Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

För att överklocka de lite äldre moderkorten ändrar du en switch på moderkortet


Detta är det förra moderkortet i vår datorbyggarskola. Ett Asus M4A88TD-M/USB3. På kortet som idag används på skolan har du ingen switch här utan där får du gå in i BIOS ->advanced->cpu configuration och välja hur du skall överklocka. Det enklaste är att välja profile och sedan 10%. Du får då cirka 3,65GHz på vår senaste CPU. Detta skiljer sig åt beroende på vilken processor du använder. Det enklaste när det gäller AMD är att välja Black Edition.
När du startar denna dator visar första bilden att du trycker en tangent för att öppna alla 4 kärnor i processorn. Detta efter att du valt "unlocked" i BIOS. För att komma in i BIOS trycker du delete-tangenten så snart datorn bootar upp.


overclocking switch
I ena ändan på detta kortet har du en liten switch du ändrar för att få överklocka processorn som sitter på kortet. Med switchen får du även öppnat för fyra kärnor om du använder den med 2 kärnor och kör black edition.

Du väljer OC här.

Denna switch gör att du får många fler möjligheter att ändra busshastigheter, hastighet på CPU, fyrkärnigt om du lägger i en cpu med två eller tre kärnor plus flera andra parametrar som spänning, busshastigheter och så vidare.

OBS!!! Kom ihåg att slå ifrån all ström innan du slår till switchen. Det vill säga dra ur sladden för ström alternativt trycka 0:an på nätaggregatet.

Skall du överklocka använder du de blå minnesbussarna (precis under platsen för CPU) för att montera minnen.

10 percent overclockingPå "Overclock Options" väljer vi "Overclock 10%" vilket ger processorn en hastighet av 3,63 GHz istället för 3,3.

Du trycker sedan F10 tangenten och väljer O.K. Du har nu fått en klart snabbare dator.

När det sedan gäller att höja prestandan i själva windows har jag lagt ut några tips på våra supportsidor.

Se mer här>>>

Vi skulle nog rekommendera en bättre fläkt om du skall höja spänningen för att klocka den ännu högre.

Det händer även du är tvungen att höja spänningen vid användandet av ett kraftigt grafikkort. Vi visar hur du gör här>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noctua NH-C12P SE14 CPU kylare med 140mm Fläkt

Detta är nog den populäraste av Noctuas fläktar med en annan typ av lättare kylflänsar. Skillnaden är att denna kyler ännu bättre. Storleken är 14 cm x 14 cm x 15,2 cm och den använder Värmerörsteknik. Fläktens höjd (alltså själva fläkten som sitter ovanpå kylflänsen) 25 mm. Denna kan du använda till Socket 775, Socket 1156, Socket AM2, Socket AM2+, Socket 1366 och Socket AM3(precis som i vårt datorbygge) . Kylarmaterialet är Aluminium med kopparbas och du har 6 års garanti från tillverkaren. Vikt 0.7 kg. Du har tre olika hastigheter på fläkten vilka du reglerar med olika styper av kablar.

Noctua NH-C12P SE14 CPU kylare med 140mm Fläkt 569:-500w nätaggregat

Jag har lagt ut länkar till de flesta tillverkare här>>> Om det är något du tycker saknas eller tycker är fel så kontakta oss gärna med
Du får ett svar dagen efter. Vi är mycket tacksamma för kritik och försöker rätta sidan efter dig som besökare.