IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Jag har fått många frågor angående dubbla skärmar och windows 7

Idag använder många ett extra grafikkort i datorn istället för den gamla vga-porten som ofta sitter i moderkortet på datorn. På de nya grafikkorten ser du mest DVI samt HDMI portar. Windows kan ha svårt att samsas med en så gammal teknik som vga och använder därför hellre DVI. HDMI brukar även den gå att använda. Problemet ser jag förekommer när den gamla tv:n skall användas. Skillnaden mellan en gammal "tjock-tv" och de nya standarderna är stora. Både när det gäller upplösning och bildformat. Skulle rekommendera en HD tv idag då fler och fler kanaler kommer i detta format. Du hittar tv-apparater ända ner till drygt tusenlappen på vår reasida samt plasma. Se mer här>>>

För att ställa in eller detektera bildskärmar använder du kommandot desk.cpl vilket tar dig direkt in i kontrollpanelen för inställningar bildskärm. Denna får du fram genom kommandot windows+desk.cpl

hogerklika och valj egenskaper

Windowstangenten hittar du till vänster på tangentbordet mellan ctrl och alt tangenten. Du trycker ner windowstangenten och medan du håller denna nertryckt trycker du R-tangenten.

dedikerad till readyboost

Här skriver du desk.cpl.

utseende bildskarmar
och skall då få fram två bildskärmar om du lyckats koppla dem till samma grafikkort. Här kan du antingen använda den andra DVI-porten om du har en alternativt använda en HDMI port som ser ut så här:

adapter for hdmiDeltaco adapter för video / ljud - DisplayPort / HDMI Detta är en adapter för HDMI du kan använda för att förlänga kabeln om du har ett par kortare.

Den bästa lösningen hade dock varit att skaffa en längre HDMI-kabel så att du inte behöver ställa datorn precis bredvid TV:n

 

Exempelvis med en :

 

10 meter hdmi kabelDeltaco video/ljud/nätverkskabel - HDMI - 10 m

Fördelen med en HDMI kabel är att du får med både ljud och bild i kabelne vilket gör att du inte behöver dra sladdar för ljudet. Detta är en prisvärd investering. Kostar runt 150 kronor.

 

 

Du kan nu växla mellan skärmarna och även placera en del av din skärm till den högra eller vänstra skärmen med kommandot Windows+Page Up Flytta startskärmen till vänstra skärmen
Windows+Page Down Flytta startskärmen till högra skärmen. Se mer om kortkommandon på windows 8 och windows >>>

Här följer fyra saker du kan göra nästan omedelbart efter installationen för att få din windows 7 bättre lämpad för spel.

Här följer fyra saker du kan göra nästan omedelbart efter installationen för att få din windows 7 bättre lämpad för spel.

Deaktivera den inbyggda sökfunktionen i windows 7>>>

Använda ett USB-minne för att öka prestandan>>>

Slå ifrån Aerofunktionen på ditt skrivbord och animationer >>>

Dra ner på effekter för att spara prestanda>>>

Kortkommandondon windows 7, vista och XP

Du hittar fler tips på mydigitallife.info>>>


Kontakt Sitemap eller sidkarta