Många internetleverantörer slarvar med DNS. Det kan ibland vara en fördel att ändra dns:en i dina nätverksinställningar.

Vi skall här använda googles fria dns, 8.8.8.8 och 8.8.4.4. Du ser på bilderna hur du ställer in dessa på din windows 7.

kontrolppanelen i vista och windows7
Till att börja med öppnar du kontrollpanelen och väljer små ikoner uppe till höger.

natverks och delningscenter
Här skall du sedan hitta nätverks och delningscenter. Denna skall ligga på mitten i kontrollpanelen. Dubbelklicka på nätverks och delningscenter.

andra installningar natverk
Här klickar du på ändra inställningar för nätverk uppe i vänstra hörnet.

natverkskortets installningar
Du högerklickar på Local Area Connection och väljer konfigurera.

tcp ip for lokalt natverk
Här klickar du på internet protokoll version 4 TCP/IP och sedan egenskaper.

google dns lagger du in har
Och klickar för "använd följande DNS server adresser". Du skriver sedan in de adresser du valt för DNS nedanför. Här skriver vi in dem för Google open DNS, 8.8.8.8 och 8.8.4.4 . Klicka sedan på O:K och allt skall vara i ordning. Svårare än så blir det inte.