IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Externa hårddiskhållare

När nu det läggs skatt på externa hårddiskar kan du ju använda ett externt hårddisk-etui istället.

Man lägger 80:- i skatt på externa hårddiskar och 1:- per gigabyte på USB minnen. Du använder då ett etui eller hållare för att skapa en mobil enhet där du lägger filerna. Ett etui kan även vara en enkel metod om du har kraschat datorn och behöver ha ut informationen från hårddisken i den samma. Ofta så driver du den externa hårddisken via ett usb uttag i etuit och kan sedan komma åt filerna via denna usb kabel från datorn.


Vid en krasch av datorn kan det vara lämpligt att få med filer till den nya. Du har möjlighet att ta ut den gamla hårddisken med de viktiga filerna till en ny med hjälp av ett hårddisk-etui. Du kan fakiskt även starta på en extern hårddisk för att undersöka vad som är fel i den kraschade. Mycket användbart på de nya netbook eller andra mindre datorer utan cd/dvd.
praktisk usb adapter till sata disk
Adapter USB3.0 till SATA hårddisk

Koppla sladden till sata disken och ett USB 3 uttag på datorn. Disken uppträder då som en extern hårddisk. Inga drivrutiner eller annat nödvändigt.
usb till ide eller sata
USB till IDE/SATA Adapter

Detta är en sats bestående av adaptrar både till IDE, EIDE och SATA diskar. Kompatibelt med både USB 2,0 samt 1,1. I satsne ingår även strömförsörjning.
2 gånger 8 terabyte, snabb usb 3 överföring, ladda med usb 3ett prisvart kort med 256MB
Hard Drive Docking Station USB 3.0 to SATA Dual-Bay 482:-

En hårddisk station för, upp till, två stycken 8 Tb hårddiskar. Du behöver inga verktyg eller drivrutiner. Bara öppna locket, koppla in ett par ordentliga USB kablar och kör. Strömmen tillför du genom den tredje USB 3 porten.

Till denna köper du en 1Tb hårddisk för drygt 500 :- och har då en utmärkt extern hårddisk för under 1000:- Se mer här>>>

deltaco cabinett
DELTACO externt kabinett för 1x2,5" SATA-hårddisk, USB, svart (MAP-GD19U)

Denna klarar en 2,5 tums hårddisk på 1 Tb. Du behöver ingen ström s¨länge du använder en USB 3 port.

orico cabinett
ORICO externt kabinett för 1x3.5" SATA-hårddisk

Ett kompakt kabinett med kylande hölje av metall som skyddar din hårddisk. Snabb och enkel installation och urmontering av hårddisken då det inte krävs några skruvar. Plug n Play behöver inga drivrutiner eller extra installationer. Kabinetten klara hårddiskar med max 8TB kapicitet. Fungerar med Windows XP, Vista 7, 8 och Mac OS. Specifikationer: Mått: 194 x 118 x 31mm

extern harddisk
Sabrent USB 3.0 to SATA External Hard Drive Lay-Flat Docking Station för 2.5 eller 3.5 tums HDD, SSD [Support UASP] (EC-DFLT)
221:-
En enkel, händig låda du kan använda när du vill ha över information från en annan disk. Praktiskt om din andra dator kraschat eller om du glömt kvar något på en hårddisk. Denna använder en medföljande transformator men kopplas till datorn med en USB 3 port.
en ännu enklare hårddisk kabinett
ett prisvart kort med 256MBSISUN ® 2.5"/3.5" IDE SATA HDD Docking Station 290:-

Ett datakabinett för dina gamla ide diskar. Jätte enkel att använda. Tryck bara i anslutningen i uttagen. Koppla sedan en USB kabel mellan kabinettet och datorn. Kabinettet rymmer två ide diskar upp till 2x2Tb.