IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net
azure, exchange, index, lync(skype), sharepoint, onedrive, outlook

Några användbara tips för din Lync eller skype for business

De flesta användare av MS office använder 6 till 10 procent av de möjligheter som finns i programmet. Försöker här på några sidor samla de länkar jag själv använt när det handlat om att använda word och excel bättre. Lägger även ut lite förslag på gratis office-applikationer som kan vara riktigt användbara. De flesta har många utav de funktioner som finns i de kommersiella programmen.

utbildning
Pluralsight ger dig de kunskaperna du behöver för att komma ut som IT tekniker, utvecklare och användare

Några användbara länkar för din skype for business

När det gäller att kalla till möte har du flera möjligheter i skype for business. Ofast brukar administratören lägga upp en kalender på själva siten men hittar du inte den kan du även använda ett par ställen på microsoft. Som https://sched.lync.com eller broadcast.skype.com. Du kan även använda outlook. Se mer på support.office.com.

Gratis officeprogram

Att ladda ner

Ability office
i försöksvarianten kan du välja på fyra applikationer. Räcker gott om man bara skall skriva brev. Har dock ingen svensk rättstavning.

abiword
komplett office-paket med svensk rättstavning. Med denna har du även möjlighet att "prata" in dina brev.

Open office
OpenOffice 3.4 är ute. Man påstår denna fria version skall vara bättre än Microsofts. Ladda ner ett helt gratis Officepaket. Detta paketet har även en svensk språkmodul med rättstavning.Prova tio dagar gratis hos pluralsight. Tusentals kurser i allt från office till programmering.

Att köra online

gratis office
contactoffice

Office online med hela kitet du behöver för word, excel, powerpoint, mail och allt annat. Gratis.

google docs
Före detta writely är ett annat gratis "online-office", writely har nu övertagits av google docs. Spara som word eller html, dela dina dokument med andra. Du behvöer bara skriva in en email-adress. Problemet är att du bara kan ladda upp dokument för att redigera om de inte är större än 1,024 Mbyte.

Kör azure med officeprogrammen gratis Du kan numera köra Office 365 gratis vilket är en onlineversion av MS office med många funktioner som sharepoint och mycket annat. Du installerar en klient och kan sedan logga in på ditt virtuella skrivbord i molnet. Kom ihåg att denna klienten avinstallerar den office du kör med just nu så se till att du har alla licensnycklar tillgängliga om du skulle ångra dig.

 

 

Kontakt Sitemap eller sidkarta