IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Gratis verktyg för att förlorade data, emails och system

I windows finnns fortfarande ett unformat/undelete kommando som faktiskt går att använda.

Efter att ha formaterat en partition eller hårddisk går det faktiskt att rädda filerna med microsofts unformat kommando. Kan bara vara lite besvärligt för en lekman och enklare är då att använda ett program för att göra samma sak. Programmen nedanför utför olika uppgifter som att hitta filerna(gratis) och återskapa dem i den köpta versionen. Om du vill snåla kan du prova demo-versionen först och se om du verkligen förlorat filerna. Har du inte det är dessa utmärkta verktyg för att hitta din filer. Du kan lära mer om undelete och unformat kommandona ute på microsofts technet>>>.

Många datorer idag har annars en backupversion liggande på en skymd hårddisk. På IBM, Lenovo och Acer väljer du att trycka ner vänster Alt-tangent och F10 när du startar datorn och kan härifrån välja återställa. Datorn kommer då att installera om sig själv till fabriksinställingarna eller dagen du köpte datorn. Gälland andra datorer får du leta upp manualen som du oftast hittar på deras hemsida. Se mer på drivrutiner>>>

På många antivirusprogram har du även denna funktion vilket är extra användbart när du råkat ut för ett virusangrepp som förstör ditt system. Se mer på antivirus>>>

Acronis Backup & Recovery 11 Advanced Server VirtuAcronis Backup & Recovery är lösningen om allt annat gått åt pipan eller du helt enkelt inte har tid med att återställa systemet. Här återställer du datorn, nätverket eller servern exakt som den var innan du fick problem. Mycket användbart vid stora virusinfektioner när inte ditt antivirus gör vad den skall.

Ett annat problem kan vara din Master Boot record. Kan vara förstörd av virus, ett byte av hårddisk eller att du gjort fel vid partitionering. Bränn ner en iso-fil på cd och boota från denna istället. Du gör en O&O DiskImage - Professional Backup for your PC with M.I.R. - Machine Independent Restoration. Vilket ordnar ditt filsystem som det såg ut en gång!

Knoppix är ett linuxsystem du bootar från en CD, DVD eller USB. På en DVD kan du få plats med ända upp till 8 Gbyte olika program och verktyg. Du kan använda den för att flytta operativsystem, boota datorn så att du kan rädda filer, diagnostik eller bara för att testa Linux. Med denna variant behöver du inte installera filer på datorn utan allt ligger på din cd, USB eller dvd.

SIW - System Information for Windows är ett portabelt program du kan använda från ett usb-minne, dvd, cd eller annat portabelt medium. Du behöver inte installera något på datorn. Ger dig information om det mesta i operativsystem som uppdateringar, installerade program, licensnycklar och hårdvara. Praktiskt om du vill slippa att plocka isär burken.

Du hittar många fler operativsystem du kan köra från en USB, extern hårddisk eller dvd på downloadsidan>>>

Remo recover återställer filer som raderats från Windows som Papperskorgen, formaterade partitioner eller efter en ominstallation. Den kraftfulla inbyggda sökmotor lokaliserar och återvinner raderade filer snabbt. Den även återvinner filer som raderats från Windows kommandotolk och tagits bort med Shift + Delete-tangenten kombination. Du kan förhandsgranska raderade / förlorade filer innan återhämtning med hjälp av demoversionen.


gratis verktygUltimate Boot CD
Innehåller verktyg för att ge en diagnostik på partitioner, ramminne, virus, hårddiskar och mycket annat. Samtidigt har du verktyg för att rädda data, kopiera, ghosta och göra om datorns boot konfiguration.. Helt gratis.

När det gäller nätverk händer det ibland tcp/ip på datorn går i krs. Oftast handlar det om sockets o.s.v. Det enklaste då bör vara att öppna dosprompten som administratör och skriva kommandot netsh int ip reset . detta kommando återställer de tappade registernycklarna så att ditt windows system fungerar igen för att komma ut på nätet.
Bootzilla är ett annat operativsystem du lägger på en cd och bootar din pc med. Innehåller olika verktyg för att scanna datorn för infektioner och spyware. Innehåller även verktyg för att kolla minne och hårdvara.
Avira rescuesystem är ännu ett operativsystem du lägger på cd eller dvd med massor av verktyg på för att ta reda på vad som är galet. Specilaiserar sig på rootkits, virus och spyware men kan även avläsa fel på minneskretsar, system och hårdvara.

PerfectDisk Defrag - Download Free TrialHNS Universal Windows Password Reset CD DVD Disc for Windows 7, Vista, Home 8.1 Win8 Pro XP Windows 10 32 bit 64 bit All Password Recovery Har du förlorat lösenordet till din windows installation kan detta vara lösningen. På bärbara kan du, för det mesta, återställa din installation genom BIOS men det händer du inte har åtkomst, eller glömt göra en riktig backup. Kan även vara användbart på stationära datorer.

Kontakt Sitemap eller sidkarta