IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Bokföring | Budget | Försäkringar | Research | Tidrapportering

Några ställen att ta reda på fakta. Vad som händer just nu, analyser på marknaden

För att få upp din PR-ranking på google, MSN, yahoo och andra sökmotorer behöver du länkar till din sida. Ta reda på vad folk letar efter idag. Hur efterfrågan ser ut. Försök hitta de sökord man använder för att hitta saker ute på internet. Viktigt då är att kolla vad andra som tidningar och medier tycker är intressant just nu. Kostar en del arbete men kan vara värt besväret.

Du har många verktyg för detta ändamål ute på HTML-skolan, se mer här>>>

Olika platser att hitta information

The insider. Vill du ha "riktiga" nyheter angående konflikten i Ukraina skall du kika på denna tidning. Detta är publiceringar från den grävande journalisten Roman Dobrokhotov. Roman har avslöjat mycket av den korruption och maffialiknande rörelse vilken styr Ryssland just nu, Du kan läsa mer om Roman Dobrokhotov på journalismfund.eu.

auktionstorget hos kronofogden kan ge tips på vad som går bra och dåligt just nu. Du ser en värdering och sedan vad som bjöds för objektet i fråga. Kan handla om allt från fastigheter till fordon, möbler, smycken samt en massa annat. Kan även ge dig några bra klipp.

Faktasökning

efterfrågan just nu från innovationonline.se kan ge dig en idé på vad som är värt att satsa på nu. Innovationonline är en webbplats upplagd av Sveriges uppfinnareförening med hjälp av Sveriges ingenjörer, almi och andra sponsorer.

newsworthy.se innehåller mycket intressant om olika nyheter från alla delar av vårt land. Mycket statistik.

De flesta tidningar du ser på nätet är ju stängda för dig som inte prenumerar. Visste du att du har möjlighet via ditt bibliotek att läsa dem ändå? Du kan öppna dina tidningar genom webbläsaren på pressreader.com. Eller din mobil. Ladda ner pressreader och logga in på ditt bibliotek under groups and libraries. Skriv in ditt nummer på kortet samt din pincode och helt plötsligt har du tillgång till tusentals tidningar på nätet gratis. Du hittar pressreader för ios här och android på denna platsen.

Status BankID BankID har strulat de senaste veckorna. Kan bero på att de flesta jobbar hemifrån idag. På länken ovanför kan du kolla om det är BankID eller något annat som är fel.

Mediemätaren sveriges radio augusti 2021. Här hittar du nu även sociala medier som facebook, youtube, twitter, poddar, radio och tv. Verkar som om sossarna satsar rätt med twitter och poddar. SD har synts mycket i facebook men går inte bra enligt kantar sifo.
kreditrapporten.se visar dig senaste konkurserna i Sverige. Kan vara bra att ha koll på om du inte får betalt.
Driva-eget.se har en nyttig faktura räknare för dig som undrar hur mycket du bör fakturera för att få ut din månadslön. Skall du, exempelvis, få ut 30000 i månadslön bör du fakturera 55000 kronor.
whois.domaintools.com ger dig uppgifter om var en viss domän är registrerad.
wikileaks är, i högsta grad, aktuell idag. framförallt när Julian Assange får problem med rättvisan. Visste du om att amazon ligger bakom CIA:s och amerikanska myndigheters molnlagring? Här finns även tips på verktyg du kan använda för att spionera på andra. Mycket att gräva i. Se mer här>>>
Nasas dokumentation av kometnedslag. Är du nyfiken på hur stor och slagkraftig den där kometen du läste om var? Då kan du se mer här.
Riksantikvarie ämbetet ger ut fornsök där du kan se vad de har för uppgifter på någon fornlämning du letar efter. Mycket intressant.
bostadsuppgifter.se ger dig priset på bostäder som såldes närmaste tiden. Här kan du se alla 4,7 miljoner bostäder i sverige. Vad de såldes för och hur mycket de är värda.
Skatteverkets förklaring på personnummer. Hur du får fram den sista urvals siffran i person numret. Något som infördes 1967. Letar du efter någons person nummer hittar du det på upplysning.se .
Du kan även släktforska på riksarkivet. Du hittar personer genom husförhörslängder. Du får ta reda på vilken socken vederbörande bodde i för att hitta rätt husförhörslängd.
idkollen.se ger dig bekräftelse på den du handlar med eller säljer till är den du fått uppgifter av att vara. Du och den du skall kolla behöver logga in med bankid och du behöver person nummer på den du skall kolla.
Iis ger ute en hel del rapporter om hur människor använder internet idag. Kan vara intressant för att se vad som händer i internethandeln och mycket annat just nu.
mrkoll.se ger dig massor med information om personer. Betalar du 50 kronor får du även information om betalningsanmärkningar och liknande.
proff.se hittar befattningshavare, uppdrag, vilka företag en person äger, kopplingar med andra och mycket annat intressant.
121.nu
Här har du ett varumärkesregister, faktabank om företag och även möjlighet att ta en kreditupplysning.
allabolag.se
Ger information om senaste bokslut, anställda, vinster och lite annat.
copytrack.com
Misstänker du någon stulit dina bilder och lagt ute dem på en annan hemsida kan du använda en sida kallad copytrack. De erbjuder sig att kolla om din bild är stulen och sedan köra ett åtal mot hemsidans ägare. De tar sedan 30% av ersättningen, du får resten. det vill säga 70%. Nackdelen kan vara att "vanliga" formatet till hemsidor, 600x400, är för litet då de vill ha bilder som är minst 600 pixels höga.
Chalmers research
visar massor av öppnad databaser där du kan gå in och se siffror om det mesta.
ekonomifakta
Mycket om skatter och annat för ditt företagande. Har, bland annat, en intressant uträknare för din skatt. Se mer här>>>
hackforsweden.se
Har många databaser du hittar nästan allt på.
hitta.se
har något de kallar livsstils karta. Här kan du se hur mycket medelinkomsten är på det område du söker, vad de som bor här röstar på samt vanligaste bilarna eller bilköpen. Jag fick tipset från PC för alla>>> internetstatistik.se har nu flyttat till iis.se/fakta/
Statistik om användandet av internet.
journalisttips.se
Har många bra tips för att hitta information.
lexbase
innehåller all information om rättsfall, personer och företag i Sverige. Detta kan vara ett bra ställe att hitta prejudicerande(pilotfall) rättsfall när du vill överklaga eller driva frågor i domstol, företag alternativt dina affärsplaner. Här kan du även se om du själv eller andra är registrerade i något rättsfall.
näringslivsregistret
på bolagsverkets sida. Kolla om ditt tilltänkta firmanamn är upptaget. Här ser du även organisationsnr. ägare, om firman fortfarande är i gång o.s.v.

profileengine.com hittade det mesta som fanns om en person på nätet. 2010 fanns här över 400 miljoner identiteter. Efter skandaler i början på 2018 förbjöds siten och de inte kunde göra pengar eller få det att gå runt så lades sidan ner. De har nu givit siten till internet archive. Du ser senaste versionen här>>>. En tidigare version hittar du här>>>

www.prv.se
Om hur du skyddar din idé, uppfinning, varumärke, företagsnamn och registrerar ditt företag.
ratsit.se kan ge upplysning om de företag personen är verksam i, skulder och liknande. Det händer även att arbetsgivare tittar här så kolla det inte står för mycket av det negativa om dig själv här.
yasni.de hittar väldigt mycket. Framförallt om den du söker är arbetssökande eller företagare.
wherevent.com hittar vad som är på gång av föreställningar, shower och annat på din ort.
Nyföretagarcentrum
Kostnadsfri rådgivning för nyföretagande, du kan gå på frågestunder med prv, rsv, advokater, jurister eller helt enkelt besöka dem för att få svar på alla de frågor som dyker upp. På denna sidan hittar du länkar som kan vara nyttiga.
Datainspektionen
Undrar du över Personuppgiftslagen (PUL), cookies, spam och annat gällande datorn i marknadsföring skall du kika här.
Skatteverket
Blanketter, lagar vid beskattning och mycket annat
upplysning.se är ett annat ställe du kan ta reda på det mesta om person eller verksamhet för 10 kronor på sms
Varningslistan från svensk handel
Kan ge dig upplysningar om företaget förlorat f-skatt, fått näringsförbud eller är skojare. Ett bra ställe att kolla om du har fått in bluff-fakturor.
Även förenade bolag har en användbar varningslista
liksom Råd och Rön (fick tipset från Pc för alla).
Du kan besöka www.kronofogden.se eller ringa dem på telefonnummer 0771-73 73 00 för att ta reda på om de ligger på kronofogdens register under ett pågående ärende.

Börskurserna runt om i världen

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

Auktioner
Kan vara ett ställe att undersöka vad folk frågar efter idag. Kan även ge lite idéer om pris för olika varor.

Netauktion.se
Är en auktionsfirma i frihamnen Göteborg som auktionerar ut konkursbon och även lägger värdering på vad de auktionerar ut. Du ser högsta bud och kan, på det viset, kolla efterfrågan.
Pantbankens auktioner
Kan ge tips på priser och artiklar du letar efter.
Värdera bilen
Hur mycket du kan få ut eller hur mycket din tjänste bil skall kosta är en viktig faktor om du är tvungen att investera. Det finns ett gäng källor på nätet som kan ge dig svar. Prova flera för att få en uppfattning. Kom ihåg det skiljer sig på priser på olika håll i landet.
autouncle jämför 7 annonssidor med nästan 200000 annonser för att värdera din bil.
bilpriser.se använder kvd:s värderingstjänst.
bilsvar.se ger tips på hur bra bilen är miljömässigt, bränsleförbrukning och andra kostnader.
biltorget.se en auktoriserad annonssida för begagnade bilar.
carfax.se hittar det mesta om bilen som nuvarande ägare, miltal, besiktningar, parkeringsböter o.s.v.
Teknikens värld använder även de KVD:s tjänst. Skillnaden här är att du även kan göra en manuell värdering.
Ta reda på hur många mil bilen gått och mycket mer via transportstyrelsen
På transportstyrelsen kan du få fram ägaren, om du faxar eller ringer servicetelefon, hur många mil bilen gått och mycket annat. Kan vara bra att ha vid inköp och många andra saker.
biluppgifter.se är en liknande tjänst. Ta reda på vem som är ägare till bilen genom att fylla i registreringsnummer. Som du gjorde förr genom att skicka fax. Denna är gratis.
Du har den samma på transportsyrelsen.se
värdera-bilen.se en annan gratistjänst med flera bra tips.

Arbetsplatser
Några webbplatser att se vad andra skrivit om sina arbetsplatser. Jag tror inte du skall lita på allt som står här men det kan nog ge en liten fingervisning.
glassdoor.com
Har många betyg på arbetsplatser.
jobinside.se
Vad anställda tycker. Eller de som har varit anställda här.
omjobbet.se
Många arbetsplatser. Intressant då de visar de arbetsplatser som varit mest kollade samt kommenterade av besökarna.

Gamla luftfoton
Vill du veta vad som låg på din tomt, arbetsplats eller annan plats tidigare? Du kan leta i gamla bildarkiv som flygfotohistoria.se
Lunds universitet

Verktyg f�r nyhetsbrev

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

Lite sidor med ordlista för ekonomi

Nationalekonomi på google sites
Ordlista angående olika begrepp inom tillbud och efterfrågan marknadsekonomi. Jag kan inte se vem som har skrivit den men jag ser mycket nyttigt här.
Ordbok för affärsfolk av Hans Laurell.
Nyttig ordlista med de flesta begrepp rörande ekonomi.

business research
Business research methods

En bok med allt du behöver veta om research för affärer. Boken är gjord för studerande inom handel och har massor med tips för dig som vill veta mera om din marknad. Den har fått goda betyg från läsare och används på högskolor över hela världen som lärabok.

Resor
tracker.geops.ch bussar, tåg och mycket annat runt om i världen. Jag ser de inte fått med allting ännu som Kina och Ryssland men du kan se flera linjer i St.Petersburg.
marinetraffic.com här ser du var din båt håller sig på en karta över hela världen.

flightradar24.com visar flyg i luften just nu. Du kan även installera den på din android eller ios mobil.

Valutakurser

Darknet
Deeptoweb har beslagtagits av tysk polis. Annars visar denna en dagligen uppdaterad lista av darknet platser. På darknet hittar du kriminella, svartjobb, stölder plus en massa annat skumt. Kan vara en väg att hitta din stulna bil, bedrägerier och personer som håller sig undan. De skriver att du aldrig skall besöka någon av länkarna utan att använda TOR samt en vpn tjänst för att dölja din närvaro. Jag har lagt ut flera duktiga VPN:tjänster på wuxi.se>>> Du hittar mer om vad som händer på dark net hos darkweb.wtf.