Jag visar hur du enkelt stänger av för kakor i din webbläsare med de tre största på marknaden

Så här stänger du av för kakor eller cookies i din firefox>>>

och så här i chrome>>>

På Post och telestyrelsens sida>>> kan du nu läsa

"Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor. Besökaren ska också ge sitt samtycke till att kakor används på detta sätt."

Man säger dock inte hur man skall få användarens samtycke. Vi visar hur du undviker att samla kakor i din webbläsare med en lite beskrivning på hur du undviker dem i din webbläsare.

Kakor eller cookies används här för att göra det enklare för dig att hitta webbplatser, spara lösenord och söka på internet.

Enligt Post och telestyrelsens Hitta kakor applikation på PTS.Se>>> finns inga kakor på denna domän men vi informerar ändå på grund av att vi länkar till flera webbplatser härifrån.

I Internet Explorer väljer du ikonen för verktyg längst till höger i din webbläsare. Du ser den som ett litet kugghjul högst uppe till höger.

hogerklicka datorn

Menyn verktyg får du fram genom att klicka på kugghjulet högst uppe till höger i din Internet Explorer. Du kan även använda tangenterna Alt+X.

prestanda installningar

I internet alternativ väljer du fliken sekretess och drar upp inställningen för zonen Internet till "Blockera alla cookies". Klicka sedan på knappen "Verkställ" längst nere till höger, stäng av Internet Explorer och starta om den igen. Nu lagras ej kakor från några webbplatser.

Kom dock ihåg att nu är du tvungen att skriva ner alla lösenord till banken, hotmail, forum, bloggar, facebook och alla andra platser där du skall logga in för webbläsaren sparar inga lösenord längre.