Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

F8 i windows 10, kommandoprompten i windows 10, prestanda i windows 10, powershell

På windows 10 finns inte Windows Experience Index kvar.

Detta grafiska gränssnittet försvann med windows 8,1. Funktionen finns dock kvar men du får lite bökigare att komma åt den. Det verkar dock vara ganska enkelt att skriva in funktionerna i ett program som ger ett grafiskt gränssnitt.

windows 10 pro 300 kronor
Köp licensnyckeln till windows 10 pro retail för endast 29$ eller 295 skr

För att hitta funktionen blir du tvungen att använda kommandoprompten som du får fram genom att använda windows tangenten + r.

I sökfönstret skriver du nu cmd och trycker enter eller den ok knapp du hittar under sökrutan

.

hogerklicka datorn

Windowstangenten hittar du strax till höger om Ctrl längst ned till vänster på ditt tangentbord. Håll ner windowstangenten och när du håller nere den trycker du bokstaven r.

prestanda installningar

I Öppna rutan skriver du in kommandot för kommandoprompten, nämligen cmd och trycker enter eller klickar på ok.

Här följer fyra saker du kan göra nästan omedelbart efter installationen för att få din windows 7 bättre lämpad för sp

el.

kommandoprompten
I denna rutan skriver du in winsat formal -v -xml c:\winstatresults.xml och trycker enter.

massor av siffror
Nu jobbar operativet och framställer en massa siffror. För att se resultaten av dessa siffror blir du tvungen att öppna utforskaren och hitta c:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore .

hitta resultaten i utforskaren
I denna mapp har du alla resultat i form av xml sidor. Dessa resultat skulle du kunna utveckla till att visa i ett nytt fönster som hemsida eller i ett utvecklarverktyg som c+, visual.net och liknande. Det finns redan människor som har provat på detta. Exempelvis Sergey Tkachenko som gjort ett program han kallar winaero.

winaero i praktiken
Programmet ser ut så här och ger alltså värdet på den enhet som presterar sämst som mätvärde. Ser dock ut som om skalan ändrats från 8 som högsta till 10. Kan dock användas. Du laddar ner det från Sergeys hemsida winaero.com

starta shell:games
Här har jag startat shell:games istället i kör prompten. Du trycker alltså ned windows+R och skriver shell:games i sökrutan. Du får då fram bilden ovanför. Det du ser innanför den röda cirkeln är ditt prestanda index i windows 10.