IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Bokföring | Budget | Försäkringar | Research | Tidrapportering | Bloggar om bokföring och företagande

Försäkringar vid eget företagande

OBS!!! Kom ihåg du behöver ett arbetsgivarintyg när du söker a-kassa. Du har en blankett du kan använda på arbetsloshetskassa.nu . Här fyller du eller arbetsgivaren in tiden du arbetat, vilken anställning du haft, din lön och så vidare.

På denna sidan hittar du information angående försäkring vid arbete med egen firma. Det finns faktiskt en arbetslöshetskassa för småföretagare också.

 Försäkringar

Vid sjukdom

europeiska sjukförsäkringskortet
Att användas vid jobb, resa i europa. Med detta kort har du med dgi den svenska sjukförsäkringen om du skulle råka illa ut eller hamna på sjukhus utomlands. Besparar dig en massa tid och pengar ifall det händer något. Du skall även kunna ge vårdgivaren eller dig själv möjlighet att ringa +46 771-524 524 alternativt maila kundcenter@forsakringskassan.se  för att få ett provisoriskt intyg när olyckan är framme.
Försäkringskassan
Konsumenternas försäkringsbyrå

Häftad
   Språk: Svenska
   Antal sidor: 394
   Utg.datum: 2013-01-01
   Förlag: Bilda
   Dimensioner: 210 x 148 x 25 mm
   Vikt: 600 g
   SAB: Ok-c,368.9485
   ISBN: 9789157481528- Försäkringsboken 2016
Är egentligen en bok som används av banker för de förmedlare som sysslar med försäkringsfrågor.

Kan med fördel användas av dig som behöver en uppslagsbok när försäkringshandläggaren talar ett språk du inte förstår. Exempelvis vid tvister och liknande.

Arbetslöshet

Byggnads
Kommunal
Lärarnas riksförbund
Metall
SKTF heter numera vision
Småföretagarnas A-Kassa
Akademikernas
erkända arbetslöshetskassa
alfakassan
för dig som inte är med i något förbund.
Ledarnas
Information om inkomstförsäkring.
SEKO
Unionens akassa

När kunden inte betalar

Många företagare har idag gjort det till en sport att se hur många de kan "blåsa" eller hur länge de kan hålla pengarna till en skuld. Är du småföretagare finns det oftast inte pengar att lägga ut mycket längre än en månad. Lämnar du ärendet vidare till inkasso får du själv stå för kostnaderna om dessa inte lyckas driva in skulderna. När företagaren struntar i att försöka göra en avbetalningsplan eller håller sig undan är det viktigt du agerar snabbt. Alternativet du har nu är att ansöka om konkurs hos tingsrätten och för att ansöka om att sätta ett företag i konkurs skall du lämna in en konkursansökan, ett registreringsbevis på företaget samt en delgivning du har lämnat med påskrift. Kostnaderna är 200 kronor för registreringsbevis som skall beställas från bolagsverket och sedan 1200 kronor för att ansöka om konkurs hos din tingsrätt. Har du inte möjlighet att få en påskrift på delgivning är du tvungen att låta polisen sköta ärendet vilket kostar 250 kronor extra. Den som är skyldig dig pengar har då sju dagar på sig att betala eller komma till en överenskommelse. Har så inte skett har du rätt att ansöka om konkurs för företaget.

Kontakt Sitemap eller sidkarta