Några tips på hur du löser problem med citrix

Citrix är ett väldigt användbart system när du har många användare. Fördelen är att du behöver bara en maskin med operativsystem istället för flera.

Ett gammalt vanligt fel är skrivarrättigheterna i terminalserver för windows klienterna i serverns c:/windows mapp

Chalmers visar en lösning genom att redigera registret i windows nt, 2000 och xp

Man kan lösa problemet genom att kontakta er administratör och be dom ändra hemkatalog och sökvägen till filen, MKDEWE.TRA , eller ge er läs och skrivrättigheter på dessa filer. I Windows Active Directory måste varje användare ha en egen Userprofile upplagd för att detta skall fungera.

I windows NT öppnar du regedit och [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Btrieve Technologies\Microkernel Workstation Engine\Version 6.15\Settings] Ändra "Home Directory"="C:\\WINNT" till "%userprofile%", och "Trace File"="C:\\WINNT\\MKDEWE.TRA" till "%userprofile%\MKDEWE.TRA".

I Windows 2000 skall man även gå in i regedt32 , markera samma sträng, [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Btrieve Technologies\Microkernel Workstation Engine\Version 6.15\Settings], klicka på säkerhet och ge alla skriv och läsrättigheter.

I Windows XP markerar man i regedit BTRIEVE Technologies, klickar med vänstra musknappen, väljer säkerhet och ger alla skriv och läsrättigheter.

Backup av Xenapp datastore kan vara viktigt för att slippa skriva in alla användare, polycies och annat igen. Framförallt göra en backup på dsmaint.

De databaser som går att använda på citrix De flesta xenapps fungerar. Sedan har du även EdgeSight, Provision services och Smart Auditor. OBS!!! Citrix klarar inte att känna av stor eller liten bokstav.

support.citrix.com har du tips på hur du löser många problem. Bland annat en bugg i windows 2003 uppdatering april 2012.

På training.citrix.com har du flera gratis kurser på netscaler, xenapp 5.0, xenapp 6, repeater och flera andra.