IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Här plockar vi nu in dvd spelare och grafikkort

Vi har fått önskemål om att visa hur man sätter ihop datorn från vårt datorbygge

Skall här försöka visa lite hur du bär dig åt för att få ihop en färdig speldator.
En sak du bör tänka på när du tar i ömtåliga elektroniska delar är att använda ett antistat armband.
antistat armbandAntistatarmband för elektronikarbete 1.5m kabel
Kan spara dig många timmar med felsökning. Tänk på att alla dessa kretsar är känsliga för plötsliga statiska urladdningar.

Nu är det dags att montera dvd spelaren och grafikkortet. Dvd spelaren monterar du lämpligast högst upp i midi towern. Enklast är att montera den inifrån lådan. Du får ta ut ett lock på framsidan och sedan sticker du in den. Skruva fast med de skruvar som följer med dvd:n. På detta moderkort har du även ett SLi chip med vilket du kan använda två pci express grafikkort. Vi börjar med att montera vårt asus EAX1050/TD. Ett billigare grafikkort med 256 MB ram.

här sätter vi dit ramminnet
Ide sladden monteras bakpå dvd spelaren. Vi har satt fast den i moderkortet och placerar den nu i dvd spelaren. Sladden kan bara sättas i åt ett håll. Du ser spår i dvd spelaren och markering på själva sladden.

lådan med nätaggergat från baksidan
När ide sladden sitter på plats sätter du dit kontakten för ström så här. Se till att kablarna sitter ordentligt i. Skruva även fast dvd spelaren på sidan med de skruvar som följer med i förpackningen.


skruvar
För att få plats med grafikkortet tar du ut ett skydd på baksidan så att kontakten för din vga sladd skall få plats. Innan du sätter i Grafikkortet kan det vara bra att stänga ner det interna grafikkortet. Detta gör du i BIOS under advanced. Spara sedan denna inställnig med F10 tangenten och starta om datorn. Du kommer nu att få felkod att ditt grafikkort inte är riktigt installerat. Du stänger då av strömmen och monterar grafikkortet.

processor CPU med prestanda, HyperTransport-teknik, AMD64-teknik, integrerad minnesstyrenhet, Enhanced Virus Protection
Du trycker sedan ner grafikkortet försiktigt vertikalt tills det knäpper till. Skruva sedan fast grafikkortet där var du tog bort ett lock. Efter du har monterat grafikkortet och fått drivrutinerna installerade startar du igen det interna grafikkortet under advanced och sparar med F10 för att sedan starta om datorn.

Nu stoppar du in sladden för ström i nätaggregatet, trycker på 1 för ström, kopplar in en skärm, tangentbord och mus. Sedan är det bara att starta upp datorn och sedan börjar din resa med operativsystem, drivrutiner och program. Med detta moderkort följer det med drivrutiner på en cd rom du bör börja med efter installation av windows. Du får ett antal frågetecken i enhetshanteraren efter installation om du använder windows xp eller vista. Dessa ordnar du med den cd rom som följer med moderkortet. För att starta installation av windows talar du om för BIOS att starta på CD eller DVD. Framgår vid start av dator. Handlar oftast om att du pressar delete efter att du startat. Inne i BIOS väljer du sedan Boot, start up eller liknande och väljer dvd eller cdrom som första enhet att starta på. Om du skruvar på en annan dator än denna hämtar du oftast drivrutiner plus manualer på tillverkarens hemsida. Vi har lagt ut länkar till de flesta tillverkare här>>> Om det är något du tycker saknas eller tycker är fel så kontakta oss gärna med
Du får ett svar dagen efter. Vi är mycket tacksamma för kritik och försöker rätta sidan efter dig som besökare.
Kontakt Sitemap eller sidkarta