Jag visar hur du enkelt stänger av för kakor i din webbläsare med de tre största på marknaden

Så här stänger du av för kakor eller cookies i din firefox>>>

Och så här i din Internet Explorer>>>

På Post och telestyrelsens sida>>> kan du nu läsa

"Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor. Besökaren ska också ge sitt samtycke till att kakor används på detta sätt."

Man säger dock inte hur man skall få användarens samtycke. Vi visar hur du undviker att samla kakor i din webbläsare med en lite beskrivning på hur du undviker dem i din webbläsare.

Kakor eller cookies används här för att göra det enklare för dig att hitta webbplatser, spara lösenord och söka på internet.

Enligt Post och telestyrelsens Hitta kakor applikation på PTS.Se>>> finns inga kakor på denna domän men vi informerar ändå på grund av att vi länkar till flera webbplatser härifrån.

I I chrome skall du upp till menytecknet uppe till höger i webbläsaren

hogerklicka datorn

Och här väljder du sedan inställningar

prestanda installningar

Du får nu upp ett annat fönster där du behöver klicka på länken avancerade inställningar

innehallsinstallningar

Du blir nu tvungen att scrolla ned en bit och sedan välja innehållsinställningar under inställningar.

I denna rutan klickar du i "Blocker cookies och webbplatsdata från tredje part. Kom nu ihåg du blir tvungen att skriva ner alla dina lösenord till hotmail och annat innan du startar om webbläsaren. Du blir tvungen att starta om webbläsaren för att få allt att fungera.