IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Gratis verktyg för att hitta felet på datorn

Här kan du ladda ner en iso-fil du bränner på en cd/dvd/usb och använder sedan för att boota från.

Många fel på ditt ramminne kan du bara upptäcka när alla andra processer är avstängda. Som minnestest. Hittar du ett fel på ditt ramminne är det oftast moderkortet eller ramminnet som felar. Detta kan du byta ut om felet fanns där från början och det var du som köpte det. Innebär att du måste ha kvar originalkvittot.

Acronis Backup & Recovery 11 Advanced Server Virtu
Acronis Backup & Recovery
är lösningen om allt annat gått åt pipan eller du helt enkelt inte har tid med att återställa systemet. Här återställer du datorn, nätverket eller servern exakt som den var innan du fick problem. Mycket användbart vid stora virusinfektioner när inte ditt antivirus gör vad den skall. Acronis Drive Monitor is a free, downloadable software application developed to monitor server, workstation and PC hard disk drives Provagratis>>>

Ett annat problem kan vara din Master Boot record. Kan vara förstörd av virus, ett byte av hårddisk eller att du gjort fel vid partitionering. Bränn ner en iso-fil på cd och boota från denna istället. Du gör en O&O DiskImage - Professional Backup for your PC with M.I.R. - Machine Independent Restoration. Vilket ordnar ditt filsystem som det såg ut en gång!

Microsofts offline crash Analys
Microsofts support för xp försvann ju den 8:e april så nu får du ladda ner applikationen från microsoft.com.
Technets förklaring på hur du tyder windows 7:s crashdumpar.

Använd denna länken om du har problem med att installera eller avinstallera ett program i windows

PerfectDisk Defrag - Download Free TrialPerfect disk är ett program som rensar ut allt gammalt på datorn. Ofta när du byter hårdvara, program eller system ligger det en massa hänvisningar kvar från de gamla som gör det svårt för windows att hitta rätt. Innehåller även program för att hitta senaste drivrutinerna till ditt system. Kan vara ett bra verktyg om du inte har tid att googla eller inte vet hur du hittar rätt. Prova perfect disk gratis. Den rensar bort mycket gamla drivrutiner som ställer till problem.
cinebench används av filmoch speltillverkare för att testa hur hårdvaran beter sig. Ett utmärkt verktyg att använda för att kolla grafikkort, system och processor.

gratis verktyg for gamla enheterGhostbusterär ett verktyg du kan använda för gamla installationer som ligger kvar i ditt register. Ett värde som brukar ställa till det är alla dessa USB rootnav hub som ligger och skräpar i registret. Kan även handla om gammal hårdvara som inte sitter kvar i din maskin längre. Ghostbuster hittar "ghostade" enheter och ger dig möjlighet att ta bort dem. Det tar dock lite tid och du skall vara försiktig med vad du avlägsnar. Du har möjlighet att skapa en återställningspunkt i programmet vilket kan vara en god idé innan du ger dig ut på djupt vatten. Jag vill rikta en varning på den enhet som brukar stå överst i ghostbuster och det är en systemenet bestående av en massa nollor. Ta, för allt i världen inte bort denna. Du laddar ner ghostbuster här>>>

Knoppix är ett linuxsystem du bootar från en CD, DVD eller USB. På en DVD kan du få plats med ända upp till 8 Gbyte olika program och verktyg. Du kan använda den för att flytta operativsystem, boota datorn så att du kan rädda filer, diagnostik eller bara för att testa Linux. Med denna variant behöver du inte installera filer på datorn utan allt ligger på din cd, USB eller dvd.

SIW - System Information for Windows är ett portabelt program du kan använda från ett usb-minne, dvd, cd eller annat portabelt medium. Du behöver inte installera något på datorn. Ger dig information om det mesta i operativsystem som uppdateringar, installerade program, licensnycklar och hårdvara. Praktiskt om du vill slippa att plocka isär burken.

Autoruns for windows version 13.98 är ett verktyg som ger dig mycket mer information än msconfig om vad som pågår när windows startar upp. Går även ner i registret och visar andra processer du inte hade en aning om startar när du loggar in. Kan vara ett bra verktyg för att upptäcka spyware.
Ultimate Boot CD
Innehåller verktyg för att ge en diagnostik på partitioner, ramminne, virus, hårddiskar och mycket annat. Samtidigt har du verktyg för att rädda data, kopiera, ghosta och göra om datorns boot konfiguration.. Helt gratis.
gratis diagnostik
Belarc advisor
är ett bra gratis program för dig som vill ha reda på mer än vad windows experience index kan visa. Här får du även serienummer till olika licenser på de program du installerat, vilken version du har på olika drivrutiner och en hel del annat.


Bootzilla är ett annat operativsystem du lägger på en cd och bootar din pc med. Innehåller olika verktyg för att scanna datorn för infektioner och spyware. Innehåller även verktyg för att kolla minne och hårdvara.
Avira rescuesystem är ännu ett operativsystem du lägger på cd eller dvd med massor av verktyg på för att ta reda på vad som är galet. Specilaiserar sig på rootkits, virus och spyware men kan även avläsa fel på minneskretsar, system och hårdvara.

Vet du om att det finns en massa verktyg i windows 7 för att felsöka eller diagnostisera? Oftast blir ju systemet slött efter alla programinstallationer och registret kan behöva en tillsyn. I windows kan du använda kommando-tolk verktyget scannow. Det gör de genom att öppna kommado-tolken med windows+R "cmd" och enter. I det svarta fönster du får här skriver du kommandot sfc/scannow och pressar enter igen. Windows kollar då upp ditt register och försöker reparera det som gått galet. Du ser några bilder på var du hittar windowstangenten och andra kommandon du kan köra från denna här>>>

windows 10 pro 100 kronor
Köp licensnyckeln till windows 10 pro för endast 10$ eller 100 skr

OBS!!! Efterfrågan är hög så de tar slut snabbt. Jag försöker ändra länken så fort jag ser licenserna är slut.