Jag visar hur du enkelt stänger av för kakor i din webbläsare med de tre största på marknaden

Så här stänger du av för cookies i din Internet Explorer>>>

och så här i chrome>>>

På Post och telestyrelsens sida>>> kan du nu läsa

"Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor. Besökaren ska också ge sitt samtycke till att kakor används på detta sätt."

Man säger dock inte hur man skall få användarens samtycke. Vi visar hur du undviker att samla kakor i din webbläsare med en liten beskrivning på hur du spärrar för cookies.

Kakor eller cookies används här för att göra det enklare för dig att hitta webbplatser, spara lösenord och söka på internet.

Enligt Post och telestyrelsens Hitta kakor applikation på PTS.Se>>> finns inga kakor på denna domän men vi informerar ändå på grund av att vi länkar till flera webbplatser härifrån.

I Firefox går du in på menyn verktyg och väljer inställningar.

hogerklicka datorn

Menyn verktyg får du fram genom att klicka på verktyg uppe i toppen av webbläsaren eller trycka tangenterna Alt+V.

prestanda installningar

I Inställningar väljer du fliken sekretess, kryssar i rutan "Be webbplatser att inte spåra mig" samt klickar för "Inte spara någon historik". Klicka sedan o.k och det sparas inga kakor på din dator. Kom dock ihåg att nu är du tvungen att skriva ner alla lösenord du har sparat för nu är du tvungen att skriva in lösenordet till din hotmail, gmail, facebook, banken och allt annat där du skall logga in.

Du kan även använda ett program kallat DNT Plus. Fördelen med det är att du kan fortfarande låta cookies vara igång för att besöka din bank, hotmail eller någonting annat med lösenord. Ladda ner det härifrån>>>