Hitta gamla mail på din windows

Det händer ibland att systemet kraschar och att du därför inte kommer åt din mail. Likadant om du placerar hårddisken i en annan dator för att komma åt din gamla mail. Till att börja med öppnar du mailen och använder menyn längst till vänster(windows 7):

klicka start kontrollpanel

Här väljer du importera meddelanden Klicka här och sedan:

klicka system

vilket format du vill använda. Gäller det xp brukar det handla om Outlook express 6, windows 7 använder Live mail och vista oftast windows mail. Här är det ett vista system vi skall importera från så vi väljer då windows mail.
klicka pa enhetshanteraren

Har du lagt hårddisken i en annan dator får du försöka hitta Users\användarnamn\AppData\Microsoft\Windows Mail\. och alltså bläddra dig till den nya hårddisken. Användarnamn är det namn du eller någon annan satt upp på din dator. I detta fallet är användarnamnet John. Skulle ditt användarnamn vara Annika skall du alltså använda Users\Annika\AppData\Microsoft\Windows Mail\ eller Användare\Annika\AppData\Windows Mail\

olika enheter i datorn

Applikationen vill nu föreslå en stationerymapp och denna skall nu förse din windows live mail med de mail du letar efter. Mail brukar ha ändelsen .eml så du kan även försöka leta efter dem med *.eml .

För att öppna utforskaren och leta efter filer använder du windows-tangenten + E . Se mer här>>>

hitta mailen
Uppe i högra hörnet skriver du *.eml och letar då efter dina eml-filer eller mail filer.