IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Bokföring | Budget | Försäkringar | Research | Tidrapportering

Några ställen att ta reda på fakta. Vad som händer just nu, analyser på marknaden

För att få upp din PR-ranking på google, MSN, yahoo och andra sökmotorer behöver du länkar till din sida. Ta reda på vad folk letar efter idag. Hur efterfrågan ser ut. Försök hitta de sökord man använder för att hitta saker ute på internet. Viktigt då är att kolla vad andra som tidningar och medier tycker är intressant just nu. Kostar en del arbete men kan vara värt besväret.

Du har många verktyg för detta ändamål ute på HTML-skolan, se mer här>>>

Olika platser att hitta information

auktionstorget hos kronofogden kan ge tips på vad som går bra och dåligt just nu. Du ser en värdering och sedan vad som bjöds för objektet i fråga. Kan handla om allt från fastigheter till fordon, möbler, smycken samt en massa annat. Kan även ge dig några bra klipp.

Faktasökning

kreditrapporten.se visar dig senaste konkurserna i Sverige. Kan vara bra att ha koll på om du inte får betalt.
Driva-eget.se har en nyttig faktura räknare för dig som undrar hur mycket du bör fakturera för att få ut din månadslön. Skall du, exempelvis, få ut 30000 i månadslön bör du fakturera 55000 kronor.
whois.domaintools.com ger dig uppgifter om var en viss domän är registrerad.
wikileaks är, i högsta grad, aktuell idag. framförallt när Julian Assange får problem med rättvisan. Visste du om att amazon ligger bakom CIA:s och amerikanska myndigheters molnlagring? Mycket att gräva i. Se mer här>>>
Nasas dokumentation av kometnedslag. Är du nyfiken på hur stor och slagkraftig den där kometen du läste om var? Då kan du se mer här.
Riksantikvarie ämbetet ger ut fornsök där du kan se vad de har för uppgifter på någon fornlämning du letar efter. Mycket intressant.
bostadsuppgifter.se ger dig priset på bostäder som såldes närmaste tiden. Här kan du se alla 4,7 miljoner bostäder i sverige. Vad de såldes för och hur mycket de är värda.
Skatteverkets förklaring på personnummer. Hur du får fram den sista urvals siffran i person numret. Något som infördes 1967. Letar du efter någons person nummer hittar du det på upplysning.se .
Sveriges radio publicerar här vilka sakfrågor som förekommit mest under Januari månad. Kallat Mediemätaren. Du hittar både flest hanterade ämnen inom media som tidningar, radio och tv samt ute på sociala medier. intressant sammanställning.
Du kan även släktforska på riksarkivet. Du hittar personer genom husförhörslängder. Du får ta reda på vilken socken vederbörande bodde i för att hitta rätt husförhörslängd.
idkollen.se ger dig bekräftelse på den du handlar med eller säljer till är den du fått uppgifter av att vara. Du och den du skall kolla behöver logga in med bankid och du behöver person nummer på den du skall kolla.
Iis ger ute en hel del rapporter om hur människor använder internet idag. Kan vara intressant för att se vad som händer i internethandeln och mycket annat just nu.
mrkoll.se ger dig massor med information om personer. Betalar du 50 kronor får du även information om betalningsanmärkningar och liknande.
proff.se hittar befattningshavare, uppdrag, vilka företag en person äger, kopplingar med andra och mycket annat intressant.
121.nu
Här har du ett varumärkesregister, faktabank om företag och även möjlighet att ta en kreditupplysning.
allabolag.se
Ger information om senaste bokslut, anställda, vinster och lite annat.
copytrack.com
Misstänker du någon stulit dina bilder och lagt ute dem på en annan hemsida kan du använda en sida kallad copytrack. De erbjuder sig att kolla om din bild är stulen och sedan köra ett åtal mot hemsidans ägare. De tar sedan 30% av ersättningen, du får resten. det vill säga 70%. Nackdelen kan vara att "vanliga" formatet till hemsidor, 600x400, är för litet då de vill ha bilder som är minst 600 pixels höga.
Chalmers research
visar massor av öppnad databaser där du kan gå in och se siffror om det mesta.
ekonomifakta
Mycket om skatter och annat för ditt företagande. Har, bland annat, en intressant uträknare för din skatt. Se mer här>>>
extrakoll.se
Är en plats du kan ta reda på en del om en person genom att skicka ett sms som kostar 10 kronor. För 10 kronor får du reda på inkomst föregående år och för 25 kronor mycket mer.
foretagsfakta.se
Här hittar du företag i Sverige. Du kan söka på ort, län, verksamhet, företagsnamn och sökord.
forenadebolag.se
en sammanslutning av företagare i Sverige för att varna för bedrägerier, bluff fakturor och liknande.
hackforsweden.se
Har många databaser du hittar nästan allt på.
hitta.se
har något de kallar livsstils karta. Här kan du se hur mycket medelinkomsten är på det område du söker, vad de som bor här röstar på samt vanligaste bilarna eller bilköpen. Jag fick tipset från PC för alla>>>
internetjuridik.com
En sida med dokument om lagar och regler angående boende, avtal och en hel del annat.
internetstatistik.se har nu flyttat till iis.se/fakta/
Statistik om användandet av internet.
journalisttips.se
Har många bra tips för att hitta information.

lexbase
innehåller all information om rättsfall, personer och företag i Sverige. Detta kan vara ett bra ställe att hitta prejudicerande(pilotfall) rättsfall när du vill överklaga eller driva frågor i domstol, företag alternativt dina affärsplaner. Här kan du även se om du själv eller andra är registrerade i något rättsfall.
näringslivsregistret
på bolagsverkets sida. Kolla om ditt tilltänkta firmanamn är upptaget. Här ser du även organisationsnr. ägare, om firman fortfarande är i gång o.s.v.

profileengine.com hittade det mesta som fanns om en person på nätet. 2010 fanns här över 400 miljoner identiteter. Efter skandaler i början på 2018 förbjöds siten och de inte kunde göra pengar eller få det att gå runt så lades sidan ner. De har nu givit siten till internet archive. Du ser senaste versionen här>>>. En tidigare version hittar du här>>>

www.prv.se
Om hur du skyddar din idé, uppfinning, varumärke, företagsnamn och registrerar ditt företag.
ratsit.se kan ge upplysning om de företag personen är verksam i, skulder och liknande. Det händer även att arbetsgivare tittar här så kolla det inte står för mycket av det negativa om dig själv här.
samlino.dk är en tjänst från danmark som visar en massa statistik över Danmark. Användbart när du vill veta var de med störst inkomst bor och så vidare.
yasni.de hittar väldigt mycket. Framförallt om den du söker är arbetssökande eller företagare.
wherevent.com hittar vad som är på gång av föreställningar, shower och annat på din ort.
Nyföretagarcentrum
Kostnadsfri rådgivning för nyföretagande, du kan gå på frågestunder med prv, rsv, advokater, jurister eller helt enkelt besöka dem för att få svar på alla de frågor som dyker upp. På denna sidan hittar du länkar som kan vara nyttiga.
Datainspektionen
Undrar du över Personuppgiftslagen (PUL), cookies, spam och annat gällande datorn i marknadsföring skall du kika här.
Skatteverket
Blanketter, lagar vid beskattning och mycket annat
Grävande journalister
hur journalister hittar fakta
upplysning.se är ett annat ställe du kan ta reda på det mesta om person eller verksamhet för 10 kronor på sms
Varningslistan från svensk handel
Kan ge dig upplysningar om företaget förlorat f-skatt, fått näringsförbud eller är skojare. Ett bra ställe att kolla om du har fått in bluff-fakturor.
Även förenade bolag har en användbar varningslista
liksom Råd och Rön (fick tipset från Pc för alla).
Du kan besöka www.kronofogden.se eller ringa dem på telefonnummer 0771-73 73 00 för att ta reda på om de ligger på kronofogdens register under ett pågående ärende.

Börskurserna runt om i världen

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

Auktioner
Kan vara ett ställe att undersöka vad folk frågar efter idag. Kan även ge lite idéer om pris för olika varor.

Netauktion.se
Är en auktionsfirma i frihamnen Göteborg som auktionerar ut konkursbon och även lägger värdering på vad de auktionerar ut. Du ser högsta bud och kan, på det viset, kolla efterfrågan.
Pantbankens auktioner
Kan ge tips på priser och artiklar du letar efter.
Värdera bilen
Hur mycket du kan få ut eller hur mycket din tjänste bil skall kosta är en viktig faktor om du är tvungen att investera. Det finns ett gäng källor på nätet som kan ge dig svar. Prova flera för att få en uppfattning. Kom ihåg det skiljer sig på priser på olika håll i landet.
autouncle jämför 7 annonssidor med nästan 200000 annonser för att värdera din bil.
bilpriser.se använder kvd:s värderingstjänst.
bilsvar.se ger tips på hur bra bilen är miljömässigt, bränsleförbrukning och andra kostnader.
biltorget.se en auktoriserad annonssida för begagnade bilar.
carfax.se hittar det mesta om bilen som nuvarande ägare, miltal, besiktningar, parkeringsböter o.s.v.
Teknikens värld använder även de KVD:s tjänst. Skillnaden här är att du även kan göra en manuell värdering.
Ta reda på hur många mil bilen gått och mycket mer via transportstyrelsen
På transportstyrelsen kan du få fram ägaren, om du faxar eller ringer servicetelefon, hur många mil bilen gått och mycket annat. Kan vara bra att ha vid inköp och många andra saker.
biluppgifter.se är en liknande tjänst. Ta reda på vem som är ägare till bilen genom att fylla i registreringsnummer. Som du gjorde förr genom att skicka fax. Denna är gratis.
Du har den samma på transportsyrelsen.se
värdera-bilen.se en annan gratistjänst med flera bra tips.

Arbetsplatser
Några webbplatser att se vad andra skrivit om sina arbetsplatser. Jag tror inte du skall lita på allt som står här men det kan nog ge en liten fingervisning.
glassdoor.com
Har många betyg på arbetsplatser.
jobinside.se
Vad anställda tycker. Eller de som har varit anställda här.
omjobbet.se
Många arbetsplatser. Intressant då de visar de arbetsplatser som varit mest kollade samt kommenterade av besökarna.

Verktyg för nyhetsbrev

Google kan tvingas avslöja sökalgoritm till SEO
Posted on Wednesday April 08, 2020

Google har hamnat i en situation dĂ€r företaget kan behöva dela sina hemligt bevakade algoritmer.  Den brittiska domstolen har stĂ€llt ett ultimatum till Google att antingen dra tillbaka sina bevis för sitt försvar eller avslöja algoritmer. Förutom att ge ut information om hemliga algoritmer skulle Google behöva lĂ€mna ut information till en SEO-konsult.  Google har […]

InlÀgget Google kan tvingas avslöja sökalgoritm till SEO dök först upp pÄ Söknytt - en del av Adsight.

Kina anvÀnder sig av 5G för att spÄra Coronavirus
Posted on Wednesday April 08, 2020

Kina har drabbats hĂ„rt, och sĂ„ hela vĂ€rlden, av Coronaviruset. Det jobbas stĂ€ndigt med att fĂ„ fram ett vaccin mot det nya viruset som kommer kunna rĂ€dda liv pĂ„ mĂ€nniskor.  Kina har börjat anvĂ€nda sig av 5G för att spĂ„ra Coronasmittade personer.  Hur fungerar denna teknik? Med hjĂ€lp av vĂ€rmekameror med en 5G-teknik kan man […]

InlÀgget Kina anvÀnder sig av 5G för att spÄra Coronavirus dök först upp pÄ Söknytt - en del av Adsight.

Kommer Slack gÄ om Microsoft Teams?
Posted on Wednesday April 08, 2020

EfterfrĂ„gan pĂ„ chattforum och videochattforum har ökat drastiskt de senaste veckorna till följd av Coronavirusets spridning. MĂ€nniskor tvingas jobba hemifrĂ„n och möten och samtal genomförs via olika tjĂ€nster.  Funktionen Microsoft Teams Ă€r ett populĂ€rt alternativ som erbjuder chatt, video och röstfunktioner i en och samma tjĂ€nst. TjĂ€nsten har varit populĂ€rt för mĂ„nga företag under de […]

InlÀgget Kommer Slack gÄ om Microsoft Teams? dök först upp pÄ Söknytt - en del av Adsight.

Hur döljer man innehĂ„ll pĂ„ Google? – Googles Daniel Waisberg förklarar
Posted on Wednesday April 08, 2020

Googles Daniel Waisberg har förklarat för webbplatsĂ€gare hur man ska gĂ„ till vĂ€ga för att tillfĂ€lligt dölja innehĂ„ll samt permanent ta bort innehĂ„ll i Googles sökresultat med hjĂ€lp av Search Console.  Waisberg publicerade en video nĂ€r detta förklarades och i denna text kommer videon att sammanfattas.  Informationsborttagning i Search Console  Är man Ă€gare av en […]

InlĂ€gget Hur döljer man innehĂ„ll pĂ„ Google? – Googles Daniel Waisberg förklarar dök först upp pĂ„ Söknytt - en del av Adsight.

TillfĂ€lliga förĂ€ndringar hos företag – detta kan nu uppdateras pĂ„ företagets Facebook-sida
Posted on Wednesday April 08, 2020

Företag som tvingas göra tillfĂ€lliga förĂ€ndringar som rör verksamheten kan nu uppdatera med information pĂ„ företagets Facebook-sida.  Detta gör det smidigt för besökare att snabbt ta emot korrekt information gĂ€llande exempelvis en restaurang eller klĂ€dbutik.  Företaget kan meddela om öppettider har förĂ€ndrats, om leveranstider ser annorlunda ut eller om verksamheten ligger nere helt och hĂ„llet […]

InlĂ€gget TillfĂ€lliga förĂ€ndringar hos företag – detta kan nu uppdateras pĂ„ företagets Facebook-sida dök först upp pĂ„ Söknytt - en del av Adsight.

Nyhet – Pinterest utvecklar shoppingen pĂ„ plattformen
Posted on Wednesday April 08, 2020

Pinterest har precis gĂ„tt ut med ett meddelande och visar att shoppingfunktionerna kommer utvecklas.  Uppdateringen kommer göra det möjligt för anvĂ€ndare av Pinterest att shoppa pĂ„ olika sĂ€tt.  Nedan kommer vidare information om hur uppdateringen ser ut. Pinterests nya shoppingfunktioner  Shoppa frĂ„n sin egen sida  Med den nya uppdateringen kan anvĂ€ndare hitta en flik som […]

InlĂ€gget Nyhet – Pinterest utvecklar shoppingen pĂ„ plattformen dök först upp pĂ„ Söknytt - en del av Adsight.

Nyhet – Instagrams senaste funktion lĂ„ter anvĂ€ndare se över vilka konton man integrerar minst med
Posted on Tuesday April 07, 2020

Plattformen Instagram har i Ă„r funnits 10 Ă„r och under denna period kan man som anvĂ€ndare börjat följa mĂ„nga olika konton. Dock Ă€r det fullt naturligt att det som vĂ€ckte intresse för 10 Ă„r sedan inte gör det nu. DĂ€rför har Instagram skapat en funktion som lĂ„ter anvĂ€ndare se över vilka konton som man interagerar […]

InlĂ€gget Nyhet – Instagrams senaste funktion lĂ„ter anvĂ€ndare se över vilka konton man integrerar minst med dök först upp pĂ„ Söknytt - en del av Adsight.

Facebook uppdaterar Messenger med ny funktion
Posted on Tuesday April 07, 2020

I dessa Coronatider har mĂ€nniskor tvingats distansera sig frĂ„n varandra vilket betyder att sociala medier och chattfunktioner anvĂ€nds mer Ă€n nĂ„gonsin. Detta har Facebook snappat upp och har nu uppdaterat Messenger-appen med ny funktion.   Vad innebĂ€r den nya funktionerna? Facebook har gĂ„tt ut med en ny flik pĂ„ Messenger-appen som kallas ”Personer”. Facebook har tagit […]

InlÀgget Facebook uppdaterar Messenger med ny funktion dök först upp pÄ Söknytt - en del av Adsight.

SĂ€kerhetsstĂ€lla en metabeskrivning – John Mueller frĂ„n Google diskuterar Ă€mnet
Posted on Tuesday April 07, 2020

Googles John Mueller har kommit fram med tips pĂ„ hur man som webbplatsĂ€gare kan sĂ€kerhetsstĂ€lla att webbplatsens metabeskrivning Ă€r den som anvĂ€nds vid sökresultat.  En metabeskrivning Ă€r en kortare text som beskriver innehĂ„llet pĂ„ en hemsida. Metabeskrivningen ska skapa intresse hos eventuella besökare.  Det kan ibland hĂ€nda att Google vĂ€ljer att inte anvĂ€nda sig av […]

InlĂ€gget SĂ€kerhetsstĂ€lla en metabeskrivning – John Mueller frĂ„n Google diskuterar Ă€mnet dök först upp pĂ„ Söknytt - en del av Adsight.

Google visar hur anpassade meddelanden kring Coronaviruset kommer se ut i sökresultatet
Posted on Tuesday April 07, 2020

Google meddelade förra veckan att anvĂ€ndare skulle ha tillgĂ„ng till ett skrĂ€ddarsytt meddelande dĂ€r information kring Coronaviruset och dess pĂ„verkan kunde förmedlas.  AnvĂ€ndare kommer ha tillgĂ„ng till en uppsĂ€ttning strukturerade data enbart för att uppdatera kring förĂ€ndringar som orsakats av Coronaviruset. Dock gick Google inte ut med nĂ€r det skulle anvĂ€ndas vid sökresultat – vilket […]

InlÀgget Google visar hur anpassade meddelanden kring Coronaviruset kommer se ut i sökresultatet dök först upp pÄ Söknytt - en del av Adsight.


Posted on Thursday January 01, 1970


Posted on Thursday January 01, 1970

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

Lite sidor med ordlista för ekonomi

Nationalekonomi på google sites
Ordlista angående olika begrepp inom tillbud och efterfrågan marknadsekonomi. Jag kan inte se vem som har skrivit den men jag ser mycket nyttigt här.
Ordbok för affärsfolk av Hans Laurell.
Nyttig ordlista med de flesta begrepp rörande ekonomi.

business research
Business research methods

En bok med allt du behöver veta om research för affärer. Boken är gjord för studerande inom handel och har massor med tips för dig som vill veta mera om din marknad. Den har fått goda betyg från läsare och används på högskolor över hela världen som lärabok.

Resor
tracker.geops.ch bussar, tåg och mycket annat runt om i världen. Jag ser de inte fått med allting ännu som Kina och Ryssland men du kan se flera linjer i St.Petersburg.
marinetraffic.com här ser du var din båt håller sig på en karta över hela världen.

Valutakurser

Darknet
Deeptoweb visar dagligen uppdaterad lista av darknet platser. På darknet hittar du kriminella, svartjobb, stölder plus en massa annat skumt. Kan vara en väg att hitta din stulna bil, bedrägerier och personer som håller sig undan. De skriver att du aldrig skall besöka någon av länkarna utan att använda TOR samt en vpn tjänst för att dölja din närvaro. Jag har lagt ut flera duktiga VPN:tjänster på wuxi.se>>>