Ibland händer det att du behöver ändra dina inställningar för tcp/ip

Det kan vara så att ditt system varit inställt för att hantera ip-adresser statiskt och då får du problem när du skall ansluta till ett DHCP nätverk. Du ser här ett enkelt sätt att ställa in din anslutning till att erhålla en ip-adress automatiskt.

Snabbaste sättet att komma åt dessa inställningar är genom att använda windows-tangenten och kommandot ncpa.cpl

snabbkommando natverk
Snabbaste sättet att komma åt inställningarna för ditt nätverk är genom att använda windows-tangenten+r, skriva ncp.cpl, i sökrutan och klicka ok.

hogerklicka
Nu får du fram lokal nätverksanslutning(Local Area Connection) och här högerklickar du för att sedan välja egenskaper(properties).

ipv4
Markera Internet Protocol Version 4(TCP/IPV4) och klicka på Egenskaper.

kolla automatisk
Kolla nu att du har "Erhåll en IP-adress automatiskt". Om inte så välj denna egenskap. Strax nedanför har du även möjlighet att välja "Erhåll adress till DNS-servern automatiskt" eller "Använd följande DNS-serveradresser". Många gånger slarvar internet-leverantörer med sina DNS-servrar och det kan många gånger löna sig att använda googles fria dns som är "8.8.8.8" och "8.8.4.4".

Du skall nu ha automatisk IP på din dator. Prova att starta om datorn eller kör kommandot ipconfig /renew. Du har ytterligare massor av inställningar du kan göra ute på bredbandsbloggen.se>>>