IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Böcker om dator, nätverk och webbdesign

Ger här några rekommendationer på böcker som kan vara en god investering vid arbete med windows, nätverk och webbdesign.

Här ser ni några böcker vi själva använt Det finns många fler men de blir fort gamla. Inom datorvärlden går utvecklingen snabbt så det gäller att försöka hänga med. Mycket information hittar du på internet men det kan vara en god idé någon gång emellanåt att läsa en bok om ämnet.

billiga bocker
Bokrean
startar tisdagen den 27:e februari. Inte så mycket databöcker men en del små klipp. Se mer här>>>

Datorn

* Författare: Scott Mueller * Förlag:
   Que
  * Serie: UPGRADING AND REPAIRING PCS

  * Bandtyp: Häftad
  * Språk: Engelska
  * Utgiven: 2015
  * Antal sidor: 1162
  *
   Upplaga: 0022, 
   Vikt i gram: 1773
    *
   ISBN13:	9780789739544
Upgrading and Repairing PCs [With DVD ROM] (Häftad) av Scott Mueller

Detta är den nyaste av Scott Muellers upgrading and reparing pc:s. Denna serie har funnits i nu 25 år och har lltid varit uppskattad för sina bilder och tips. Med följer en 3 timmars dvd med hur du felsöker en dator samt massor av tips på hur du löser ovanligare problem. Alltifrån hur du själv sätter ihop en dator plus genomgångar av överklockning, trimma BIOS, grafikkort, genomgång av den SSD disken och mycket annat. Boken har hela tiden varit favorit hos Toms hardware team. detta är nog den enda bok du behvöer för att lösa datorproblem.

allt om datorns hårdvaraCompTIA A+ Certification All-in-One Exam Guide, Ninth Edition (Exams 220-901 & 220-902)Författare: Mike Meyers Språk: Engelska Utgiven: 2015-12 ISBN: 9781259589515 Förlag: McGraw-Hill Education Upplaga: 9 ed Serie: All-In-One Antal sidor: 1632 Vikt: 2334 gram

COMPTIA:s A+ certifiering är nästan ett måste för dig som vill arbeta med datorer proffessionellt. Mit tips är att du

skaffar någon gammal dator att experimentera med samtidigt som du går igenom boken.

Nätverk

installera TCP/IP
	   i Windows NT . Bestäm hur många nätverks-ID som din organisation
	   behöver . Förstå Microsofts TCP/IP-routing . Lär
	   dig skillnaden mellan statisk och dynamisk routing . Ställ in och
	   sök fel med en typisk HOSTS-fil . Identifiera de olika metoderna
	   för NetBIOS namngivningar . Diagnostisera problem med TCP/IPs prestanda
	   . Bemästra teknikerna som du behöver för att klara TCP/IP-examen
Intensivplugga MCSE TCP/IP

Här får du informationen du behöver för att klara din examen!

Intensivplugga MCSE TCP/IP är ett effektivt och pålitligt sätt att plugga inför TCP/IP-delen av Microsofts MCSE-program. Den hjälper dig att bli en professionell, certifierad användare.

Intensivplugga MCSE TCP/IP är speciellt skapad och skriven för att du ska klara Examen nr 70-059, Internetworking with TCP/IP on Microsoft Windows NT 4.0, och innehåller speciella sektioner med beprövade examensstrategier, varningar för kuggfrågor och tidsbesparande studietips. Den ger dig övningsprov med utvalda frågor, speciellt skapade för att förbereda dig inför examen. En liten bonus är den lathund med tips, förkortningar och minneslappar som följer med.

* Författare:
   Eva Ansell
  * Förlag:
   Docendo
  * Serie: På rätt kurs

  * Bandtyp: Spiral
  * Språk: Svenska
  * Utgiven: 201003
  * Antal sidor: 208
  *
   ISBN10:	9172079185
  *
   ISBN13:	9789172079182IT-stöd - Windows 7 (Spiral) av Eva Ansell
Det här är boken för alla som använder en dator på arbetsplatsen eller i hemmet. Boken ger dig kunskaper om hur en dator fungerar. Du kommer att få lära dig vad skillnaden är mellan hårdvara och mjukvara, men även utföra enklare installationer. I boken går vi igenom olika typer av programvaror, så att du ska kunna bedöma och föreslå program som passar dig eller ditt företag. Du får veta vilka program som passar för olika uppgifter, och får även tips på hur du kan använda några program till uppgifter som du kanske inte tänkt på tidigare. Vi går också igenom några praktiska uppgifter som du troligtvis kommer att stöta på, som exempelvis bränna cd-skivor, packa och packa upp filer samt skapa pdf-filer. Vi tittar på olika typer av nätverk, både lokala nätverk, intranät och Internet. Du får en teoretisk genomgång av hur du planerar och bygger ett nätverk. Boken är anpassad efter de riktlinjer som anges i Skolverkets kursplan för kursen IT-stöd, men lämpar sig lika bra för studieförbund, komvux, arbetsmarknadsutbildning, företagsutbildning eller självstudier. I boken har vi utgått från svensk version av Windows 7.

* Författare:
   Göran Lindgren
  * Förlag:
   Docendo
  * Serie: Visual

  * Bandtyp: Häftad
  * Språk: Svenska
  * Utgiven: 200606
  * Antal sidor: 120
  *
   Upplaga: 1, 
   Vikt i gram: 400
  *
   ISBN10:	917882690X
  *
   ISBN13:	9789178826902Trådlösa nätverk och säkerhet på hemdatorn (Häftad) av Göran Lindgren
I den här boken får du lära dig att skapa ett hemnätverk och koppla samman dina datorer och annan utrustning. Du får också lära dig att sätta upp ett trådlöst nätverk och använda de säkerhetsfunktioner som finns för att skydda dig och dina data. Du får också en genomgång av de försiktighetsmått du bör vidta för att undvika riskerna när du surfar på Internet och använder e-post. Ämnen som tas upp är bland annat:
# Utrustning i lokala nätverk
# Dela filer och skrivare
# Dela Internetanslutning
# Vad är ett trådlöst nätverk?
# Utrustning i trådlösa nätverk
# Publika trådlösa nätverk
# Avlyssning av trådlösa nätverk
# Intrång i trådlösa nätverk
# Krypterade anslutningar
# Hindra obehörig användning
# Mobiltelefoner och trådlösa nätverk
# Risker vid surfning
# Skydda din integritet på Internet
# Skydda din dator på Internet
# Säker e-post
# Undvik skräppost (spam)

* Författare:
   Håkan Lindberg
  * Förlag:
   Studentlitteratur AB

  * Bandtyp: e-bok
  * Språk: Svenska
  * Utgiven: 201002
  *
   ISBN10:	9144067879
  *
   ISBN13:	9789144067872
Trådlösa nätverk - WLAN, WEP och Wi-Fi

Boken lär dig
· planera och driftsätta wlan av olika storlek
· undvika svagheterna i säkerheten hos wlan
· hur wlan fungerar och vilka typer av paket som utväxlas
· utvärdera olika wlan-utrustningar
· grunderna i radiokommunikation, antennteknik och överföring av data via radio
· använda wlan vid olika tillfällen och komplettera med andra tekniker som Bluetooth med flera
· konfigurera TCP/IP-parametrar inklusive privata adresser och DHCP
· felsöka på wlan
· Wi-Fi-märkning och interoperabilitet
· hur 802.11a fungerar och driftsätts
· om trender och arbetsgrupper inom wlan.
Boken riktar sig främst till de som designar, bygger och använder wlan. Flera av kapitlen är dock skrivna på en mer populärvetenskaplig nivå. Dessa kan läsas av allmänt IT-intresserade som vill sätta sig in i användning och utveckling av wlan.

* Författare:
   Brian Komar
  * Översättare:
   Jerker Thorell
  * Förlag:
   Pagina förlags AB
  * Serie: Nötskal / Dummies

  * Bandtyp: Häftad
  * Språk: Svenska
  * Utgiven: 200201
  * Antal sidor: 300
  *
   Upplaga: 1, 
   Vikt i gram: 696
  *
   ISBN10:	9172410752
  *
   ISBN13:	9789172410756
Brandväggar i ett nötskal (Häftad) av Brian Komar

Skydda dig nu – både på hemma- kontoret och i företagets nätverk. Hackare, skriptskapare, missnöjda anställda – ett flertal människor där ute kan vilja ta sig in i ditt nätverk och skapa problem. Brandväggar kan skydda dig, men du måste veta hur du ska göra. Boken visar dig på ett enkelt sätt hur du gör för att stänga ute bovarna. Lär dig hur du: # Utvärderar dina säkerhetsbehov # Skapar brandväggsregler och säkerhetsprinciper # Sätter upp en brandvägg för personligt bruk och för det lilla företaget # Konfigurerar brandväggar på stora nätverk # Arbetar med populära brandväggar Ur innehållet: Behöver du en brandvägg? . IP-adressering och andra TCP/IP-grunder . Förstå grunderna . Förstå det som inte är så grundligt . "Nyckeln ligger under mattan" och andra vanliga attacker . Utveckla strategier . Enkla protokoll . Avancerade protokoll . Konfigurera "endast anställda" och andra specifikationer . Brandväggar för personligt bruk . Skapa demilitariserade zoner med en enkel brandvägg . Demilitariserade zoner med flera brandväggar . Windows som brandvägg . Konfigurera personliga brandväggar: ZoneAlarm och BlackICE . Microsofts brandvägg: Internet Security and Acceleration Server . Mästaren: Check Point FireWall-1 . Välja lämplig brandvägg . Tio verktyg som du inte kan vara utan . Tio lämpliga webbplatser . Protokoll [Komplett innehållsförteckning]

Windows

Författare:
Bruce Payette
Richard Siddaway
Språk: Engelska Utgiven: 2017-09
ISBN: 9781633430297 Förlag:
Manning Publications
Upplaga: 0003
Antal sidor: 904 Vikt: 1452 gramWindows Powershell in action
Gillade du att hacka dos eller skriva batfiler? Då är detta något för dig. Med powershell kan du utföra många tusen aktioner från tangentbordet. Du kan även skriva program som utför tidskrävande kommandon. Du behöver windows 10 pro eller Windows 2016 server. Båda kan du ladda ner som demo. Den sista kan vara dyr, windows 10 kan du hämta nyckeln för en hundralapp.


isbn 9780735663817
Windows 8 Inside Out (Inbunden) 174:-

 

Du är mer än nybörjare och har koll på det mycket i windows 8. Du saknar dock det där riktigt effektiva arbets-sättet för att få ditt arbete smidigare. Här får du tips på alla verktyg du har tillgång till vid installation, felsökning, kompalabilitet, script, nätverk och ett tusental andra tekniker du använder för att få din dator att göra det den är tänkt att göra. Perfekt att använda då du sitter och hjälper kunder per telefon, chat eller mail. Använd denna boken tills windows 8 resourcekit kommer ut.


Författare:
Carl Siechert
Craig Stinson
Ed Bott
Språk: Engelska Utgiven: 2015-11
ISBN: 9780735697966 Förlag:
MICROSOFT PRESS
Antal sidor: 900 Vikt: 1406 gram
Windows 10 Inside Out (häftad) 438:-

 

Då det fortfarande inte finns något resourcekit på denna version av windows är nog denna bok det bästa alternativet. Här står inte allt men det finns mycket att hämta i dessa böckerna.

Dyk in i konfiguration av windows 10. Få tips från experter på hur du sparar tid när det gäller felsökning, utformande av powershells, säkerhet och tusentals andra åtaganden.

Boken är till för dig som hunnit att titta en del på windows 10 och vill lära dig mer då du använder denna version till mycket och även hjälper andra.

allt for hemmet

 

windows 10 proMicrosoft Windows 10 Pro 64 Bit

Kontakt Sitemap eller sidkarta