IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Alla gratis program samlar jag här

Min samling på gratis program. Användbara när det gäller att lära sig någonting nytt eller prova. Dessa program är mest för din bokföring, ordbehandlare, planering, operativsystem och media. Du hittar onlinespel du kan spela direkt i webbläsaren här>>> , combat flight simulator kan du ladda ner här,och red baron här, jag har även en sida med nyttiga länkar angående favoritspelet colinmcRae . Har du en sida du tycker skulle passa in på gratis program? Skicka mig ett mail och jag tittar på ditt bidrag.

Nyheter

macrium.com är ett gratis kloningsverktyg som tar en spegelbild av din hårddisk. Tar mycket plats för backup men kan vara en bra säkerhet om disken kraschar.
Skrivbordsteman för windows 7 till 10 för dig som vill ha något annat på skrivbordet. Windows 10 har möjligheten att hämta skrivbordsteman automatiskt via webben.
Gantter for google drive ute på chrome.google.com/webstore/ hittar du massor av gratis appar och program som är riktigt användbara till kontoret eller för dig i farten. Gantter för google drive klarar att öppna MS project och även skriva egna projektscheman.
sharemouse är ett slags remoteprogram där du kan använda samma mus/tangentbord till flera datorer. Precis som du gör med en kvm-switch. Skillnaden är att du kan dela filer och administration mellan datorerna. Du kan till och med koppla upp dig mellan windows och macintosh. Praktiskt om du har flera datorer på skrivbordet eller i huset. Programmet är gratis för privatanvändaren.
Giveaway.com är en sida som ger bort betalda program. Håll öga på bannern, det dyker upp ett nytt program varje dag.

Gratisprogram till kontoret

Bokföringen

Gratis program för din budget
Det finns flera program att använda för dig som är ensam och kan grunderna i bokföring.
Gratis mallar till budget
Kundreskontra, Leverantörsreskontra Inventariehantering, Lönehantering, lagerhantering, kassa och flera andra.
Gratis marknadsföring
marknadsför dig själv med en hemsida. Ger mycket mer för pengarna än en annons i tidningen. Har även lagt upp länkar till annonssiter där du har möjlighet att lägga in både länk och bild till dina produkter eller service.
jGnash är ett gratis program för dig som vill hålla reda på utgifterna. Du behöver Java 7 för att den skall kunna köras på windows. Kan skriva budget, rapportera, köra betalningspåminnelser, flera valutor, börsen, räkna vinst och mycket mer. Är dock på engelska så vill du ha något på svenska skall du hellre titta på några av de gratis budgetprogram du hittar här>>>
Personal finances free håll öga på och räkna ut din personliga eller familjens ekonomi. På denna kan du sätta upp obegränsat med konton så att du har möjlighet att hålla ett konto för dig själv. Du kan även köra programmet över nätverk eller installera den på en USB sticka för att ta med dig.
Research
Du måste hålla reda på hur tidningar skriver, vad andra tycker om tjänster, varor och hur arbetsmarknaden ser ut idag när du undersöker en affärsidé.
gratis mallar till excel
massor med tips till MS excel. Bland annat förklaringar på macron, funktionerna i excel och mallar till din bokföring.
gratis mallar till word
plus tips och skolor. Både till "vanligt" användande och för dig som vill snabba upp arbetet med makron.
Tips och länkar till din spcs
var tvungen att samla lite länkar och lägga till information om man skulle sitta vid programmet då supporten har stängt.
Programguiden
spcs
ännu fler gratis bokföringsprogram

Office


Ability office
i försöksvarianten kan du välja på fyra applikationer. Räcker gott om man bara skall skriva brev. Har nu även svensk rättstavning.
abiword
komplett office-paket med svensk rättstavning. Med denna har du även möjlighet att "prata" in dina brev.
Software for Businesses Har det mesta du kan behöva för bokföring, kvitton, designa visitkort, inventering, tidrapportering och mycket mera.
gratis office
contactoffice

Office online med hela kitet du behöver för word, excel, powerpoint, mail och allt annat. Gratis.
google drive
Har du ett utskrivet dokument du behöver redigera? Då kan du scanna in det till jpg. png eller tiff och ladda upp det till googledocs för att sedan redigera det. Klarar word, excel, powerpoint och många andra format.
Libre office
Ett helt gratis office där rättstavningen fungerar även på svenska. I paketet hittar du även ett excel, powerpoint och ett cadprogram som faktiskt slår det mesta.
Jarte är en omvandlad programvara från wordpress >>>
Den tar nästan ingen plats och kan köras från ett USB/SDHC minne eller uppe i molnet. Fullt kompatibel med windows xp, 7 och 8. Du har även touch-funktionerna med så att du kan använda den för fullt i windows 8. Du öppnar filer som rtf, doc och docx. Du kan även få den att fungera med andra format via dot-funktionen. Framgår dock inte om den har rättstavning på svenska.
stable 2.0 RC
OpenOffice 4.1.2 är ute. Man påstår denna fria version skall vara bättre än Microsofts. Man har nu förbättrat uppstartstiden. Ladda ner ett helt gratis Officepaket.
Project för excel, med denna gratisvara omvandlar du din excel 2010, 2007 eller xp till project. Verktyget du använder för projektplaner.
PST Viewer Pro omvandlar dina mail-filer till pdf eller word-format. Utmärkt verktyg när du sitter med en disk som innehåller ej exporterade mail filer.
Rj Texted
en liten textediterare med rättstavning. Har rättstavning i engelska, tyska, svenska, danska och de flesta andra språk. Har även ftp klient och kodare.
TED notepad
Är en utökad notepad med fler funktioner vilket gör att den även kan användas som ordbehandlare. Praktiskt för dig som kodar allt emellanåt och behöver en snabb ordbehandlare för att göra anteckningar eller dokumentera.
Notepad2
Har även den fler funktioner än vanliga notepad.
Primopdf
Gör dina egna pdf filer
wordgraph, ännu ett program du kan använda för att framställa pdf-filer. Fungerar med MS doc, rtf och txt plus andra format. Här finns rättstavning för Engelska(US), Engelska(UK), Holländska, Franska, Tyska, Italienska och Spanska.
Författare: Klaus Goelker, Förlag: Rocky Nook, Bandtyp: Häftad, Språk: Engelska, Utgiven: 201101, Antal sidor: 367, Vikt i gram: 1084,       ISBN10:	1933952490, ISBN13:	9781933952499 
Gimp 2.6 for Photographers

Praktisk handbok för dig som vill använda ett duktigt gratis Photoshop

Gimp betraktas av många som mycket bättre än adobes Photoshop och man utvecklar det fortfarande. Du laddar ner det gratis från gimp.org eller använder den CD som följer med boken.


Program som tar bort skräp, skyddar din identitet på internet samt mycket mer. Du kan ladda ner en gratis variant som är lysande och du kan köpa en ännu bättre variant för runt 300 kronor.

Fler sidor med gratis program

Operativsystem
unetbootin, ett verktyg du kan använda för att göra det lättare installera ett 20 tal linuxsystem via usb eller cd/dvd. Dåligt uppdaterad dock.
pendrivelinux har ett script du kan använda för att lägga många olika linuxsystem på samma USB sticka. Du packar upp programmet, kör det och väljer sedan de iso-filer du vill boota från på din USB. Du har sedan flera olika linux-versioner du kan starta upp med. Kan vara ett bra alternativ för dig som inte vet vilken du skall välja. Här har du även många andra varianter färdiga att ladda ner till USB.
Mint Linux 32 bitar är en mycket populär och snygg variant av linux. Här hämtar du en gratis iso för att bränna direkt på en dvd. 64 bits hämtar du här>>>. Observera, den 20 februari hackades deras sight och hackarna lyckades lägga in en ISO med öppen backdoor. Du kan se ute på deras blogg att detta endast gällde Mint 17,3 Cinnamon edition.
Ute på sunet>>> hittar du de flesta linuxvarianter. Både live-versioner du inte behöver installera utan kan köra direkt från en dvd, cd eller USB samt hela versioner. För att lära dig lite om Linux kunde det vara nyttigt att köra den från en USB. Du laddar ner Ubuntu till USB eller cd-rom här>>>
Ute på gnu.org>>> hittar du massor av gratis programvara du kan använda till din windows eller linux. Bland annat Pidgin>>> som är en gratis chatklient för msn, skype, yahoo och mycket annat. Här kan du även använda en webkamera.

linux som liknar windows
Robolinux
ett Linux som liknar windows. Du kan köra det parallelt med windows via ett virtuellt gränssnitt.

Ubuntu desktop ett linuxsystem för dig som vill ha ett enkelt lättskött linux.

linux mint
Mint Linux
är ett väldigt populärt operativsystem hos användarna.

Linux.com har väl de flesta utgivningar av linux på sin sida.

gratis felsokningsverktyg
Knoppix
är ett annat gratis linuxsystem du kan köra från dvd, sdhc minne eller usb. Har versioner med felsökningsverktyg, skolor och mycket annat. Perfekt för dig som vill lära dig om datorn samt operativsystem.

Program för bättre arbeten

Gratis på internet
Gratissaker på nätet, tävlingar, erbjudanden, varuprover m.m.
Antivirus
Avast antivirus
helt gratis för
hemanvändaren
AVG antivirus
likadant med denna.
Backup
dfincbackup
GK backup
ett program som kör med inkrementel backup. Det vill säga den sparar bara förändringen av filer på din hårddisk. Detta gör att processen går mycket snabbare och tar mindre plats.
syncback
prisbelönt gratisprogram som klarar mer än windows egna backupprogram.
Bildbehandling
EVE
freeserifsoftware
Paintnet är ett gratis photoshop du kan ladda ner för bildbehandling. Klarar det mesta av photoshops funtioner.
Likadant Photoplus Skillnaden är att när du skall spara bilden för webb väljer du export optimizer och drar ner kvalitet lite så att bilden inte blir för tung.
Du hittar många fler gratis bildbehandlingsprogram på html-skolan
Cad-program
Affinity är ett gratis grafikprogram som klarar vektorgrafik, logotypes, animeringar, fotoeditering samt mycket mer.
Deco tech design editor
Photomodeler lite
CD/DVD-brännare
ace cdburner
Burn4free är en dvd-brännare du använder när windows krånglar. Kanske inte den snabbaste men den klarar alla typer av dvd och cd. Rekommenderas.
CDburnerXP pro
Deepburner
Express Burn Disc Burning Software
Imageburn
DVDspelare
mediaplayer12

Film
ourmedia.org
stupidvideos.com
Inredning
3D canvas
3D plus
Photomodeler lite
Gratis program till din Macintosh

Partitionering
Gnome Partition Editor
en duktig ersättare till partition magic. Skillnaden är att denna är gratis.

Portabla program
portableapps.com
ett tusental program du inte behöver installera. Du klickar på en exe-fil och kör programmet. Här har du allting från bokföring, spel, fotoredigering till zip-program.
Spela in video
yawcam.org
Är en mjukvara för webcam. Denna kan också spela in det som webbkameran visar och även användas till chat som skype, msn o.s.v.
Zip eller komprimeringsprogram
7 zip ett praktiskt program du inte behöver installera, du kan ha det med på en usb och startar sedan en exe-fil som startar ditt program.
Izarc
ett gratis komprimeringsverktyg som klarar de flesta format.
zipgenius ett annat gratis komprimeringsprogram du installerar på datorn.
Videoredigering
avid free
camstudio ett gratis program du kan använda för att spela in det som sker på skärmen. Exempelvis om du vill visa filmer från ett spel med mycket fart i.
mediaplayer12
SqirlzMorph
Med SqirlzMorph gör du animationer och sparar sedan i flash, avi, bitmap och jpeg
Program du kan använda för att göra egna flashanimationer
Webbredigering
Amaya
Arachnophilia

System


AMD Radeonmemory
laddar en disk i ditt ramminne som snabbar upp applikationer, surfning spel och liknande. Du får gratis en extra disk på 4 Gb. Skall du ha större får du alltså betala en slant. Den lilla är dock användbar för spel och om du använder en liten laptop.
Advanced system care
Ett slags gratis register, spyware och trimprogram för din windows. Klarar även windows 7 64 bit. Smart defrag 2 är en duktig defragmenterare som även klarar att optimera ditt system helt gratis.
Ccleaner
klarar att rensa det mesta på datorn och även att trimma registret.
auslogics defrag är ett duktigt program som defragmenterar bättre och snabbare än windows defrag.
everest
Har du problem med hårdvaran eller vill slippa plocka isär burken kan detta vara ett alldeles utmärkt alternativ.

Parallels Desktop 8 for Mac is lets you seamlessly run Windows and Mac applications side-by-sidewindows på en intelbaserad MAC kör windows på alla datorer. Även Macintosh.
wisecleaner har många gratis program för att reparera register, system, filer, defragmentera och mycket annat. Register-rensaren tar iinte allt men brukar ge en duktig skjuts i prestandan efteråt.
Easy Cleaner
praktiskt program som rensar registret, kollar vad som händer när windows startar, rensar gamla filer och en hel del annat.
Froggie.sk byt språk på din windows 7 starter upp till proffessional med detta program.

memtest
Väldigt många upplever problem efter att ha uppgraderat med servicepack 3 på windows XP. Kan ha att göra med ditt ramminne. Ladda ner en iso-fil du bränner på en boot cd så du kan testa ditt ramminne. Du bootar alltså på CD eller DVD:n som sedan upptäcker ett defekt ramminne.
Ultimate Boot CD en isofil du bränner ner på dvd eller cd för att boota med och sedan felsöka datorn. Innehåller de flesta verktyg du kan tänkas behöva för att få din dator iordning igen.

Kontakt Sitemap eller sidkarta