är genom att använda ett USB-minne som extra cache för dina applikationer som spel, photoshop när du har upp till 4 GB ramminne eller mindre. ReadyBoost gör att ditt windows startar snabbare och ökar även prestandan när du arbetar med applikationer eller spelar. Ett USB-minne kostar inte mycket mer än 100 :- nu. Se mer här>>> Kom ihåg att USB minnet måste vara tillräckligt snabbt för att kunna köra ReadyBoost. Du kan oftast se på USB minnet om det kör ReadyBoost eller inte.

Börja med att ansluta ditt USB-minne till datorn. För att använda USB minnet som extra cache-minne högerklickar du på den i explorer(öppnar du med windows+E) och väljer egenskaper.

hogerklika och valj egenskaper

Du väljer sedan filken Readyboost.

dedikerad till readyboost

Och här klickar du i "Dedikera enheten till ReadyBoost". Drag sedan pilen helt till höger för att använda så mycket som möjligt på ditt USB minne. Här har vi bara valt ett 2 GB USB-minne. Du kan, med fördel, använda ett mycket större. Klicka sedan på verkställ, starta om datorn och plötsligt har du betydligt bättre prestanda.