Som tur är har du fortfarande tillgång till kortkommandon i windows 8

Kortkommandona liknar många av de i windows 7 och xp. Du har dock fler kommandon för samma funktion i windows 8. Nedanför har jag lagt några bilder över det fönster du får efter att ha utfört kommandot. För du muspekaren över bilderna får du en större bild och har även möjlighet att öppna denna. Du skall inte bry dig om gimp som är det fotoediteringsprogram jag använder här. Windows funktioner har du till höger.

windows tangenten
Dessa kommandon öppnar du medelst windows-tangenten som du hittar mellan Ctrl och alt på ditt tangentbord. När jag skriver windows+bokstav menar jag du trycker ned windowstangenten och håller denna nere samtidigt som du trycker bokstaven efter plus-tecknet. Exempelvis windows+k menas du håller nere windowstangenten samtidigt som du trycker bokstaven k på ditt tangentbord.

I windows 7 och xp kom du till skrivbordet med windows + D. Detta gör du även med endast windowstangenten i windows 8. Kan vara praktiskt om du har högerklickat i aktivitetsfältet och valt att visa alla genvägar på skrivbordet när du startar upp.

Windows -> Gå till Start eller växla mellan Start skärmen och föregående

Windows+C Öppna charm bar som är en ersättning för startmenyn
Windows+D Öppna skrivbordet(precis samma som på windows xp, vista och 7
Windows+E Öppna filhanteraren eller explorer(precis likadant som många av de föregående windows)
Windows+F Sök filer

Windows+H Delningshanteraren , möjlighet att dela med dig av skrivbordet och skicka mail. Användbart när du hjälper någon per telefon eller chat.

Windows+I Inställningar , här kommer du åt kontrollpanelen, inställningar i ditt system, kan stänga av och en hel del annat.

Windows+K Enheter , skrivbord, spela upp, skriv ut och projicera
Windows+L Lås eller byt användare
Windows+M Minimera fönster(när du är på skrivbordet)
Windows+O Lås skärmen
Windows+Q Leta appar
Windows+R Kör rutan. Här kan du använda de flesta kommandon som i windows 7. Se mer här>>>
Windows+T Gå igenom de program du kör för tillfället
Windows+V Gå igenom dina underrättelser i systemet
Windows+W Gå till inställningar för sökrutan

Windows+X Öppnar menyn för administratörer(innehåller även länk för att stänga av och logga ut)
Windows+Z Öppna appar(eller stäng)
Windows+1 till 9 Går igenom appar i aktivitetsfältet(bara i skrivbordet)
Windows+, (komma) Titta på skrivbordet
Windows+mellanslag växla språk för inmatning(tangentbord)
Windows+Home Minimera ej aktiva skrivbords appar
Windows+Page Up Flytta startskärmen till vänstra skärmen
Windows+Page Down Flytta startskärmen till högra skärmen
Windows+upp pil Maximera skrivbordsapp
Windows+ner pil Ta upp/minimera skrivbords app
Windows+F1 Kör windows hjälp och support
Windows+pause/break ger prestandaklassificering precis som i windows 7

Du kan läsa mer på technet.microsoft.com

The Easiest Way to Move to a New PC! Limited Time Offer: Save 15% on PCmover Professional
PCMover gör allt så mycket enklare när du skall flytta ditt system till en ny dator

Permanently erase your data for complete protection with SafErase! Get 15% off until 3/31/14
Se till att få bort allt på din dator innan du säljer den