De flesta internet-leverantörer använder idag dynamisk uppkoppling. Likadant om du använder en router bakom ditt adsl modem

På support får man ofta frågan om vad som är fel på nätverket. Många gånger handlar det om att datorn kunden försöker få ordning på inte har fått någon ip-adress på grund av att man bytt sladdar eller inte har rätt inställningar på sin tcp/ip.

Vi gick igenom hur du kollar att dina inställningar är riktiga med kommandot ipconfig på denna sidan>>> . Vi skall nu titta på hur du ordnar inställningar för tcp/ip. Väldigt ofta är det bäst och enklast att ställa in din tcp/ip att uppdatera automatiskt på grund av att ditt nätverk ställer då in alla adresser själv.
Som adress till DNS, gateway o.s.v. Samtidigt är oftast din nyinköpta router konfigurerad för att dela ut ip adresser och därför skall dina inställningar på det lokala nätverket vara konfigurerade på detta sätt.

Så här ställer du in dina tcp/ip inställningar i windows xp

starta i denna andan 1.Börja med att gå till kontrollpanelen

3.Högerklicka på anslutning till Lokalt nätverk och välj egenskaper.

2.Dubbelklicka på nätverksanslutning.

sa har fornyar du din ip adress 4. Markera "tcp/ip internetprotokoll" och tryck knappen "egenskaper"

valj uppdatera automatiskt5. Välj hämta en ip-adress automatiskt både på Ip och DNS. Klicka på O.K och allt skall vara i sin ordning.

Och så här i windows vista/7/8

starta i denna andan 1.Börja med att trycka ner windowstangenten och medan du håller denna nedtryckt trycker du bokstaven r. Du får nu fram en ruta som heter kör. Här skriver du in ncpa.cpl, trycker enter eller klickar ok och hamnar direkt vid ikonen lokalt nätverk.

sa har fornyar du din ip adress 3.Markera tcp/ip v4 och klicka egenskaperr.

2.Högerklicka på lokalt nätverk och välj egenskaper

valj uppdatera automatiskt
4. I "normala fall" skall du här använda "erhåll en ipadress automatiskt". Likadant DNS.

Du kan läsa mer om ett par inställningar för att trimma ditt nätverk ute på bredbandsbloggen>>>